Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κυνοκομείο Ρόδου: Και το θρίλερ συνεχίζεται! Μετά το Μάρτιο θα πάρουν χρήματα τα...ζώα!


Η νέα δημοτική αρχή της Ρόδου έχει δείξει αρκετά θετικά σημάδια συνεργασίας με τους φιλόζωους για το θέμα του Κυνοκομείου. ......
Ένα ''Δημοτικό'' Κυνοκομείο,υπενθυμίζουμε, που δεν τηρεί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το νόμο και τα περισσότερα κλουβιά φιλοξενούν 2 ή και 3 σκυλιά ενώ συνεχίζει να μην έχει άδεια! Η άδεια που είχε εκδοθεί είναι παράνομη, όπως ανακάλυψε(και πάλι) ο νέος υπεύθυνος του Κυνοκομείου. Παρόλαυτα, ο διευθυντής του γραφείου του τότε Δημάρχου απαντούσε με θράσος σε επιστολές διαμαρτυρίας πολιτών ότι το Κυνοκομείο λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια!!!
Τα 200 και παραπάνω σκυλιά που βρίσκονται στο Κυνοκομείο αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, καθώς άλλα είναι αστείρωτα, άλλα πάσχουν από ερλιχίωση και καλαζάρ και άλλα χρειάζονται εξετάσεις αίματος.

Μετά από συνάντηση Δήμου και Φιλοζωϊκής συστάθηκαν 2 επιτροπές, με μέλη τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και του Συλλόγου Φιλοζωϊκής Ρόδου και των εθελοντών φιλόζωων. Η μία ασχολείται με την οργάνωση του παρόντος κυνοκομείου & ή άλλη θα μελετήσει την κατασκευή του νέου διαδημοτικού Κυνοκομείο στο μέλλον.

Δυστυχώς, εκτός από το θετικό βήμα του να είναι πραγματικά έμπειροι άνθρωποι που ασχολούνται με τα φιλοζωϊκά ενεργά αναμεμιγμένοι στην οργάνωση και τη διαχείριση του Κυνοκομείου, τα πράγματα δεν είναι καλά.

Ο νέος Δήμος δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα, παρά μόνο μετά τον Μάρτιο!Αν δεν υπήρχε δηλαδή η Φιλοζωϊκή και η δυνατότητα αγοράς τροφών με πίστωση αλλά και το ενδιαφέρον ορισμένων φιλόζωων, τα 200+ ζώα σήμερα ίσως θα ήταν χωρίς φαγητό, χωρίς ούτε κόκκο ξηράς τροφής. Άγνωστο τι θα σκόπευε να κάνει ο Δήμος σε τέτοια περίπτωση.

Στο Κυνοκομείο συνεχίζει να μην υπάρχει κτηνίατρος, ούτε μόνιμος,ούτε επισκέπτης, έστω για εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις.Οι φιλόζωοι έχουν αναλάβει με τα δικά τους αυτοκίνητα να μεταφέρουν ένα ένα τα ζώα σε ιδιώτες κτηνιάτρους της Ρόδου για τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος, στειρώσεις κλπ!

Με πολύ απλά λόγια, φιλόζωοι, εθελοντές κ φιλοζωϊκή καλούνται να οργανώσουν το Κυνοκομείο και να βοηθήσουν 200 σκυλιά να στειρωθούν και να υιοθετηθούν!

Σε ποιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης άραγε γίνεται αυτό;

Όταν όλοι οι φιλόζωοι φωνάζανε πριν και μετά τις εκλογές (που θεωρήθηκε ορόσημο για κάποιους και τότε θυμηθήκανε τα αδέσποτα, την ευαισθητοποίηση του Ροδίτικου λαού κλπ) ότι το Κυνοκομείο δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, οι υπεύθυνοι διαβεβαίωναν ότι όλα είναι υπό έλεγχο παρά τα προβλήματα που υπήρχαν. Αν το Κυνοκομείο ήταν πραγματικό Κυνοκομείο και όχι χώρος συλλογής ζώων, για να μην ενοχλούν τους τουρίστες στους δρόμους, σήμερα δεν θα χρειαζόταν η Φιλοζωϊκή ή οι εθελοντές να τρέχουν κυριολεκτικά για τα ζώα αυτά. Απλώς θα αναλάμβανε ο νέος υπεύθυνος ή ''πρόεδρος'' Κυνοκομείου (ανάλογα με τον τίτλο που θα του άρεσε καλύτερα) και θα συνεχίζονταν οι στειρώσεις, οι υιοθεσίες και οι θεραπείες των ζώων.

Αυτά όμως ήταν ανύπαρκτα και γινόντουσαν σε πολύ μικρό βαθμό, ερασιτεχνικά και καθόλου οργανωμένα! Οι υποψίες, οι καταγγελίες και οι ιστορίες κάθε φιλόζωου επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο.

Με τον καιρό μαθαίνουμε επίσης για σκυλίτσες στο δρόμο, που έπρεπε να στειρωθούν και είχαν καλέσει για το σκοπό αυτό το Δήμο και το Κυνοκομείο, που δεν πήγε ποτέ να τις παραλάβει με αποτέλεσμα να γεννήσουν αμέτρητα κουτάβια, που υποφέρουν σήμερα από ψώρα, όσα επέζησαν από τη φόλα. Πρόσφατα, σε αυτά ακριβώς τα ταλαιπωρημένα πλάσματα έριξαν και πάλι φόλες στη λεωφόρο Ρόδου - Καλλιθέας.

Επίσης, το Κυνοκομείο είχε κληθεί για πεταμένα κουτάβια στα σκουπίδια στην περιοχή Κοσκινού (ημίαιμα Χάσκι) και είσης δεν πήγε ποτέ να τα βοηθήσει. Τα κουτάβια έτυχε να υιοθετηθούν από φιλόζωους κατοίκους.

Το φοβερό φορτηγάκι του Δήμου δήθεν για το Κυνοκομείο και την περισυλλογή αδέσποτων άραγε πού είναι;

Κανείς βεβαίως δεν λέει ότι είναι εύκολη η φροντίδα τόσων ζώων ή δυνατή η περισυλλογή των χιλιάδων αδέσποτων του νησιού.

Μόνο όμως αν μπει ένα πρόγραμμα, με στειρώσεις και υιοθεσίες, θα αλλάξει η κατάσταση.

Τα προβλήματα εντόπισε και η Ροδιακή, με τίτλο στο δισέλιδο ρεπορτάζ της ''Να μην ξαναγίνουμε ρεζίλι των σκυλιών''.

Όσοι είστε πραγματικά φιλόζωοι και ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε με κάθε τρόπο, είτε να προσφέρετε τροφές, είτε να επισκεφθείτε το Κυνοκομείο, είτε να κάνετε προτάσεις για τη λειτουργία του, είστε παραπάνω από χρήσιμοι.

Επικοινωνήστε είτε με το Δημαρχείο είτε με τη Φιλοζωϊκή της Ρόδου στα rhodesanimalwelfare@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 22410 69224

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget