Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon «Για τις γιορτές, μην δωρίζετε κατοικίδια ζώα. Το 40% πρόκειται να εγκαταλειφθεί μετά από λίγο καιρό»

Δυο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν από τους Ιταλούς να αλλάξουν συνήθειες και να μην συμπεριλάβουν στα δώρα τους κατοικίδια ζώα.......
Πιο συγκεκριμένα, η Αidaa (Ιταλικός σύνδεσμος για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος) απηύθυνε έκκληση, διαμέσου του τύπου, ζητώντας να εγκαταλειφθεί μια παγιωμένη συνήθεια, που χαρακτηρίζεται, όμως, από επιπολαιότητα: κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, στα διάφορα δώρα, συμπεριλαμβάνονται 150.000 σκυλιά και 250.000 γάτες.
«Μέσα σε λίγους μήνες», τονίζουν οι υπεύθυνοι της Aidaa, «το 40% αυτών των ζώων θα βρεθούν χωρίς ιδιοκτήτη, εγκαταλειμμένα». Η ιταλική φιλοζωική οργάνωση, υπογραμμίζει, επίσης, ότι «πολύ συχνά, τα κουτάβια προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης: δεν τους επιτρέπεται να θηλάσουν όσο θα έπρεπε, οι συνθήκες μεταφοράς είναι εξουθενωτικές και πολλά, σχεδόν νεογέννητα σκυλιά, πεθαίνουν, πριν ακόμη φτάσουν στην Ιταλία και στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης».
O κίνδυνος, πάντως, δεν είναι μόνο αυτός: ακόμη και αν εκτεθούν στις προθήκες των μαγαζιών, τα μικρά κατοικίδια, μπορεί να αρρωστήσουν μετά την πώλησή τους, ή να παρουσιάσουν, λόγω του στρες στο οποίο υποβλήθηκαν, σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με τους Ιταλούς φιλόζωους, πολλά σκυλιά αλλά και γάτες, εγκαταλείπονται, μόλις αρχίσουν να δείχνουν τον πραγματικό, φυσιολογικό τους χαρακτήρα. Μόλις, δηλαδή, αποκτήσουν οικειότητα με το περιβάλλον του σπιτιού, εκδηλώσουν την ανάγκη για παιχνίδι, ή μεγαλώσουν και πάψουν να είναι το «παιχνιδάκι» που κάποιοι ιδιοκτήτες νόμιζαν ότι είχαν αποκτήσει. Ο ιταλικός τύπος, τέλος, προσθέτει ότι θα πρέπει να καταβληθεί όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια για την στείρωση των κατοικίδιων ζώων. «Η επιθυμία
μητρότητας ή πατρότητας που διαβλέπουμε στους τετράποδους φίλους μας, στην πραγματικότητα, είναι μόνο ένας δικός μας κεκαλυμμένος πόθος», υπογραμμίζει η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα». Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου «μια γάτα δεν θα δει ποτέ τα παιδιά της να μεγαλώνουν και να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο. Εμείς, αντιθέτως, όταν βρεθούμε με τα νεογέννητα γατάκια, μέσα στο σπίτι, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους εγγυηθούμε με βεβαιότητα ένα αξιοπρεπές και ευτυχισμένο μέλλον».

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget