Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ρόδος: Διογκώνεται το πρόβλημα των αδέσποτων - Αγώνας της Φιλοζωϊκής

Ρόδος: Διογκώνεται το πρόβλημα των αδέσποτων - Αγώνας της ΦιλοζωϊκήςΤα αδέσποτα καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Έτσι, όλο και πιο πολλά σκυλιά χρειάζονται τη φροντίδα και τη στήριξη του κυνοκομείου. Τα σκυλιά έχουν κάποιους που τα χρειάζονται και τα προσέχουν. Ο χώρος του κυνοκομείου δεν επαρκεί πλέον ούτε σε χωρητικότητα ούτε σε καλές εγκαταστάσεις. Για αυτούς τους δύο λόγους χρειάζεται ένας νέος χώρος.
......
Μιλώντας με τον υπεύθυνο του κυνοκομείου κ. Σάββα Διακοσταματίου, είπε πως υπάρχει μία ελπίδα να μεταφερθούν σε ένα νέο χώρο, με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου. Παραχωρώντας στο Κυνοκομείο μια τοποθεσία ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο κτίριο, με καλές εγκαταστάσεις για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα του σε ακόμα πιο πολλά σκυλιά που το έχουν ανάγκη.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν για την εφαρμογή του νόμου στην υποχρεωτική τοποθέτηση «τσιπ» σε όλα τα σκυλιά. Από μεριάς τους κάνουν ό,τι μπορούν για να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια. Τις επόμενες μέρες θα στείλουν μία επιστολή σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα αυτό.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό γιατί θα μειωθούν τα ποσοστά των εγκαταλλελειμμένων και στη συνέχεια αδέσποτων σκυλιών. Ακόμα και όταν θα χάνονται σκυλιά θα είναι πολύ εύκολο στην εύρεση του ιδιοκτήτη τους αφού στο τσιπ θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ιδιοκτήτη τα οποία θα πηγαίνουν σε ένα κεντρικό πληροφορικό σύστημα Γιατί αν δεν υπάρξει άμεση πρόληψη το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων θα διογκωθεί ακόμα πιο πολύ. Για αυτό, έχει ξεκινήσει μια τηλεοπτική καμπάνια στα τοπικά κανάλια παρουσιάζοντας ένα βίντεο σχετικό με το θέμα.

Και τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν εκτενή ενημέρωση σε όλα τα σχολεία, για να ενημερωθούν οι νέοι ώστε η νέα γενιά να είναι πλήρως συνειδητοποιημένη όταν θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα σκυλί.

Η περισυλλογή των σκυλιών γίνεται με κάποια καταγγελία ή με κάποια περιστατικά τα οποία βλέπει η ίδια η διεύθυνση του κυνοκομείου και της Φιλοζωικής.

Με βάση τη νομοθεσία το κυνοκομείο αφού πάρει ένα σκυλί, το θεραπεύει, το φροντίζει, το σιτίζει και όταν είναι έτοιμο το επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον.

Επίσης, μια πρωτοπόρα ιδέα θέλουν να κάνουν πράξη οι υπεύθυνοι του κυνοκομείου και της φιλοζωικής. Να τοποθετήσουν σε διάφορα σημεία της πόλης μας συσκευές οι οποίες θα παρέχουν δωρεάν φαγητό και νερό σε όλα τα αδέσποτα. Οι συμπολίτες μας είναι αρκετά ευαισθητοποιημένοι με τα σκυλιά. Άλλωστε το έχουν αποδείξει επανειλημμένες φορές πηγαίνοντας στο κυνοκομείο για να πάρουν ένα σκυλί. Και μάλιστα δωρεάν. Η προσπάθεια που γίνεται από τη μεριά της φιλοζωικής και σε συνεργασία με το κυνοκομείο είναι πολύ σημαντική.

Εάν κάποιος θέλει να καταγγείλλει ένα περιστατικό, να γίνει εθελοντής, ή να προσφέρει κάποια τρόφιμα ή φάρμακα θα πρέπει να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο του κυνοκομείου για τις απαραίτητες πληροφορίες 2241069224 ή να έρθει σε επαφή με τη φιλοζωική.

rodiaki.gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια