Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Νέος θάνατος ζώου από την Delta Airlines! Γατάκι πάγωσε ενώ έκαναν 1 ώρα να το παραδώσουν


Eνα
γατάκι βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ταξίδευε ως φορτίο (cargo) σε αεροπλάνο, παρότι ο ιδιοκτήτης της ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.......
Η Heather Lombardi πλήρωσε 300 δολλάρια για να ταξιδέψει το γατάκι, ο Snickers, ηλικίας 11 εβδομάδων, από την Γιούτα στο Κονέκτικατ, σε κλιματιζόμενο ειδικό χώρο αεροπλάνου της Delta Airlines με τις αποσκευές, όπως συνηθίζεται να μεταφέρονται τα ζώα όταν χρειαστεί.
Το γατάκι όμως πάγωσε από το κρύο και πέθανε. Μάλιστα η οικογένεια είχε πληρώσει και ένα έξτρα ποσό για να αποβιβαστεί με προτεραιότητα όμως τελικά το γατάκι αποβιβάστηκε 50 λεπτά μετά την προσγείωση της πτήσης.

Αν και οι χώροι του φορτίου εχουν κλιματισμό, δεν ισχύει το ίδιο και για τους ιμάντες μεταφοράς. Η θερμοκρασία έφτασε τους 10 βαθμούς και καθώς το γατάκι ήταν άτριχο, λόγω της ράτσας του, πάγωσε μέχρι να το παραδόσουν στους ιδιοκτήτες.

Η οικογένεια είχε αγοράσει το γατάκι από εκτροφέα στο Κονέκτικατ και νιώθουν ενοχές αφού περίμεναν 1 ώρα στο αεροδρόμιο και δεν παραπονέθηκαν, ώστε να πάρουν το γατάκι πιο άμεσα στα χέρια τους.

Παρότι τύλιξαν αμέσως το ζώο με ένα μπουφάν, το ζώο ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στον κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, το ζώο είχε παγώσει και αιμορραγούσε από το στόμα και την μύτη. Είναι τα συμπτώματα όταν κάποιος παγώνει κυριολεκτικά μέχρι θανάτου.

Η εκπρόσωπος της Delta, Susan Elliott, δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει κάτι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της εταιρίας για τα αίτια του θανάτου του ζώου. Είπε ότι όποια και αν είναι η αιτία, καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρή είναι η απώλεια ενός ζώου.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Delta Airlines εμπλέκεται σε θάνατο ζώου που μεταφέρει. Στο διάστημα μάλιστα Νοεμβρίου 2009 έως Οκτωβρίου 2010, η εταιρεία έχει αναφέρει 12 θανάτους ζώων, 4 τραυματισμούς και 1 που χάθηκε παρότι είχαν αναλάβει την ασφαλή μεταφορά τους!

Τον Ιούνιο του 2010 η Delta είχε γίνει και πάλι πρωτοσέλδιο αφού έχασε ένα κουτάβι, τον Paco, στο Μεξικό ενώ μόλις ένα μήνα πριν, το adespoto.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο για σκυλίτσα που έχασε η Delta Airlines και βρέθηκε νεκρή στη μεγάλη λεωφόρο έξω από το αεροδρόμιο!

Σύμφωνα με το Τμήμα Μεταφορών, περίπου 2 εκατομμύρια ζώα μεταφέρονται κάθε χρόνο, στις ΗΠΑ, με αεροπλάνο. Παρά την ασφαλή και επαγγελματική μεταφορά τους, σημειώνονται κάποια κρούσματα θανάτων, λόγω προβλημάτων υγείας και πιο σπάνια λόγω απροσεξίας των υπαλλήλων. Όμως η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να είναι στην κορυφή της λίστας ανευθυνότητας.

Η εκπρόσωπος της Delta Airlines ωστόσο δήλωσε ότι μεταφέρουν με ασφάλεια χιλιάδες ζώα κάθε χρόνο, ακόμα και από ζωολογικούς κήπους, που τους εμπιστεύονται σπάνια ειδή.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ θα ερευνήσει το θάνατο του γατιού ενώ η οικογένεια του μετάνιωσε που δεν πήγε να το πάρει η ίδια και άφησαν τον εκτροφέα να το στείλει λες και είναι εμπόρευμα...

Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, ένα κουτάβι αποτράπηκε από το να ταξιδέψει, όταν ο ανεύθυνος εκτροφέας που το πωλούσε προσπάθησε να το στείλει στον αγοραστή χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα και χωρίς κατάλληλο κλουβάκι.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια