Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Ρόδος: 8χρονος σκύλος νεκρός μετά από χειρουργείο σε κτηνιατρείο!

Ρόδος: 8χρονος σκύλος νεκρός μετά από χειρουργείο σε κτηνιατρείο!Ο κύριος Βαλάντης Ροδίτης επικοινώνησε με το adespoto.gr προκειμένου να ενημερώσει για το θάνατο του μόλις 8 ετών σκύλου του (φωτό) μετά από χειρουργείο ρουτίνας, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο κτηνίατρος που το ανέλαβε. Ο σκύλος με το όνομα Μούργος ήταν από κουτάβι κρυπτόρχης και πλέον έπρεπε να γίνει χειρουργείο για να αφαιρεθεί ο όρχης από την κοιλιά και να μην δημιουργήσει καρκίνο. Η στείρωση είναι ένα χειρουργείο ρουτίνας, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν τα πιο απλά: η εξέταση του ζώου πριν το χειρουργείο, με εξετάσεις αίματος και ακρόαση καρδιάς.
......
Σύμφωνα με τον κύριο Ροδίτη, δεν έγιναν ούτε εξετάσεις αίματος για να ελεγχθούν πιθανές ασθένειες (καλαζάρ/ερλιχίωση) ή η κατάσταση νεφρών αλλά ούτε και εξέταση της καρδιάς με ακουστικά! Φυσικά, κάθε χειρουργείο έχει ρίσκο όμως ένα ζώο 8 ετών πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή καθώς άνω των 7 ετών κάθε σκύλος θεωρείται υπερήλικος. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η νάρκωση δίνεται για ''καρδιακά'' ζώα, ακόμα κι αν δεν είναι, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο κτηνίατρος Π.Κ. όχι μόνο δεν έκανε μία απλή προετοιμασία του ζώου πριν το κρίνει κατάλληλο να χειρουργηθεί, αλλά έδωσε ένα χαρτί στον ιδιοκτήτη του ζώου να υπογράψει. Σε αυτό το χαρτί αναφερόταν πως ο κτηνίατρος δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν επιπλοκές! Αφού καθησύχασαν τον κ Ροδίτη ότι το χαρτί αυτό είναι κάτι τυπικό - τότε γιατί να υπογραφεί κάτι τέτοιο, που πρώτη φορά ακούμε να δίνει γιατρός/κτηνίατρος- προχώρησαν στη νάρκωση του ζώου. Σύμφωνα με άλλους φιλόζωους, ο συγκεκριμένος κτηνίατρος δίνει αυτό το χαρτί σε κάθε χειρουργείο που πραγματοποιεί!!!

Όπως είπε ο κ Ροδίτης στο adespoto.gr το ζώο κυριολεκτικά ''χτυπιόταν'' στο διπλανό δωμάτιο ενώ δεν ήθελε να δεχτεί εξαρχής την ένεση του κτηνιάτρου, λες και γνώριζε...

Όταν παρέλαβαν το ζώο, ήταν πρησμένο στην κοιλιά και η απάντηση του κτηνιάτρου στο γιατί είναι πρησμένο ήταν ότι δεν γνωρίζει και δεν του έχει ξανασυμβεί. Έδωσε φάρμακα και θα τον ξαναβλεπε το Σάββατο, μετά από 4 μέρες. Την ίδια όμως μέρα, λίγες ώρες μετά αφού το ζώο ήταν στο σπίτι του για να συνέλθει, άφησε την τελευταία του πνοή, χωρίς κανένα άλλο
σύμπτωμα (π.χ. αφρούς).

Ρόδος: 8χρονος σκύλος νεκρός μετά από χειρουργείο σε κτηνιατρείο!



Η απάντηση του κτηνιάτρου όταν ενημερώθηκε ότι το ζώο πέθανε ήταν ότι ίσως δεν άντεξε τη νάρκωση.

Πολλά τα ερωτήματα όμως και ένας κτηνίατρος δεν ξεμπερδεύει με το ίσως.

Γιατί δεν έγιναν εξετάσεις αίματος και πλήρης κτηνιατρικός έλεγχος πριν το χειρουργείο;
Γιατί αυτός ο κτηνίατρος δίνει τέτοια χαρτή αποφυγής ευθύνων για χειρουργεία ρουτίνας;
Γιατί το ζώο δεν ελέχθηκε, λόγω ηλικίας/καρδιάς αν μπορείνα ναρκωθεί; Τι είδους νάρκωση πήρε;
Είναι πιθανό ένα ζώο να πεθάνει αφού φύγει από το χειρουργικό τραπέζι;
Μήπως έπαθε μόλυνση στην κοιλιά και δεν ήταν από τη νάρκωση;

Ο κ. Ροδίτης που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για το σκύλο του και γι αυτό το λόγο προχώρησε και στη στείρωση για να τον προστατεύσει από καρκίνο δημοσιεύει την ιστορία του Μούργου ώστε αφενός να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες ζώων στη Ρόδο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ζώα τους και τα κτηνιατρεία που επιλέγουν και αφετέρου για να καταγγείλει τον συγκεκριμένο κτηνίατρο, πράγμα για το οποίο θα ενημερωθεί η Κτηνιατρική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Στην υγεία υπάρχουν πάντα απρόβλεπτοι παράμετροι, όμως η πρόληψη και η καλή προετοιμασία, ο έλεγχος ενός ασθενή, δίποδου ή τετράποδου πριν ένα χειρουργείο είναι ζωτικής σημασίας.


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3374:rodos-8xronos-skylos-nekros-meta-apo-xeiroyrgeio-se-ktiniatreio&catid=35:generalnews&Itemid=67

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια