Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Γιατί να υιοθετήσετε ένα Pit Bull


Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα κουτάβι ή ένα σκύλο, σκεφτείτε να πάρετε ένα Πιτ Μπουλ. Παρά την στερεότυπη αντίληψη, τα Πιτ μπουλ είναι πολύ τρυφερά και πιστά σκυλιά για οικογένεια. ......
Θεωρούνται από τα πιο φιλικά σκυλιά, παρότι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες τους τα εκπαιδεύουν να γίνουν ''άγρια''. Δεν υπάρχει ''κακιά'' ράτσα. Τα Πιτ μπουλ είναι θύματα ανεύθυνων ιδιοκτητών, που τα κακοποιούν και τα κάνουν επιθετικά.

Οι ράτσες που έχουν μέσα τους χαρακτηριστικά ταύρου (bull) μάλιστα σημειώνουν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ χαρακτήρα από ότι άλλα σκυλιά.

Τον Δεκέμβριο του 2010 το Αμερικανικό Τεστ Χαρακτήρα από την αντίστοιχη American Temperament Test Society, έδειξε ότι το Αμερικανικό Pit Bull Terrier συγκέντρωνε 83.9% στο σύνολο, ενώ άλλα σκυλιά 77%.

Τα πιτ μπουλ εκτρέφονται εδώ και χρόνια και έχουν υψηλή αντοχή, δύναμη, τρυφερότητα και όρεξη για ασκήσεις agility. Δεν εκτρέφονται άγρια ή επιθετικά. Γίνονται έτσι μόνο από τους κακούς ιδιοκτήτες τους.

Τα πιτ μπουλ είναι πολύ έξυπνα σκυλιά και γίνονται ένα με τον άνθρωπο που τα μεγαλώνει.

Μην ξεχνάτε ότι μόνο οι άνθρωποι ξέρουν να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος. Τα σκυλιά μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται όπως τους πούμε εμείς...

Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα πιτ μπουλ διαβάστε αυτά τα tips:

*Η κοινωνικοποίηση είναι κλειδί, όπως για κάθε σκυλί, έτσι και για τα Πιτ μπουλ. Τα κουταβάκια πιτ μπουλ θα πρέπει να παίζουν με άλλα κουτάβια, χωρίς λουρί, για να μάθουν να σέβονται τα μεγαλύτερα σκυλιά.

*Τα πιτ μπουλ μαθαίνουν με πολύ ενθουσιασμό. Η εκπαίδευση είναι εύκολη και τρελλαίνονται για ανταμοιβή (λιχουδιά).

*Τα πιτ μπουλ λατρεύουν το παιχνίδι και είναι πολύ δραστήρια, τόσο μέσα στο σπίτι αλλά και ειδικά έξω. Θα πρέπει να τον πηγαίνετε τουλάχιστον 2 βόλτες την ημέρα, διάρκειας 30 λεπτών και να παίζετε μαζί του και με παιχνίδια.

*Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα από ανίδεους που φοβούνται τη ράτσα. Μπορεί οι γείτονες σας να θεωρήσουν το σκύλο επιθετικό και να σας δημιουργήσουν πρόβλημα. Φροντίστε να τον βγάζετε βόλτα πάντα με λουρί και να γνωρίσει άλλα σκυλάκια, της γειτονιάς. Δείξτε τους ότι ο σκύλος σας είναι φιλικός και καλός.

* Η υιοθεσία είναι η καλύτερη επιλογή. Σώζωντας ένα πιτ μπουλ, σώζετε ένα ζώο που έχει ανάγκη από μια οικογένεια. Επιλέξτε να υιοθετήσετε πιτ μπουλ από καταφύγιο, που θα είναι στειρωμένο και θα ξέρετε τι περίπου έχει περάσει. Σκεφτείτε ακόμα να υιοθετήσετε ένα ενήλικο πιτ μπουλ, του οποίου θα γνωρίζετε το χαρακτήρα αφού έχει ήδη διαμορφωθεί και θα είναι πιο εύκολη φροντίδα του απ ότι ενός κουταβιού.

* Βάλτε κανόνες στο σπίτι σας. Η επιμονή είναι βασική στην εκπαίδευση των πιτ μπουλ.Αποφασίστε ποιές συμπεριφορές θα επιτρέπετε (πχ αν θα ανεβαίνει ή όχι στο κρεβάτι, στον καναπέ κλπ) και ποιές θα αποτρέπετε (πχ αν θα χοροπηδάει πάνω στους καλεσμένους σας).

Δώστε το παράδειγμα. Θα γίνετε σίγουρα ένας περήφανος ιδιοκτήτης πιτ μπουλ και θα δείτε πόσο αγαπούν και νοιάζονται αυτά τα σκυλιά για την οικογένεια τους.

Θυμηθείτε ότι είναι μεγαλόσωμα και δυνατά σκυλιά. Αν δεν είναι συνηθισμένα να ζουν με παιδιά, προσέξτε μην τα ρίξουν κατά λάθος κάτω όταν παίζουν.

Στη χώρα μας, αν αναζητήσετε πληροφορίες σε σωματεία, σίγουρα θα βρείτε κάποιο ημίαιμο πιτ μπουλάκι. Ιδιαίτερα ευαίσθητες περιπτώσεις είναι επίσης η Gemini, η Genie και ο King.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια