Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οι σκύλοι βοηθάνε τους εφήβους να ασκούνται περισσότερο

Μία νέα έρευνα για την ιδιοκτησία των σκύλων και την άσκηση αποκάλυψε ότι το κλειδί για να σηκώσετε τα τεμπέλικα παιδιά σας από τον καναπέ...είναι ένας σκύλος!......Ο επικεφαλής της έρευνας, John Sirard, είναι βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Virginia και λέει ''Μπορεί να νομίζετε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος σας φίλος, αλλά είναι επίσης και ένα κοινωνικό εργαλείο που σας βοηθά να ασκήστε''.

Στην έρευνα ο Sirard και οι συνεργάτες του ρώτησαν 618 ζευγάρια εφήβων και τους γονείς τους για το πόση ώρα ασκούνται. Για μια εβδομάδα, 318 από τους εφήβους φόρεσαν επιταχυνσιόμετρα, δηλαδή ειδικές συσκευές που συγκέντρωναν δεδομένα, ανάλογα με το πόση ώρα κουνιόντουσαν, περπατούσαν ή έτρεχαν.

Αποδείχτηκε ότι έφηβοι από οικογένειες που είχαν σκύλο σημείωσαν μεγαλύτερους αριθμούς κίνησης στα επιταχυνσιόμετρα, ακόμα και όταν λήφθησαν υπόψη κι άλλοι παράγοντες όπως δημογραφικοί, φύλο, φυλή, κοινωνικο-οικονομική κατάσταση.

Αυτό σημαίνει ότι έφηβοι με σκύλο ασκούνται 15 περισσότερα λεπτά κάθε εβδομάδα απ ότι αυτοί που δεν έχουν.

Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι γιατί περίμεναν ότι αν κάποιος πηγαίνει βόλτα το σκύλο, αυτοί θα ήταν οι γονείς. ''Αν η ιδιοκτησία σκύλου έχει μια επίδραση, υποθέσαμε ότι αυτή θα είναι στους ενήλικες όμως τελικά ήταν στα παιδιά''.

Το να βρεις τρόπους να ενθαρρύνεις τους εφήβους να ασκηθούν είναι σημαντικό, σε μια εποχή που ο υπολογιστής, η τηλεόραση και οι παιχνιδομηχανές τους καθηλώνουν στο δωμάτιο τους.

''Μπορεί να πηγαίνουν βόλτα το σκύλο, μπορεί και όχι αλλά μόνο το γεγονός ότι έχουν το ζώο στο σπίτι τους κάνει να σηκώνονται από τον καναπέ πιο πολύ! Έστω και λίγη άσκηση είναι σημαντική''.

Η έρευνα θα δημοσιευθεί τον Μάρτιο στο American Journal of Preventive Medicine.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια