Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κι άλλος σκύλος-ασθενής έκανε μεταμόσχυεση βλαστοκυττάρων


Ο 12 ετών Sam είναι διάσημος αφού έχει πάρει πολλές φορές μέρος σε show με ασκήσεις agility. Τώρα απασχολεί για ακόμια μια φορά τα μέσα ενημέρωσης αφού είναι ο πρώτος σκύλος στη Georgia των ΗΠΑ που έκανε θεραπεία με βλαστοκύτταρα.......
Οι κτηνίατροι του Loving Touch Animal Center ελπίζουν ότι έτσι ο Sam δεν θα πονά πια λόγω της αρθρίτιδας.

Σύμφωνα με το κτηνίατρο, η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί να ακουφίζει τα ζώα όχι μόνο από την αρθρίτιδα αλλά και να αντιμετωπίζει ασθένεις της καρδιάς ή του συκωτιού. Τίποτα ακόμα δεν έχει αποδειχθεί, αλλά στο μέλλον θα δοκιμαστούν.

Όπως είχε ξαναγράψει το adespoto.gr, τα βλαστικά κύτταρα χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της δυσπλασίας και της αρθρίτιδας των σκύλων.

Προς το παρόν ο Sam δεν θα μπορέσει να ξαναπηδήξει και να συμμετέχει σε ασκήσεις agility. Εχει αποσυρθεί ούτως ή άλλως από αυτά, πριν 3 χρόνια. Δεν μπορεί ούτε τα σκαλιά να ανέβει από τον πόνο. Ελπίζουν όμως ότι θα μπορεί να περπατά χωρίς πόνο.

Τα βλαστοκύτταρα λήφθηκαν από μέρος με λίπος στο σκύλο και έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν οποοδήποτε ιστό του σώματος. Τα έβαλαν ξανά με ένεση, στις αρθρώσεις του Sam και αναμένεται βελτίωση μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Αν και ο ιδιοκτήτης του Sam έχει άλλα 6 σκυλιά, ήθελε να βοηθήσει το Border Collie του, ακόμα και αν οι πιθανότητες να είναι τελείως καλά είναι περίπου 25%.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια