Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon Λέμε όχι στο κόψιμο αυτιών και ουρών


Ποτέ μου δεν κατάλαβα, κυρίες και κύριοι, γιατί κάποιοι περίεργοι τύποι αποφάσισαν ότι σε ορισμένες φυλές σκύλων «πρέπει» να κόβονται οι ουρές και τ' αυτιά.

Οτι, δηλαδή, τα ροτβάιλερ, τα πόιντερ, τα ντόμπερμαν κτλ. «πρέπει» να 'ναι κουτσούρικα και κουτσαύτικα -διότι «έτσι τους πάει»! Προβάλλουν μάλιστα και κάποιους σοβαρούς, υποτίθεται, λόγους γι' αυτό, πέραν του στιλ: ότι έχουν πολύ λεπτές ουρές, ότι είναι καβγατζίδικα και πάνω στους καβγάδες ματώνουν τα αυτιά τους και άλλα περίεργα.
Τρίχες κατσαρές. Ο,τι υπάρχει πάνω στο κάθε ζώο είναι χρήσιμο, με μοναδική, νομίζω, εξαίρεση τις θηλές του στήθους των αρσενικών, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον άνθρωπο. Τις οποίες, όμως, θηλές κανείς, ευτυχώς, δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει από τα αρσενικά ζωάκια και από τους άνδρες! Κακώς υπάρχουν, αλλά δεν ενοχλούν κανένα, αντίθετα με τα αυτιά και τις ουρές των σκύλων που, όπως φαίνεται, ενοχλούν σφόδρα τους κριτές των Εκθέσεων Σκύλων...

Είμαι βέβαιη ότι κανένας σκύλος δεν ρωτήθηκε ποτέ αν συμφωνεί να τον ακρωτηριάζουν, προκειμένου να μένουν ικανοποιημένοι οι κριτές αυτών των «καλλιστείων» και το... σικ αφεντικό του (του σκύλου). Και όμως οι ακρωτηριασμοί αυτοί δίνουν και παίρνουν, σε πείσμα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων, η οποία απαγορεύει στους κτηνιάτρους να κάνουν τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις, όσο κι αν πιεστούν από τους κατόχους σκύλων. (Δυστυχώς, πολλοί κτηνίατροι προτιμούν την αμοιβή για τέτοιες επεμβάσεις, γράφοντας ξέρετε πού τις προτροπές της Σύμβασης...).

Θα κλείσω το σημείωμα αυτό με μια ιστορία από την Αθήνα του 5ου (Χρυσού) αιώνα. Ο Αλκιβιάδης λοιπόν, αυτός ο υπερφίαλος, ματαιόδοξος, εγωπαθής και τελικά προδότης της πόλης του Αθηναίος αγόρασε κάποτε έναν σκύλο σπάνιας ράτσας, στην τιμή των 70 μνων (7.000 αρχαίες δραχμές), για τον οποίο ασφαλώς η Αθήνα θα μίλησε πολύ. Οταν σταμάτησαν να μιλάνε για τον «σκύλο του Αλκιβιάδη», αυτός έκοψε την πολύ ωραία ουρά του σκύλου του, ώστε να ξαναρχίσουν να μιλάνε γι' αυτόν! Σύμφωνα με τον Πλούταρχο -που έγραψε αυτή την ιστορία 5,5 αιώνες μετά- όταν οι φίλοι του τον επιτίμησαν γι' αυτή του την πράξη, ο Αλκιβιάδης τούς είπε: «Θέλω οι Αθηναίοι να μιλάνε γι' αυτό, ώστε να μη λένε τίποτα χειρότερο για μένα»!

* Η κυρία Μαρίκα είναι σκύλα ημίαιμη, κατάμαυρη και πανέμορφη. Με ειδικό νόμο απαγορεύει, ρητώς και διά ροπάλου, να ακρωτηριάζονται τα σκυλιά της αγέλης της. Ετσι, η ίδια, η Μάχη, η Λου -η πινέζα- και η Λάικα έχουν όλα τους τα σέα και τα μέα, δηλαδή ουρές και αυτιά άθικτα. Κι αν καμιά φορά ματώνουν, ε, δεν πειράζει. Και τα γόνατα των παιδιών ματώνουν συχνά, όταν πέφτουν, αλλά... δεν τα κόβουμε...

Άλλο ένα καταπληκτικό άρθρο της enet-Φάρμας των Ζώων


Πηγή:
StraysHelp.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια