Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Γιατί πάμε τα ζώα μας και ειδικά τις γάτες λιγότερο στο κτηνίατρο;


Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που αποκαλύπτει ότι οι ιδιοκτήτες ζώων πάνε όλο και λιγότερο τα ζώα τους στο κτηνίατρο, τα τελευταία χρόνια!
Οι λόγοι, σύμφωνα με την έρευνα της Bayer,η οποία έκανε την έρευνα, είναι:......
1) η οικονομική κρίση: παρότι δεν αναφέρθηκαν ακριβή ποσά για τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, οι ιδιοκτήτες ζώων φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί από την κρίση και κάνουν οικονομία ακόμα και στα ζώα τους.
2) ο κατακερματισμός των κτηνιατρικών υπηρεσιών: οι ιδιοκτήτες ζώων σήμερα μπορούν να πάνε σε κτηνιατρεία, σε κτηνιάρτους σωματείων/καταφυγίων αλλά και σε κτηνιάτρους μέσα σε pet shops ενώ πολλές φορές αλλάζουν κτηνίατρο ανάλογα με την τιμή και την συμπεριφορά του. Έτσι δεν πάνε σε σταθερή βάση σε έναν αλλά σε πολλούς.
3) η εύκολη έρευνα από τους ιδιοκτήτες στο Ιντερνετ, για συμπτώματα ασθενειών (αντί να επισκέπτονται το κτηνιατρείο): 15% των ιδιοκτητών ζώων είπαν ότι δεν βασίζονται τόσο πολύ πλέον στο κτηνίατρο και ψάχνουν τις πληροφορίες που ζητούν - και βρίσκουν- στο Διαδίκτυο. 39% ψάχνουν πρώτα στο Ιντερνετ, πριν καλέσουν τον κτηνίατρο, όταν το ζώο τους είναι άρρωστο ή τραυματισμένο.
4) η...αντίδραση των ζώων και η ταλαιπωρία κατά την επίσκεψη στο κτηνίατρο: 1/3 των γατών που έχουν ιδιοκτήτη και απάντησαν στην έρευνα δεν έχουν πάει στο κτηνίατρο για περισσότερο από ένα χρόνο. Οι γάτες έχουν...την πρώτη θέση στην επίθεση, στο γρατζούνισμα και στη γκρίνια κάθε φορά που πάνε στο κτηνίατρο και αυτό φαίνεται ότι είναι ένας ακόμα παράγοντας οι ιδιοκτήτες ζώων να αποφεύγουν την επίσκεψη στο γιατρό.
5) η αντίληψη των ιδιοκτητών ζώων ότι τα συχνά τσεκ-απ είναι περιττά και κοστίζουν πολύ: Αρκετοί ιδιοκτήτες ζώων πιστεύουν λανθασμένα ότι τα ηλικιωμένα ζώα απαιτούν πιο λίγη φροντίδα και προσοχή από το κτηνίατρο και αγνοούν ότι είναι πιο ευπαθή, για χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, η αρθρίτιδα κ.α. Επίσης, οι ιδιοκτήτες ζώων θεωρούν ότι αν τα ζώα τους που μένουν μέσα στο σπίτι δεν χρειάζονται καθόλου κτηνιατρική φροντίδα, αφού δεν εκτίθενται σε περιβαλλοντικές απειλές.
6) το κόστος της εκάστοτε θεραπείας: Το 53% των ιδιοκτητών ζώων θεωρούν ότι το κόστος μιας επίσκεψης στο κτηνίατρο είναι πολύ μεγαλύτερο απ ότι θα έπρεπε. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο, σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας. Όσο μειώνεται το εισόδημα πάντως, τόσο μειώνονται και οι επισκέψεις στο κτηνίατρο.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες περιέχει δημοσκοπήσεις και ομαδικά ερωτηματολόγια που έγιναν σε κτηνιάτρους και ιδιοκτήτες ζώων, συνολικά 2.000 ζώων, ώστε να καθοριστούν οι παράγοντες που συντελούν στη μείωση των επισκέψεων στο κτηνίατρο.

Σύμφωνα όμως με μία ακόμα έρευνα της NCVEI, το 56% των κτηνιάτρων αναφέρουν ότι όσοι ''ασθενείς'' πήγαν το 2010 ήταν λιγότεροι από άλλες χρονιές. Η πτώση των επισκέψεων σημειώνεται από το 2001 αλλά επιδεινώθηκε φέτος.

Το πιο σημαντικό στοιχείο από την νέα έρευνα είναι η λάθος αντίληψη των ιδιοκτητών ζώων ότι δεν χρειάζονται συχνές (ανά 6 ή 12 μήνες) εξετάσεις αίματος στο ζώο τους. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια, ασυνείδητα, την έλλειψη φροντίδας για τα ζώα μας, όσο υγιή και αν φαίνονται και ίσως την μείωση του μέσου όρου ζωής τους.

Ο κτηνίατρος-σύμβουλος της εταιρείας επέμεινε ότι οι συχνές εξετάσεις είναι σημαντικές. Λέει:
Οι άνθρωποι συνδέουν το κτηνίατρο μόνο με τα εμβόλια ή τα χάπια. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Κατά την επίσκεψη στο κτηνίατρο, γίνεται πλήρης εξέταση σε καρδιά, αυτιά, μάτια, δέρμα, εσωτερικά όργανα και άλλα που δεν μπορεί να κρίνει πάντα ο ιδιοκτήτης, όσο έμπειρος και αν είναι. Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας που αν δεν εντοπιστούν εγκαίρως, μπορεί να κοστίζουν πολύ περισσότερο για να θεραπευθούν μετά και με λιγότερη πιθανότητα επιτυχίας.

Απ την άλλη, μέρος της ευθύνης έχουν και οι κτηνίατροι, που θα πρέπει να βελτιώσουν τις τιμές τους αλλά και την επικοινωνιακή τους ικανότητα ώστε να αποφύγουν την απώλεια των πελατών-ιδιοκτητών ζώων, κυρίως για το καλό των ζώων, λέει ο πρόεδρος της Brakke Consulting. Οι κτηνίατροι θα πρέπει συνεχώς να επικεντρώνονται στην κτηνιατρική φροντίδα και όχι στη πώληση προϊόντων. Υπάρχει μια τάση και θα πρέπει να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια