Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ο σκύλος μου γερνάει!


Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, χρειάζονται ειδική φροντίδα όταν πια γίνουν...υπερήλικες.......
Τα σκυλιά θεωρούνται ''γέροι'' μετά την ηλικία των 7-9 ετών αλλά πόσο ο σκύλος θα γεράσει εξαρτάται από τη ράτσα και το μέγεθος του.
Για αυτά τα χρυσά χρόνια, μπορείτε να κάνετε το σκύλο σας να αισθάνεται ακόμα πιο χαρούμενος και υγιής:

1) Να παρατηρείτε κάθε αλλαγή. Τα υπερήλικα σκυλιά έχουν προβλεπόμενη συμπεριφορά. Κάθε αλλαγή στη συμπεριφορά, στη δραστηριότητά τους, στο βάρος τους, στην όρεξη τους για φαγητό, στην τουαλέτα μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Πηγαίνετε το σκύλο στο κτηνίατρο αν δείτε κάτι μη συνηθισμένο. Φυσιολογικές αλλαγές είναι η μείωση της καλής όρασης, της ακοής, το ασταθές περπάτημα.

2) Προγραμματίστε προληπτικές εξετάσεις. Τα σκυλιά γερνάνε πιο γρήγορα από τους ανθρώπους και όσο πιο νωρίς εντοπιστεί ένα πρόβλημα, τόσο πιο σημαντικό είναι για τη θεραπεία του. Καλό είναι ο σκύλος σας να κάνει εξετάσεις κάθε 6 μήνες. Έτσι θα εντοπίσετε κάθε πιθανή ασθένεια πριν προλάβει να αναπτυχθεί.

3) Κάντε το σπίτι σας κατάλληλο. Όσο ο σκύλος μεγαλώνει, γίνεται πιο δυσκίνητος. Τα μικρόσωμα σκυλάκια ίσως δεν θα μπορούν πια να πηδήξουν πάνω στο καναπέ ή τα μεγαλόσωμα σκυλάκια δεν θα μπορούν να πηδήξουν μέσα στο αυτοκίνητο κ.ο.κ. Βάλτε χαλιά που δε γλιστρούν, βάλτε τους κρεββατάκια χαμηλά, στο πάτωμα, βάλτε ράμπα στο αυτοκίνητο ή σηκώστε τον αγκαλιά για να μπει μέσα. Απλά πράγματα που βοηθάνε το γεράκο μας...

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια