Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Εσθονία: Σκυλίτσα μαθαίνει σε παιδιά να διαβάζουν


Η μικρή Elaina Ayers ήταν ένα ντροπαλό παιδί, που δεν μπορούσε να διαβάσει δυνατά. Σήμερα πάει Δευτέρα Δημοτικού, διαβάζει άνετα σε κοινό, ακόμα και λέξεις που δεν γνωρίζει και δεν την νοιάζει αν οι άνθρωποι που την ακούν δεν την ξέρουν.
Η μητέρα της μικρής την βοήθησε με ένα σκύλο θεραπείας, που άκουγε την Elaina να διαβάζει, μία φορά το μήνα στην δημοτική βιβλιοθήκη.......
Τα ζώα δεν κριτικάρουν. Αυτό την βοήθησε να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή της.

Το 7 ετών Vizla, η Daisy, είναι ένα από τα σκυλιά που συμμετέχει στο πρόγραμμα Therapy Dogs International (Διεθνείς Σκύλοι Θεραπείας). Ωστόσο δεν έχει λάβει καμία ειδική εκπαίδευση γι αυτο΄! Απλώς πέρασε από τεστ και φάνηκε ότι έχει τον χαρακτήρα για να γίνει σκύλος θεραπείς.

Αρχικά, η Daisy πήγαινε σε νοσοκομεία της Εσθονίας. Τώρα όμως πάει σε βιβλιοθήκες, αφού της αρέσει η ησυχία και κάθεται πολύ ήσυχα, όταν της διαβάζει κάποιος.

Οι γονείς μπορούν να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού για τα παιδιά τους, ώστε να πηγαίνουν στη βιβλιοθήκη για μια συνάντηση 10 λεπτών με την Daisy. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και πάνω, που μαθαίνουν ανάγνωση.

Η Daisy βλέπετε, ποτέ δεν διακόπτει, δεν σχολιάζει, ούτε διορθώνει τα παιδιά, που μπορούν να διαβάζουν ό,τι θέλουν και να αγνοούν όσες λέξεις δεν γνωρίζουν. Έτσι τα παιδιά δεν νιώθουν άγχος και αρχίζουν να εξοικειώνονται με την ανάγνωση.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια