Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΜΑ!

ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΜΑ! Για οργανωμένο, επαναλαμβανόμενο σχέδιο εξόντωσης αδέσποτων ζώων κάνουν λόγο κάτοικοι της Όρμας στην Αλμωπία Πέλλας.
......Όπως κατήγγειλαν στον φιλοζωικό σύλλογο «Η Ελπίδα», μέσα σε 20 μέρες έχουν εξολοθρεύσει πολλά αδέσποτα ζώα και μαζί με τα αδέσποτα έχουν χάσει την ζωή τους και πολλά δεσποζόμενα. Η τοπική κοινότητα της Όρμας είναι τουριστική περιοχή και φαίνεται πως κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία αδέσποτων ζώων, θεωρώντας πως αμαυρώνουν την «όμορφη» εικόνα του χωριού.

Οι εικόνες όμως των ζώων που σπαρταρούν στους δρόμους του χωριού με το δηλητήριο να καίει αργά και βασανιστικά τα όργανά τους, δεν τιμούν καθόλου αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους του. Αντίθετα, δείχνουν το χαμηλό επίπεδο πολιτισμού και ανθρωπιάς.

Είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και εξωφρενικό να διασύρεται μία ολόκληρη κοινότητα, χάρη στην εγκληματική και απάνθρωπη δράση κάποιων «ανθρώπων».

Καλούμε όλους τους πολίτες να ξεσηκωθούν ενάντια σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, να υποδεικνύουν τους δράστες, να τους καταγγέλλουν και να τους απομονώνουν.

Δεν πρέπει να ξεχνούνε ότι τα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται για την δολοφονία των ζώων, είναι πολύ ισχυρά και μπορεί να αποβούν εξίσου επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά που τυχόν έρθουν σε επαφή μ' αυτά.

Καλούμε τον δήμαρχο Αλμωπίας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της τ.κ. Όρμας, να καταγγείλουν δημοσίως αυτές τις παράνομες, ανήθικες, απάνθρωπες, επικίνδυνες και για τον άνθρωπο τακτικές και να λάβουν νόμιμα και ανθρώπινα μέτρα για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, καθώς και να προφυλάξουν όλους τους πολιτισμένους, φιλόζωους κατοίκους της περιοχής, από αυτές τις κακόβουλες ενέργειες κάποιων.

Καλούμε δε, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής να διευρευνήσουν το θέμα, να διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του/των δραστών και να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τέλος, σημειώνουμε ότι με το νέο νομοσχέδιο οι κυρώσεις για κακοποίηση ζώων με δηλητηριάσεις, αυξάνονται και γίνονται πολύ αυστηρές. Επίσης αυξάνονται και τα πρόστιμα τα οποία ανέρχονται από 5.000 έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

Αναλυτικότερα το άρθρο 16 αναφέρει: …..δεν επιτρέπεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια