Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Συμμορφώθηκε η Ελλάδα με την οδηγία της ΕΕ για παροχή υπηρεσιών από εθελοντές κτηνιάτρους


Χρόνια τώρα το φιλοζωικό κίνημα αγωνιζόταν για το θέμα της ελεύθερης παροχής προσωρινών κτηνιατρικών υπηρεσιών προς τα αδέσποτα εκ μέρους ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων. ......
Η χώρα μας θα έπρεπε από το 2005 να είχε εναρμονιστεί με την οδηγία 36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην χώρα μας αλλοδαπών επιστημόνων, πολιτών κρατών-μελών της Ε.Ε αλλά διάφορα συμφέροντα προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και το κράτος δέσμιο μιας πελατειακής σχέσης δεν συμμορφώνονταν με την οδηγία αυτή.
Η δυναμική διεκδίκηση από τα φιλοζωικά σωματεία και βέβαια ο κίνδυνος της παραπομπής της χώρας μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια είχε αποτελέσματα.

Στις 31.12.2010 , δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος που επιτρέπει την προσωρινή ή περιστασιακή παροχή υπηρεσιών από επιστήμονες της Ε.Ε. στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ το δικαίωμα αυτό παρέχεται στους δασολόγους, κτηνιάτρους, γεωλόγους και ιχθυολόγους από κράτη –μέλη της Ε.Ε. η δε διαδικασία έλεγχου των δικαιολογητικών η οποία κρατούσε δύο και πλέον χρόνια πριν ή έμενε συνειδητά στα συρτάρια διαφόρων υπηρεσιών των υπουργείων, τώρα ορίζεται στις 7 ημέρες το ανώτερο.

Στην πράξη αυτό και όσο μας αφορά σημαίνει ότι θα μπορούν πλέον οι εθελοντές ευρωπαίοι κτηνίατροι να παρέχουν δωρεάν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες τους στα αδέσποτα ζώα της χώρας, στειρώσεις, τραυματισμούς κλπ.

Το όφελος θα είναι τεράστιο αφού το κράτος δεν διαθέτει κονδύλια για την στείρωση κλπ των αδέσποτων ζώων και οι φιλοζωικές τιμές των ελλήνων κτηνιάτρων είναι απαγορευτικές για τους συλλόγους τα οικονομικά των οποίων είναι ανύπαρκτα.

Το φιλοζωικό κίνημα βέβαια θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην βασίζεται σε ξένα δεκανίκια, όμως η ελεύθερη πλέον παροχή υπηρεσιών από ξένους εθελοντές θα ανακουφίσει σημαντικά τα φιλοζωικά σωματεία και θα περιορίσει τον ανεξέλεγκτο υπερπληθυσμό των αδέσποτων.

Παράλληλα αναμένεται , σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και συζητάμε με τα αρμόδια υπουργεία , η τροπολογία του 3170/2003, που βρίσκεται προ των πυλών, να καθορίσει ως χώρους στείρωσης των αδέσποτων ζώων τους χώρους των δημόσιων και αγροτικών κτηνιατρείων, ή άλλους χώρους που διαθέτουν οι Δήμοι.

Θετικά βήματα που δικαιώνουν την επιμονή μας , τους αγώνες μας και την μεγάλη συμβολή του συλλόγου μας στην επίτευξη ενός από τους στόχους μας.

Αναστασία Μπομπολάκη
Χανιά 31.01.2011

Oπως οι δραστηριότητες αυτές περιγράφονταιστις διατάξεις του π.δ. 344/2000 (ΦΕΚ 297 Α’), προβλέπει Κοινή Υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΓΝ ΕΦΗΜEΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒEΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια