Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Πρόεδρος Κτηνιατρικού Συλλόγου: Εναντίωση στην στείρωση αδέσποτων από εθελοντές κτηνιάτρους!

Πρόεδρος Κτηνιατρικού Συλλόγου: Εναντίωση στην στείρωση αδέσποτων από εθελοντές κτηνιάτρους!Η δημιουργία συστήματος για την επιτήρηση και τον έλεγχο της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων αλλά και η επιβολή αυστηρότερων μη εξαγοράσιμων ποινών για την κακοποίηση είναι, σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη(φωτό αριστερά), τα δύο βασικότερα άρθρα του νέου σχεδίου νόμου για τα ζώα. Αλλωστε, οι κακοποιήσεις στη χώρα μας συνεχίζονται παρότι, όπως υπογραμμίζει, «δεν γνωρίζουμε πόσα είναι αληθινά ή παρουσιάζονται από “κάποιους” δήθεν φιλόζωους, με σκοπό να στέλνουν τα αδέσποτα στο εξωτερικό για υιοθεσίες», όπως αναφέρουν ''ΤΑ ΝΕΑ".
......

Όσο όμως αναφέρεται σε ''δήθεν φιλόζωους'', για μία ακόμα φορά εναντιώνεται ως εκπρόσωπος των κτηνιάτρων στις στειρώσεις αδέσποτων ζώων από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνιάτρους, πρακτική σωτήρια,όταν οι ιδιώτες μέλη του ΠΚΣ αρνούνται συστηματικά να βοηθήσουν το έργο των φιλοζωϊκών οργανώσεων αφιλοκερδώς ή με ελάχιστες αμοιβές με σκοπό τη μείωση των αδέσποτων ζώων. Περίεργο αλήθεια. Όλες αυτές οι κακοποιήσεις άραγε που δημοσιεύουμε με φωτογραφίες ''δεν είναι όλες αληθινές'';;;; Πάλι φαντάσματα βλέπουν ορισμένοι για να ρίξουν το βάρος αλλού. Adespoto.gr.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

1 Νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα. Επρεπε να γίνει;

Οχι, δεν είναι απαραίτητη η δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου, απλώς η εφαρμογή του ήδη υπάρχοντος με τις κατάλληλες τροποποιήσεις του Ν3170/2003, το οποίο είναι ένα αρκετά σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο αλλά, όπως και οι περισσότεροι νόμοι στη χώρα μας, δεν εφαρμόζεται επαρκώς.

2 Ποιο είναι για εσάς το σημαντικότερο άρθρο του;

Δημιουργείται σύστημα επιτήρησης-ελέγχου της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων και προβλέπονται αυστηρές μη εξαγοράσιμες ποινές σε ό,τι αφορά την κακοποίηση των ζώων.

3 Υπάρχουν παραλείψεις;

Υπάρχουν πολλές παραλείψεις, έχουμε αποστείλει αναλυτικά ανά άρθρο τις προτάσεις μας στον αρμόδιο υπουργό και αναμένουμε συνάντηση.

4 Τι θα θέλατε να συμπεριληφθεί;

Τροποποίηση του άρθρου που αφορά τη μεταφορά της Τράπεζας Δεδομένων του συλλόγου στο υπουργείο και τροποποίηση του άρθρου που αφορά τις στειρώσεις ζώων σε κινητές μονάδες από Ελληνες ή αλλοδαπούς. Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει μια τόσο σημαντική επέμβαση για την υγεία των ζώων να γίνεται στον «αέρα».

5 Οι περισσότερες ζωοφιλικές οργανώσεις, όμως, αντιδρούν στο μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου νόμου…

Αντιδρούν γιατί κάποια άρθρα θεωρούν ότι δεν εξυπηρετούν την προστασία της υγείας και της ευζωίας των ζώων, από τη δική τους πλευρά.

6 Σήμανση και καταγραφή των ζώων, μέτρο που έπρεπε να γίνει...

Καθιερώθηκε με τον Ν3170/2003, ήταν πολύ σημαντική ρύθμιση, αλλά δεν έτυχε της αναμενόμενης επιτυχίας, κυρίως ελλείψει ελεγκτικού μηχανισμού.

7 Ποιος ο ρόλος του κτηνίατρου;

Ο ρόλος στο σύστημα ηλεκτρονικής σήμανσης-καταγραφής είναι καθοριστικός. Στην Τράπεζα Δεδομένων του συλλόγου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 165.000 ζώα.

8 Τι γίνεται στο εξωτερικό;

Στο εξωτερικό η ηλεκτρονική σήμανση-καταγραφή είναι υποχρεωτική στις περισσότερες χώρες. Τα αδέσποτα περισυλλέγονται από συνεργεία των δήμων, οδηγούνται σε καταφύγια και σε εύλογο χρονικό διάσημα, αν δεν βρεθεί ιδιοκτήτης, γίνεται ευθανασία.

9 Αυξάνονται τα αδέσποτα;

Τα τελευταία χρόνια, παρά τις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ο αριθμός των αδέσποτων έχει ελαφρώς αυξηθεί.

10 Οι κυριότερες αιτίες;

Η μη συμμόρφωση των τοπικών ΟΤΑ για την εφαρμογή των προγραμμάτων στείρωσης, η ελλιπής χρηματοδότηση εκ μέρους της πολιτείας για δημιουργία καταφυγίων, αλλά και η έλλειψη παιδείας και υπευθυνότητα από μέρους των ιδιοκτητών ζώων.

11 Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση;

Θέση του συλλόγου μας είναι το τετράπτυχο ταυτοποίηση-καταγραφή, εφαρμογή σύγχρονου νόμου-πλαίσιου, στείρωση-υγιεινή περιβάλλοντος, εκπαίδευση.

12 Η στείρωση είναι λύση;

Η στείρωση είναι λύση όταν γίνεται σε κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές και όχι σε κινητές μονάδες, σκέψη παράτολμη και επικίνδυνη για την υγεία των ζώων.

13 Είσοδος ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα…

Σε ό,τι αφορά την είσοδο των ζώων στην Ελλάδα αυτά πρέπει να έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά και κατόπιν να γίνεται η καταγραφή από τον συνάδελφο κτηνίατρο στην Τράπεζα Δεδομένων.

14 ... και παράνομες εξαγωγές αδέσποτων

Για το «καυτό» αυτό ζήτημα η πολιτεία θα πρέπει να επιληφθεί. Είμαστε στο πλευρό της και θα συνδράμουμε.

15 Υιοθεσία ζώων μόνο από φυσικά πρόσωπα. Συμφωνείτε;

Υιοθεσία των ζώων μπορεί να γίνει μόνο από φυσικό πρόσωπο, όπως σαφώς ορίζουν η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αντίθετα, η υιοθεσία από νομικό πρόσωπο θα διευκολύνει τις αθρόες και παράνομες εξαγωγές.

16 Συνεχίζονται, ωστόσο, οι κακοποιήσεις ζώων…

Καταγράφονται αρκετά κρούσματα. Δεν γνωρίζουμε πόσα είναι αληθινά ή παρουσιάζονται από «κάποιους» δήθεν φιλόζωους, με σκοπό να στέλνουν τα αδέσποτα στο εξωτερικό για υιοθεσίες.

17 Είναι συχνότερο το φαινόμενο στην περιφέρεια;

Οχι δεν θα το υποστηρίζαμε. Είναι θέμα παιδείας και η πολιτεία σε συνεργασία με τον σύλλογό μας πρέπει να ξεκινήσει μαθήματα προώθησης ζωοφιλίας.

18 Πώς μπορούν να αποφευχθούν τα κρούσματα;

Η αυστηροποίηση των ποινών είναι σημαντικό μέτρο, το οποίο από μόνο του δεν θα αποδώσει. Απαιτούνται συντεταγμένες ενέργειες από πλευράς πολιτείας και εκπαίδευση των ιδιοκτητών.

19 Είναι θέμα παιδείας;

Προαγωγή ζωοφιλίας μέσω σεμιναρίων σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής βαθμίδας. Είναι σημαντικό για την επίλυση του προβλήματος.

20 Τέλος και στην εκμετάλλευση ζώων σε τσίρκα και δημόσια θεάματα;

Στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας, επιτέλους η χώρα μας πρέπει να εναρμονισθεί, βάζοντας τέλος στο αλγεινό θέαμα που αντικρίζουμε και αφορά την εκμετάλλευση των ζώων σε τσίρκα και θεάματα.


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3290:proedros-ktiniatrikoy-syllogoy-enantiosi-stin-steirosi-adespoton-apo-ethelontes-ktiniatroys&catid=35:generalnews&Itemid=67

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια