Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Γερμανία: Σκυλιά μυρίζουν τον καρκίνο του πνεύμονα

Γερμανία: Σκυλιά μυρίζουν τον καρκίνο του πνεύμοναΜία ομάδα γιατρών και εκπαιδευτών σκύλων στη Γερμανία εκπαιδεύουν σκυλιά ώστε να εντοπίζουν με την όσφηρσή τους τον καρκίνο του πνεύμονα, από δείγματα ανάσας ασθενών.
......
Τα ευρήματα των τεσσάρων σκύλων ταίριαξαν με τις ιατρικές διαγνώσεις στις 7 από τις 10 περιπτώσεις!

Αν και οι γιατροί δεν προτείνουν την χρήση των σκύλων για κλινική διάγνωση, πιστεύουν ότι τα πειράματα που έκαναν μπορούν να οδηγήσουν σε νέες στρατηγικές για την έγκαιρη διάγνωση αυτού του κοινού τύπου καρκίνου.

Τα πειράματα με τα σκυλιά που μύρισαν τον καρκίνο επιβεβαίωσαν την παρουσία ενός οργανικού συστατικού στην ανάσα των καρκινοπαθών που μπορεί να εντοπιστεί από τα ζώα και να είναι ένα πρωϊμο σημάδι της ασθένειας.

Διάφοροι εθελοντές, υγιείς και καρκινοπαθείς, συμμετείχαν στην έρευνα. Οι γιατροί έλαβαν δείγματα από 220 άτομα. Αν κάποιος είχε καρκίνο του πνεύμονα, τα σκυλιά είχαν προβλέψει σωστά, στο 72% των περιπτώσεων. Αν κάποιος δεν είχε καρκίνο, τα σκυλιά δεν το είχαν επιβεβαιώσει στο 90% των περιπΣύνδεσμοςτώσεων.

Τα σκυλιά μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε το συστατικό που συνδέεται με τον καρκίνο του πνεύμονα. Μελλοντικές έρευνες είναι απαραίτητες για να βρεθούν αυτά τα συστατικά που μυρίζουν τα σκυλιά.

Οι Γερμανοί ερευνητές εμπνεύστηκαν από μία έρευνα που έγινε πριν από 22 χρόνια, όπου αναφερόταν πως μία γυναίκα πήγε στο γιατρό και ζήτησε να εξεταστεί για καρκίνο επειδή ο σκύλος της μύριζε επίμονα το δέρμα της.


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3333:germania-skylia-myrizoyn-ton-karkino-toy-pneymona&catid=35:generalnews&Itemid=67

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια