Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Σκυλάκι πέθανε σε κομωτήριο σκύλων

Σκυλάκι πέθανε σε κομωτήριο σκύλων Μία γυναίκα από την Καλιφόρνια κατέθεσε μήνυση εναντίον αλυσίδας pet shop καθώς εκεί το αγαπημένο της σκυλάκι έχασε τη ζωή του.
......
Το μόλις 6 ετών σκυλάκι της (φωτό αριστερά), ράτσας Σιχ Τσου είχε μεταφερθεί στο κομμωτήριο σκύλων του καταστήματος και μετά το κούρεμα του, το έβαλαν σε ένα κλουβί-στεγνωτήριο.

Τα κλουβιά αυτά φυσούν αέρα, συνήθως ζεστό, στα σκυλιά για να τα στεγνώσουν μετά από το μπάνιο. Αν όμως δεν υπάρχει επίβλεψη, σύμφωνα με κτηνιάτρους και έμπειρους κομμωτές σκύλων (groomers) μπορεί τα ζώα να υπερθεμανθούν και να πεθάνουν, από θερμοπληξία.

Σκυλάκι πέθανε σε κομωτήριο σκύλων


Το περιστατικό με το συγκεκριμένο σκυλάκι έγινε τον Ιούλιο του 2008. Όταν η ιδιοκτήτριά της πήγε να παραλάβει το σκυλάκι της το βρήκε με μάσκα οξυγόνου στο κτηνιατρείο του πετ σοπ, με υπαλλήλους να προσπαθούν να το συνεφέρουν.

Η αλυσίδα ''Petco'' δεν επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί κλουβιά-στεγνωτήρια. Αυτά τα κλουβία χρησιμοποιούνται λόγω του μεγάλου αριθμού των πελατών, που δεν δίνει τη δυνατότητα να στεγνώνεται το κάθε σκυλί ξεχωριστά, από έναν groomer, όπως πρέπει να γίνεται στα κομμωτήρια σκύλων.

Επίσης, πολλές φορές, κτηνίατροι ή groomer, ακόμα και στη χώρα μας χορηγούν ηρεμιστικά/νάρκωση για να κουρέψουν σκυλιά που δεν είναι πολύ φιλικά, όπως είχαμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr, για τη μικρή Νάρα, που πέθανε μετά τη νάρκωση.

Παρόλαυτα, η συχνή νάρκωση του σκύλου, κάθε φορά που χρειάζεται κούρεμα είναι εξίσου επικίνδυνη με ένα χειρουργείο και πρέπει να αποφεύγεται. Να ρωτάτε πάντα το κομμωτήριο σκύλων αν χρησιμοποιεί ή όχι ηρεμιστικά και να επιλέγετε όσα δεν χρησιμοποιούν! Αν ο σκύλος δεν ''κάθεται'' ήσυχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί φίμωτρο ενώ οι έμπειροι groomer χειρίζονται ακόμα και τα πιο δύστροπα ζώα χωρίς ηρεμιστικά.

Ο δικαστής αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση και οι ακροάσεις θα αρχίσουν στα μέσα Αυγούστου, στη Νέα Υόρκη.


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3265:skylaki-pethane-se-komotirio-skylon-&catid=35:generalnews&Itemid=67

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια