Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Πάφος: Η έπαρχος δεν δίνει έγκριση για τη γραμμή εράνου φιλοζωϊκού σωματείου!

Πάφος: Η έπαρχος δεν δίνει έγκριση για τη γραμμή εράνου φιλοζωϊκού σωματείου!Σε πείσμα των εκκλήσεων της "Φωνής για τα Ζώα της Κύπρου" εδώ και 7 μήνες, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου είναι η μόνη από τις 5 επαρχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία αρνείται να ανανεώσει την άδεια για την γραμμή εράνου της CYTA για την οικονομική ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων, με τη δικαιολογία ότι η γραμμή εράνου της οργάνωσης δεν υπάγεται στον περί εράνων νόμο.
......
Η μη παραχώρηση της άδειας από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου έχει ως συνέπεια να μη μπορεί να λειτουργήσει η γραμμή εράνου ούτε στις υπόλοιπες 4 επαρχίες, οι οποίες ανανέωσαν τη σχετική άδεια με προθυμία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δύο:

1. Πώς είναι δυνατό οι υπόλοιπες 4 επαρχίες, και το 2010 και το 2011, να ερμηνεύουν το νόμο διαφορετικά από την επαρχία Πάφου;

2. Εφόσον ο έπαρχος Πάφου κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης είχε παραχωρήσει άδεια για τη λειτουργία της γραμμής το 2010, γιατί η αναπληρώτρια έπαρχος αρνείται φέτος να την ανανεώσει;

Το 2010 η Ένωση Ζωοφιλικών Οργανώσεων Κύπρου, Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου, έθεσε σε λειτουργία σε συνεργασία με τη CYTΑ, τη γραμμή 909-36071 με την οποία το κοινό μπορούσε να εισφέρει το ποσό του 1,71 ευρώ ανά sms για τους σκοπούς και στόχους της οργάνωσης. Το 2010 εισπράχθηκε το ποσό των €3.237,07, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη βελτίωση των συνθηκών στα καταφύγια αδέσποτων του νησιού. Να υπενθυμίσουμε ότι τη χρονιά αυτή, και το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού Madame Figaro είχε τιμήσει την Πρόεδρο του Σωματείου στην κατηγορία της Κοινωνικής Προσφοράς, γεγονός ενδεικτικό της εκτίμησης που χαίρει η "Φωνή για τα Ζώα" από τους Κυπρίους πολίτες.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν, κατά το τέλος του 2010, η οργάνωση υπέβαλε εκ νέου αίτηση στις 5 επαρχιακές διοικήσεις για ανανέωση της άδειας λειτουργίας αυτής της γραμμής. Λήφθηκε έγκριση από τις 4 επαρχίες, ενώ η Πάφος αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι ο περί εράνων Νόμος δεν καλύπτει τις δραστηριότητες της οργάνωσης ως αγαθοεργό ίδρυμα/σωματείο. Κατόπιν τούτου, η CYTA δε μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει την υπηρεσία αυτή χωρίς την έγκριση και της Πάφου.

"Διαμαρτυρόμαστε για την αρνητική στάση της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου η οποία στερεί το δικαίωμα στην οργάνωση μας να ενισχύσει την λιγοστή βοήθεια που έχουμε ως ζωοφιλικές οργανώσεις. Δηλώνουμε ότι είμαστε ΑΓΑΘΟΕΡΓΕΣ /ΖΩΟΦΙΛΙΚΕΣ οργανώσεις, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Εσωτερικών, το καταστατικό μας προνοεί εράνους και όποιοδήποτε άλλο τρόπο ενίσχυσης του έργου μας", αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της "Φωνής για τα Ζώα" που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως και το ακόλουθο πιστοποιητικό εγγραφής της οργάνωσης ως αγαθοεργό Ίδρυμα/Σωματείο, με τη σφραγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

"Θεωρούμε απαράδεκτη την στάση της Πάφου η οποία με την ρατσιστική αυτή απόφαση, υποβαθμίζει το έργο μας. Όλοι γνωρίζουν ότι οι ζωοφιλικές οργανώσεις δεινοπαθούν να φέρουν εις πέρας το έργο που επιτελούν και εκεί που περιμέναμε στήριξη αντιμετωπίζουμε εχθρική διάκριση. Παρόλο που σε επιστολή μας υπογραμμίσαμε ότι το κοινό δεν υποχρεούται να τηλεφωνήσει αλλά το κάνει με τη δική του ελεύθερη βούληση, και πάλι αρνήθηκαν, στερώντας τους ζωόφιλους πολίτες να προσφέρουν μικρή βοήθεια με ένα εύκολο τρόπο όπως είναι ο τηλεφωνικός έρανος", καταλήγει η ανακοίνωση της "Φωνής για τα Ζώα".

Η αναπληρώτρια έπαρχος Πάφου, κα Ροδοθέου, επικαλέσθηκε ως απάντηση στα παραπάνω, το νόμο 371/2006, καταλήγοντας ότι η έγκριση της άδειας παραβαίνει το νόμο, χωρίς όμως να μπορέσουμε να καταλάβουμε σε ποιο σημείο εστιάζεται η "παρανομία", εφόσον και εγκεκριμμένο σωματείο είναι η "Φωνή για τα Ζώα", και υπάρχει πρόνοια του Νόμου η οποία δίνει την ευχέρεια στον έπαρχο να δώσει την έγκριση και κατά την κρίση του! Σε ερώτησή της Sigma Live στην κα Ροδοθέου αν η μη έγκριση της άδειας εκ μέρους της υπονοεί ότι οι υπόλοιπες 4 επαρχίες παρανομούν, απάντησε να "μη βάζουμε λόγια στο στόμα της" και μας προέτρεψε για ερωτήσεις αναφορικά με τις υπόλοιπες 4 επαρχιακές διοικήσεις, να απευθυνθούμε σ'εκείνες.

Αύριο η συνάντηση

Καθώς η γραμμή εράνου της CYTA παραμένει ήδη ανενεργή εδώ και 7 μήνες εξαιτίας της μη χορήγησης άδειας από την αναπληρώτρια έπαρχο Πάφου, ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους ζωόφιλους κι έτσι η Πρόεδρος της Φωνής για τα Ζώα θα έχει αύριο συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Ηλιάδη ενώ η σχετική αλληλογραφία θα κοινοποιηθεί και στον Υπ. Εσωτερικών κ. Συλλικιώτη, σε μία ύστατη προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα αυτό και να τεθεί και πάλι σε λειτουργία η γραμμή εράνου. Ούτως ή άλλως, στους τομείς όπου η κρατική πρόνοια υστερεί, η ιδιωτική πρωτοβουλία σηκώνει το βάρος στις δικές της πλάτες. Η μη παραχώρηση άδειας στη γραμμή εράνου δένει τα χέρια και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα χέρια των πολιτών όλων των επαρχιών που βοήθησαν το 2010 και θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν και το 2011, έστω με αυτό το 1,71 ευρώ που διαθέτουν, στέλνοντας sms από την άνεση του σπιτιού η του γραφείου τους.

sigmalive

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια