Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Γερμανία: Το πρώτο σκυλί με τεχνητό πόδι


Το όνομα της είναι Μίτζι, ζει στη Γερμανία και χάρη στο τεχνητό της πλέον πόδι μπορεί να απολαμβάνει τις βόλτες της σαν ένα φυσιολογικό σκυλί. Η Μίτζι που είναι τριών ετών θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο σκυλί παγκοσμίως που υπεβλήθη σε τέτοιου είδους επέμβαση έπειτα από τον ακρωτηριασμό της, όταν τραυματίστηκε από άλογο.......
Όπως δήλωσε ο κτηνίατρος που πραγματοποίησε την επέμβαση, οι επιλογές ήταν τρείς:
να συνεχίσει να ζει με τρία πόδια, να της κάνουν ευθανασία ή να της προσφέρουν μια ευκαιρία να περπατήσει ξανά, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τον Νοελ Φιτζπάτρικ ο κίνδυνος αποτυχίας της επέμβασης ήταν μεγάλος, καθώς υπήρχε περίπτωση το τεχνητό άκρο να σπάσει με την πρώτη κίνηση της Μίτζι. Ωστόσο, ενσωματώθηκε επιτυχώς στο σώμα της και μάλιστα οι κινήσεις που κάνει είναι απολύτως φυσικές. Το τεχνητό άκρο ενσωματώθηκε στην άκρη μιας ράβδου από τιτάνιο την οποία τοποθέτησε στο εσωτερικό του ποδιού της.

Το νέο πόδι της Μίτζι σχεδιάστηκε μέσω υπολογιστή σύμφωνα με τους διασκελισμούς της, ώστε να μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να ξεκολλήσει.



Η τεχνολογία που εφαρμόζεται στους ανθρώπους σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιτρέπει στο δέρμα να ενσωματώνεται πλήρως στο τεχνητό άκρο εμποδίζοντας οποιαδήποτε μόλυνση. Με τον ίδιο τρόπο κατασκευάστηκε και το τεχνητό άκρο γυναίκας που είχε χάσει το χέρι της στους βομβαρδισμούς του Λονδίνου το 2005.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια