Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Καταγγείλτε την κακοποίηση ζώων και στις διακοπές σας

Καταγγείλτε την κακοποίηση ζώων και στις διακοπές σαςΟι διακοπές είναι εδώ για τους περισσότερους και επειδή δυστυχώς σε πολλά μέρη της Ελλάδας, συνεχίζουν να υπάρχουν τα λεγόμενα “βαρελόσκυλα” αλλά και να γίνονται κακοποιήσεις ζώων.
......
H enet δημοσίευσε επιστολή-πρωτόκολλο ευζωίας ζώων, που απέστειλε στην εισαγγελία Ηρακλείου η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντολογική Ομοσπονδία, χρήσιμο και για τυχόν περιπτώσεις που θα συναντήσετε και που χρίζουν καταγγελίας.

«Βάσει του νόμου 1197/81 εφόσον δεν τηρούνται τα παρακάτω συνιστούν ποινικό αδίκημα:

α) Χορήγηση καταλλήλου και επαρκούς δια το είδος τροφής και ύδατος. Απολύτως ακατάλληλη στα «βαρελόσκυλα» η χορήγηση «ψοφιμιών» ως τροφή. Καθαρό νερό, όχι μουχλιασμένο, λασπωμένο και πράσινο. Το καλοκαίρι απαγορεύεται να αφήνονται απότιστα γενικά όλα τα ζώα.

β) Εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπον διαβιώσεώς των ζώων καταλύματος. Σε αυτή την κατηγορία δεν εμπίπτουν τα βαρέλια, ντεπόζιτα ή άλλες πρόχειρες κατασκευές που δεν παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες στα ζώα πάσης φύσεως...

Επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο είδος καταλύματος αυτό θα πρέπει να προστατεύεται από τον καύσωνα, από το κρύο, τον παγετό και τις βροχές. Δεν πρέπει να βρίσκονται τα όποια καταλύματα στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Αυτό εμπεριέχει «φόνο», βασανισμό και κακοποίηση.

Βάσει του νόμου 2017/92, άρθρο 3 , παρ 1. «κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο συντροφιάς να πονά, υποφέρει ή να αγωνιά. Άρθρο 4 , παρ. 2,β «Κάθε άτομο που έχει ένα ζώο συντροφιάς πρέπει να του παρέχει τις κατάλληλες δυνατότητες άσκησης».

Νόμος 3170/2003 Άρθρο 2 , Υποχρεώσεις Ιδιοκτητών. Υποχρεωτική είναι η ηλεκτρονική σήμανση και η μέριμνα για την ευζωία του. Απαγορεύεται κάθετα η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια ή σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών κλπ. Καθώς και το μόνιμο δέσιμο με αλυσίδα.

Εφόσον το ζώο αφαιρεθεί από το σημείο που έγινε η καταγγελία, ο κηδεμόνας είναι υποχρεωμένος να καταδείξει στα αστυνομικά όργανα το σημείο που βρίσκεται.


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3298:kataggeilte-tin-kakopoiisi-zoon-kai-stis-diakopes-sas&catid=97:symboules&Itemid=70

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια