Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Σύντομος Οδηγός Διακοπών

Image

Ένας μικρός οδηγός για το τι πρέπει να έχετε μαζί σας πριν ξεκινήσετε για διακοπές με το σκύλο σας, αλλά και για το τι πρέπει να γνωρίζετε. ......

Προετοιμάζοντας τη βαλίτσα του:

Απαραίτητα τα πιάτα φαγητού-νερού και ξηρά τροφή, γιατί πιθανόν να μη βρούμε εκεί που θα πάμε, η αλυσίδα του αν χρειαστεί να τον δέσουμε κάπου, το λουρί-οδηγός για τη βόλτα του, ένα αναπληρωματικό κολάρο, γιατί κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, και απαραίτητα το φίμωτρο. Το φίμωτρο είναι υποχρεωτικό στα πλοία και στα τρένα και πολλοί ιδιοκτήτες έχουν βρεθεί προ εκπλήξεως όταν τους ζητάνε φίμωτρο και δεν τους αφήνουν να ανέβουν στο πλοίο. Μην ξεχνάτε τη βούρτσα και το σαμπουάν του, καθώς και τα αντιπαρασιτικά που χρησιμοποιείτε.
Αχρείαστο να 'ναι

Φτιάξτε ένα μικρό φαρμακείο που να περιέχει κάποια αλοιφή για τσιμπήματα και ίσως χάπια κορτιζόνης, χάπια για διάρροια, κάποιο αντισηπτικό σαπούνι ή τα κτηνιατρικά σπρέι για τα μικρόβια, βαμβάκι, γάζες και αν έχει κάποια ευαισθησία σε κάτι, τα ανάλογα φάρμακα. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Μικρός οδηγός Πρώτων Βοηθειών

Διάρροια: Δίαιτα, όχι τροφή για μία μέρα. Αν έχει πυρετό που επιμένει, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας.

Εμετός: Μη δώσετε στο σκύλο σας να φάει, αν δεν επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Φόλα-δηλητηρίαση από χαλασμένη τροφή: Προσπαθήστε να του δώσετε αλατόνερο για να κάνει εμετό και μεταφέρετέ τον επειγόντως στον κτηνίατρο.

Τσίμπημα από έντομο: Αλοιφή που βρίσκουμε στο φαρμακείο και πιθανόν να χρειάζεται αντισταμινικό και κορτιζόνη για να αποφευχθεί το αλλεργικό σοκ, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό.

Θερμοπληξία: Μεταφορά σε δροσερό χώρο ή σε σκιά και βρεγμένες πετσέτες σε όλο του το σώμα, ιδιαίτερα στο κεφάλι και γρήγορα στον κτηνίατρο

Εμείς με αυτοκίνητο, εσείς;

Αν ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, προτιμήστε τις πρωινές ώρες ή τις βραδινές, για να γλιτώσετε και σεις και ο σκύλος σας τις μεγάλες θερμοκρασίες. Οι στάσεις που θα κάνετε είναι ανάλογες της απόστασης που θα διανύσετε. Θυμηθείτε: αν ο σκύλος σας είναι ανήσυχος στο αυτοκίνητο, είναι προτιμότερο να τον δέσετε για να μην προξενήσει ατύχημα.

Αν ταξιδέψετε με τρένο, μπορείτε να τον έχετε μαζί σας με φίμωτρο, αλλιώς με κλουβί μεταφοράς στη σκευοφόρο, εκτός αν είναι μικρόσωμος, οπότε μπορείτε να τον έχετε μαζί σας σε ένα μικρό κλουβί μεταφοράς.

Στο αεροπλάνο, μόνον οι πολύ μικρόσωμοι μπορούν να ταξιδέψουν μαζί σας και για όλα τα άλλα χρειάζεστε κλουβί μεταφοράς και παράδοση του σκύλου σας στην παραλαβή εμπορευμάτων τρεις ώρες πριν την πτήση.
Στα πλοία υπάρχει το γνωστό καθεστώς στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή με το φίμωτρο στο κατάστρωμα. Σε μερικά πλοία οι χώροι αυτοί είναι εξαιρετικοί και σε άλλα άθλιοι. Μέσα μπορείτε να το πάρετε μόνο αν έχετε κλείσει καμπίνα στην οποία θα βρίσκονται αποκλειστικά δικοί σας άνθρωποι και αυτό παράτυπα. Βέβαια, να πούμε ότι οι περισσότεροι κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά καλό είναι να φυλάγεστε για κάθε ενδεχόμενο.

Ο δικηγόρος του διαβόλου

Επειδή δεν κάνουμε διακοπές μόνον οι κυνόφιλοι και επειδή κάποιοι που επίσης κάνουν διακοπές δεν είναι καθόλου κυνόφιλοι, ας μη δίνουμε δικαιώματα.

Λοιπόν:

  • Μην αφήνετε το σκύλο σας να γαβγίζει άσκοπα, κάποιοι θέλουν να ηρεμήσουν.
  • Μην τον αφήνετε να τρέχει ελεύθερος οπουδήποτε, γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
  • Μην αφήνετε τις ακαθαρσίες του χωρίς να τις μαζεύετε, κυρίως στην παραλία.
  • Μην τον αφήνετε στον ήλιο, θα πάθει θερμοπληξία.
  • Μην τον ταΐζετε ό,τι περισσεύει από το πιάτο σας.
  • Καλές διακοπές και πάντα με το σκύλο σας.
Του Θοδωρή Τριάντη, εκπαιδευτη σκυλων
δημοσιευμένο στο Σκυλιά μας και Εμείς το 1998.


http://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=976&Itemid=66

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια