Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Πού μπορείτε να κάνετε καταγγελία για κακοποιήσεις ζώων


Σχεδόν καθημερινά το adespoto.gr λαμβάνει e-mails σχετικά με ζώα που κακοποιούνται σωματικά από τους ιδιοκτήτες τους ή κρατούνται δεμένα 24 ώρες το 24ωρο ή παραμένουν σε μπαλκόνια, χωρίς επαρκή επαφή με τον ιδιοκτήτη τους ή που δηλητηριάστηκαν από κάποιο μη φιλόζωο.......
Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι λόγω έλλειψης αρμόδιων αρχών για τα ζώα στην χώρα μας, δενμπορεί να γίνει κατάσχεση του ζώου από την αστυνομία, ούτε κινούνται αυτεπάγγελτες διαδικασίες αν δεν κάνετε επώνυμη μύνηση. Θα πρέπει να συννενοηθείτε με κάποιο φιλζωϊκό σωματείο για την κατάσχεση του ζώου.

Σε περίπτωση δηλητηριασμού ζώων, θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις για το άτομο που δηλητηρίασε ζώα αλλιώς γίνεται μήνυση κατ' αγνώστων.


Φωτογραφίστε τα ζώα και το περιστατικό/τις συνθήκες στις οποίες ζει για να έχετε αποδεικτικά στοιχεία.

Η αστυνομία πάντως είναι υποχρεώμενη να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες σας. Γι αυτό αν αντιμετωπίσετε άρνηση ορισμένων αστυνομικών, υπενθυμίστε τους την εγκύκλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Αυγούστου 2010, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget