Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Η γάτα μου βαριέται

Image

Πιθανότατα γνωρίζετε πως μια γάτα που βαριέται δεν είναι ευτυχισμένη και οι δυστυχισμένες γάτες τείνουν να εμφανίζουν προβλήματα συμπεριφοράς.......
Οι γάτες που βαριούνται, είναι γνωστό πως μπορεί να έχουν λανθασμένη ή καταστροφική συμπεριφορά όπως ξύσιμο, επιθετικότητα, κατάθλιψη, συνεχές κλάμα, αυξημένη ή μειωμένη όρεξη και περισσότερες ώρες ύπνου. Οι γάτες που βαριούνται, μπορεί επίσης να αρχίσουν να λερώνουν έξω από το δοχείο της γάτας.

Το να ζει μια γάτα μέσα στο σπίτι, έχει πολλά πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία είναι η ελαχιστοποίηση των εξωτερικών παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο, όπως τα αυτοκινητιστικά ή επιθέσεις από άλλα ζώα, ασθένειες κ.α. Οι γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι, μπορεί να ζήσουν ακόμα και τα διπλάσια χρόνια σε σχέση με τις γάτες που ζουν εκτός.

Με την απόφαση σας να κρατήσετε μια γάτα εντός του σπιτιού, αναλαμβάνετε την ευθύνη ως προς την ευτυχία της.

Image

Πιστεύετε πως η γάτα σας βαριέται?

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βρείτε πως θα εμπλουτίσετε το περιβάλλον της ώστε να γίνει χαρούμενο.

  • Αξιολογήστε το περιβάλλον. Είναι γατίσιο? Η γάτα σας έχει αρκετά πράγματα να κάνει, να παίζει και να παρακολουθεί? Σκεφτείτε τι αρέσει στη γάτα και αν αυτά που της αρέσουν τα έχετε στο σπίτι σας.
  • Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να εμπλουτίσετε το σπίτι σας με πράγματα που θα την κάνουν χαρούμενη. Αυτό μπορεί να είναι πολύ απλό, για παράδειγμα η μετακίνηση μιας πολυθρόνας κοντά στο παράθυρο, ώστε να έχει θέα. Στη γάτα σας αρέσει να βλέπει έξω, να έχει πράγματα να παρακολουθεί, μέρη να σκαρφαλώνει και πολλά ασφαλή παιχνίδια να παίζει.
Παρακάτω θα βρείτε 7 τρόπους να κρατήσετε τη γάτα που ζει μέσα στο σπίτι, χαρούμενη:
  1. Θέα από το παράθυρο. Βρείτε μια θέση κοντά στο παράθυρο. Είναι σημαντικό για τη γάτα που ζει μέσα στο σπίτι να έχει θέα και να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τι γίνεται έξω. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον γι’ αυτή. Μπορείτε να βρείτε κάποιο προϊόν που προσαρμόζεται στο παράθυρο ή ένα γατόδεντρο πολλών επιπέδων.
  2. Πολλά παιχνίδια. Οι γάτες βαριούνται με τα ίδια παιχνίδια μετά από ένα διάστημα. Ένας ωραίος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό, είναι να τα κρύβετε και να της τα δίνετε ξανά μετά από ένα διάστημα.
  3. Catnip. Το catnip είναι η αδυναμία των περισσότερων γατών. Μια καλή ιδέα είναι να προσφέρετε στη γάτα σας το βότανο αυτό κάποιες φορές ή να εμπλουτίσετε τα παιχνίδια της με catnip πριν της τα δώσετε για να ξαναπαίξει. Βάζοντας σε ένα κουτάκι catnip και τοποθετώντας μέσα τα παιχνίδια της, μπορείτε να την κάνετε πολύ χαρούμενη.
  4. Το παιχνίδι στο πρόγραμμα. Προγραμματίστε την ώρα του παιχνιδιού έτσι ώστε να παίζετε με τη γάτα σας δύο φορές την ημέρα. Το κυνήγι της μπάλας, ένα φωτάκι λέιζερ ή ένα απλό φτερό, μπορούν να είναι τα παιχνίδια που θα μπουν μέσα στο πρόγραμμα ευχαρίστησης της αγαπημένης σας. Παίξτε μαζί της ακόμα και λίγη ώρα την ημέρα, για παράδειγμα την ώρα που βλέπετε τηλεόραση το βράδυ.
  5. Ώρα αγάπης. Μερικές γάτες πραγματικά θέλουν λίγη από την ώρα σας και την προσοχή σας. Ενθαρρύνετε τη γάτα σας να έρθει και να καθίσει στην αγκαλιά σας την ώρα που ξεκουράζεστε.
  6. ΑπαραίτητΣύνδεσμοςο το γρασίδι. Σε πολλές γάτες αρέσει πολύ να μασουλάνε γρασίδι. Αυτό είναι μια απόλαυση που δεν θα έπρεπε να λείψει από καμία γάτα, άλλωστε είναι εύκολο να συντηρηθεί και ταυτόχρονα είναι πολύ υγιεινό.
  7. Μια θέση στον ήλιο. Οι γάτες λατρεύουν τον ήλιο και μια ωραία θέση σε παράθυρο με ήλιο, είναι το ιδανικό μέρος για να κάθεται η γάτα σας. Αν έχετε τις κουρτίνες κλειστές, φροντίστε να τις ανοίγετε ώστε να μπορεί να λιάζεται όποτε θέλει.
Κατασκευές για να ξύνουν τα νύχια τους, γρασίδι, κρεβατάκι στο παράθυρο, θέα και ενασχόληση, είναι όλοι πολύ σπουδαίοι τρόπο για να εμπλουτίσετε τη ζωή της γάτας που ζει μέσα στο σπίτι και να μην τη δείτε να βαριέται.


http://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=974&Itemid=66

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια