Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το γατόσπιτο της Καλλιθέας - Ρόδος

Ακριβώς στην είσοδο των Πηγών της Καλλιθέας, στη Ρόδο, τα βλέμματα των επισκεπτών τραβά ένας περιφραγμένος χώρος, ανάμεσα στα πεύκα και τα αγριολούλουδα. Είναι το Γατόσπιτο! Ακόμα όμως και μερικοί Ροδίτες, μόνιμοι κάτοικοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του!

......
Στο γατόσπιτο αυτό βρίσκουν καταφύγιο αδέσποτες γάτες που ζουν στην περιοχή. Με πολλή αγάπη οι γατόφιλοι και η Φιλοζωϊκή της Ρόδου έχουν καταφέρει εδώ και αρκετά χρόνια, να φτιάξουν το χώρο των γατιών με παιχνίδια, σπιτάκια, σκαλίτσες και κορμούς για σκαρφάλωμα.

Το Γατόσπιτο είναι περιφραγμένο ώστε τα γατάκια να μην κινδυνεύουν από σκυλιά και έχουν πρόσβαση στα σπιτάκια τους με κορμούς ειδικά τοποθετημένους για τα αιλουροειδή.

Δεκάδες γάτες υποδέχονται χαρούμενες κάθε επισκέπτη. Οι πιο τολμηρές πηδάνε στην αγκαλιά σου αν χαμηλώσεις ενώ όλες αποζητούν τα χάδια και λίγο φαγάκι. Οι πιο φοβισμένες αρκούνται να σε περιεργάζονται από μακριά.

Για κάποιους όλη αυτή η εικόνα μοιάζει όμορφη. Θεωρούν ότι τα ζώα αυτά είναι μια χαρά ενώ πολλοί όταν γεννά η γάτα τους εγκαταλείπουν τα γατάκια στο Γατόσπιτο. Για τους φιλόζωους όμως, μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα...

Οι δεκάδες γάτες του χώρου στειρώνονται μία-μία, με πολύ κόπο αφού πρέπει να μεταφερθούν στους τοπικούς κτηνιάτρους αλλά και με πολλά έξοδα. Οι στειρώσεις πληρώνονται από τα έσοδα της φιλοζωϊκής Ρόδου, δηλαδή κυρίως από δωρεές φιλόζωων και τουριστών. Μάλιστα, οι στειρωμένες έχουν λίγο κομμένο το ένα τους αυτάκι (κόβεται από το κτηνίατρο, όσο είναι ναρκωμένες) για να μην ξαναπάνε για εγχείρηση κατά λάθος.


Video from Adespoto.tv.


Πολλά μικρά γατάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν εκεί και μεταφέρονται σε σπίτια εθελοντών της Φιλοζωϊκής ώστε να φροντιστούν πιο καλά και όταν μεγαλώσουν είτε δίνονται για υιοθεσία (πολλά γατάκια έχουν βρει οικογένειες στο εξωτερικό) είτε επιστρέφουν στο Γατόσπιτο.

Φυσικά, κοινές ασθένειες για ορισμένες από αυτές τις αδέσποτες γάτες είναι τα διάφορα αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα. Γι αυτό χρειάζονται σχεδόν όλες τους αντιβιώσεις και χαπάκια για να γίνουν καλά.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που οι μη μαθημένες γάτες ξεφεύγουν από το χώρο και βρίσκουν τραγικό θάνατο στην λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας ενώ μερικές φορές ανεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα κατά τη βόλτα τους εκεί και πνίγουν γάτες για...''πλάκα'' ,όπως θεωρούν.

Πέραν λοιπόν του να επισκέπτεστε το χώρο ή ακόμα και να πετάτε εκεί την γάτα που δεν θέλετε, σκεφτείτε ότι οι γάτες αυτές χρειάζονται ... την βοήθειά σας:

1) Χρήματα για στειρώσεις, εμβόλια και αποπαρασιτώσεις
2) Τροφές (ξηρά και κονσέρβες, για ενήλικες και για γατάκια, για στειρωμένες)
3) Φάρμακα για τις ασθένειες του και το κυριότερο, που καμία γάτα δεν θα το αρνηθεί:
4) Ένα σπίτι, μια αγκαλιά για κάποιο από τα γατάκια που παρακαλά για χάδια και παρέα. Υπάρχουν γατούλες για όλα τα γούστα: αρσενικά, θηλυκά, μονόχρωμα, μαύρα, λευκά, πολύχρωμα, μπεζ, πορτοκαλί, ταρταρούγες, τιγρέ, ενήλικα ή γατάκια, νεαρά κλπ κλπ!

Αν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε κάτι από τα παραπάνω, επικοινωνήστε με το Σύλλογο Φιλοζωϊκής Ρόδου στο τηλέφωνο 22410 69224 ή στο email: rhodesanimalwelfare@hotmail.com

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια