Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Οι φιλόζωοι λένε OXI στο συνθετικό κρέας

Οι φιλόζωοι λένε OXI στο συνθετικό κρέας
Όχι, απαντούν οι φανατικοί χορτοφάγοι και ζωόφιλοι απανταχού της γης, θα ζουν πιο ευτυχισμένα, ενώ το τεχνητό κρέας δεν θα εξαλείψει μόνον την εκτροφή ζώων, αλλά και τους ρύπους στην ατμόσφαιρα και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σοβαρή περιβαλλοντική διάσταση, εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας και την αύξηση κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα και την Ινδία.
......
Επιπλέον οι θιασώτες του συνθετικού κρέατος επιμένουν πως ο άνθρωπος έχει χάσει προ πολλού την σχέση του με το φαγητό του και τη φύση. Μήπως δεν υπάρχουν ήδη στην αγορά διαγονιδιακά λαχανικά, γενετικά μεταλλαγμένες πατάτες και δημητριακά;
Πόσα από αυτά υπάρχουν όμως πραγματικά στην αγορά στην Ευρώπη και τη Γερμανία;

Ακόμη δεν επιτρέπονται όλα αυτά τα προϊόντα. Επίσης γνωρίζουν άνθιση οι οικολογικές αγορές, ενισχύονται οι βιολογικές καλλιέργειες και ο έλεγχος της ποιότητας των τροφίμων. Γιατί λοιπόν αυτές οι γενικεύσεις και η ισοπέδωση;
Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Σάφραν Φόερ, διάσημος από το βιβλίο του «Τρώγοντας Ζώα», υποστηρίζει ότι το τεχνητό κρέας «μπορεί να είναι διαστροφή, αλλά το χειρότερο είναι η μαζική εκτροφή μιας γαλοπούλας. Επειδή την έχουν παχύνει τόσο αφύσικα που δεν μπορεί να επιβιώσει στη φύση.»
Ποιός μας υποχρεώνει όμως να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο διαστροφές;
Μήπως τελικά η βαθύτερη αιτία του κακού είναι η αδυναμία του ανθρώπου για αλλαγές; Ναι, θέλουμε αλλαγές, αλλά χωρίς να αλλάξουμε εμείς τίποτε στη συμπεριφορά μας, στο περιβάλλον μας, στη διατροφή μας, στο ντύσιμό μας, ούτε ασφαλώς στον χαρακτήρα μας.
Το βόλεμα μάς σπρώχνει λοιπόν σε μια εύκολη, σίγουρη, αλλά αφύσικη και μη προβλέψιμη εξέλιξη που λέει: εάν έχω περιττά κιλά, δεν κάνω δίαιτα, αλλά εγχείρηση. Εάν δεν έχω χρόνο για μαγείρεμα, δεν φροντίζω να αλλάξω τον προγραμματισμό μου, αλλά παίρνω κάτι έτοιμο. Εάν είμαι φιλόζωος, δεν αποφεύγω το κρέας, αλλά τρώω συνθετικό. Τα θέλουμε όλα ανώδυνα και βολικά.


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3330:oi-filozooi-lene-oxi-sto-synthetiko-kreas-&catid=35:generalnews&Itemid=67

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια