Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Μυτιλήνη: 16 απόφοιτες κτηνίατροι από την Αγγλία βοηθ

Μυτιλήνη: 16 απόφοιτες κτηνίατροι από την Αγγλία βοηθούν με στειρώσεις τα αδέσποταΤελείωσαν τις σπουδές τους στην Κτηνιατρική και τώρα βρίσκονται στη Λέσβο, στειρώνοντας και περιθάλποντας αδέσποτα ζώα. Ο λόγος για 16 νεαρές Βρετανίδες που εδώ και ένα μήνα έχουν ασχοληθεί με πάνω από 50 σκύλους και γάτες στην Ερεσό, την Καλλονή και τη Μυτιλήνη, δουλεύοντας εθελοντικά και προσφέροντας σημαντική βοήθεια στο έργο τόσο των φιλοζωικών σωματείων του νησιού, όσο και του Δήμου Λέσβου.
......
Εδώ και τέσσερις εβδομάδες που βρίσκονται στη Λέσβο, έχοντας έρθει τμηματικά, οι νεαρές απόφοιτοι της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ έχουν κάνει το ίδιο πάρα πολλές φορές. Έχοντας ψάξει, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, κάποια περιοχή όπου θα μπορούσαν να κάνουν πρακτική, οι 16 Βρετανίδες ήρθαν σε επαφή με το Σωματείο «Eresos for Animals». Οι πρώτες τέσσερις από αυτές βρέθηκαν έτσι στη Λέσβο και συγκεκριμένα στην Ερεσό, όπου έπιασαν αμέσως δουλειά, ενώ κάθε εβδομάδα έρχονταν άλλες τέσσερις, για να κάνουν τη δική τους πρακτική.

«Αναζητούσαμε κάποιο μέρος όπου θα μπορούσαμε να μείνουμε για καιρό και όχι μόνο για μερικές μέρες, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα σωματεία με τα οποία ήρθαμε σε επαφή», μας εξηγεί η Katie, που την ίδια στιγμή κουρεύει ένα άλλο αδέσποτο. «Τελικά είναι πολύ όμορφα που βρισκόμαστε εδώ και θέλουμε να ξαναέρθουμε οπωσδήποτε. Οι υποδομές είναι πολύ καλύτερες απ’ ό,τι περιμέναμε και αυτό που έχει σημασία είναι πως δουλέψαμε με ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για τα ζώα.»

Οι νεαρές κτηνίατροι, που την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φύγουν από το νησί, είχαν φροντίσει να μαζέψουν ένα σεβαστό ποσό μέσω εράνου που πραγματοποίησε το Σωματείο «Dog House» της πατρίδας τους, και έτσι μπόρεσαν να φέρουν τα δικά τους φάρμακα και άλλες προμήθειες που θα τους ήταν απαραίτητες στο έργο τους. Το τελευταίο βρήκε μεγάλη στήριξη και από τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες κτηνιάτρους των περιοχών όπου έχουν βρεθεί μέχρι τώρα, αφού όπου πάνε τούς παρέχεται δωρεάν στέγη και σίτιση. Τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στη Μυτιλήνη, φιλοξενούμενες από την «Κιβωτό».

«Πάντα υπάρχει πρόβλημα στο να βρεθούν κτηνίατροι ώστε να κάνουν στειρώσεις», λέει ο κ. Τσακίρης, θυμίζοντας το σχετικό πρόγραμμα του Δήμου Λέσβου, που έληξε όμως πριν από δύο μήνες. «Μπορεί οι συγκεκριμένες κοπέλες να μην έχουν ακόμη πολλή εμπειρία, γι’ αυτό και βρέθηκα κι εγώ εδώ, είναι όμως πολύ προσεκτικές και μεθοδικές και τους αρέσει αυτό που κάνουν. Εκ μέρους του Δήμου, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την “Κιβωτό”, που έχει αναλάβει την όλη οργάνωση του θέματος.»

«Είναι απίστευτη η δουλειά που κάνουν οι κοπέλες, δουλειά που αλλιώς δε θα μπορούσε να γίνει, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου και του Σωματείου μας», προσθέτει και η κ. Κουκουρουβλή. «Είναι σημαντικό να ευχαριστήσουμε τόσο το Δήμο Λέσβου, όσο και το “Eresos for Animals”, που τις έφερε, αλλά και όλους τους επιχειρηματίες της Καλλονής, που μέσα στο Δεκαπενταύγουστο τους προσέφεραν δωρεάν διαμονή και σίτιση. Και, φυσικά, τον κτηνίατρο Στρατή Μουφλουζέλλη από την Καλλονή, που τους παραχώρησε πλήρως το χώρο του για μια ολόκληρη εβδομάδα.»

«Εμείς, από την πλευρά μας, Σύνδεσμοςκρατάμε επαφή με τις κοπέλες», συνεχίζει η ίδια. «Στόχος μας είναι να μπορέσουν του χρόνου το καλοκαίρι να έρθουν και οι 80 απόφοιτοι του Τμήματος και να καταφέρουμε να στήσουμε κλινικές σε όλο το νησί.», όπως αναφέρεται στο emprosnet.gr.

Και αναρωτιόμαστε, πού είναι οι Ελληνες φοιτητές κτηνιατρικής του ΑΠΘ; Βοηθούν εθελοντικά σε κυνοκομεία της Ελλάδας; Γιατί η πολιτεία δεν οργανώνει τέτοια προγράμματα πρακτικής;
Πάλι καλά που υπάρχουν οι Άγγλοι, για ακόμα μία φορά...


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3336:mytilini-16-teleiofoites-ktiniatroi-apo-tin-agglia-boithoyn-me-steiroseis-ta-adespota&catid=35:generalnews&Itemid=67

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια