Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σκορδά-Λιάγκας: Έδιωξαν το γάτο από το σπίτι τους λόγω εγκυμοσύνης!


Η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά και ο σύζυγος της Γιώργος Λιάγκας πριν ένα περίπου μήνα είχαν πει στην εκπομπή τους, με καλεσμένη την φιλόζωη Πέγκυ Ζήνα που έχει ένα κουνελάκι, ότι έδιωξαν το γάτο από το σπίτι τους επειδή...είναι έγγυος!......
Σε ένα παραλήρημα ανευθυνότητας, άγνοιας και ελλιπούς ενημέρωσης, το ζευγάρι Σκορδά-Λιάγκα θεωρούν το τοξόπλασμα ...ως κίνδυνο που υπάρχει ...ούτως ή άλλως σε κάθε γάτα και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα...και από την ατμόσφαιρα, όταν ζεις με τη γάτα σου!
Τόσο αυτοί όσο και ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την κ Σκορδά όμως προφανώς αγνοεί ότι ΔΕΝ είναι όλες οι γάτες μολυσμένες και ειδικά οι οικόσιτες, που εμβολιάζονται,δεν βγαίνουν στο δρόμο, δεν τρώνε ωμό και πιθανό μολυσμένο κρέας και έχουν μηδαμινή πιθανότητα να έχουν το τοξόπλασμα. Ακόμα όμως και αν φοβάσαι την μετάδοση, σαν έγγυος, πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι το τοξόπλασμα μεταδίδεται μόνο από τα ΚΟΠΡΑΝΑ της γάτας. Με λίγα λόγια, πρέπει να μην είσαι προσεκτικός κατά την αλλαγή της άμμου της γάτας, να την αλλάζεις χωρίς γάντια και τελικώς να...καταπιείς μολυσμενες ακαθαρσίες της!

Μάλλον λοιπόν το ζευγάρι Σκορδά-Λιάγκα άλλαζε την άμμο της γάτας χωρίς γάντια και μετά έπιανε και έτρωγε και ένα..μεζεδάκι από κει και είχε κάνει προφανώς και εξετάσεις στη γάτα και ήταν θετική σε τοξόπλασμα, για να φοβάται τόσο πολύ και να διώξει όπως είπαν τη γάτα από το σπίτι.

Τα δημόσια αυτά πρόσωπα, που έχουν δυστυχώς βήμα στην τηλεόραση να λένε ότι τους κατέβει, μεταδίδουν λανθασμένα μηνύματα, σε μια κοινωνία, την ελληνική, που δυστυχώς είναι πολύ πίσω και φοβάται τα ζώα και τις ''ασθένεις που μεταδίδουν''.

Ακόμα και αν υποστηρίζουν ότι ο γάτος είναι στους γονείς τους, αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα για χιλιάδες ελληνίδες νοικοκυρές, οι οποίες χωρίς σωστή ενημέρωση, συνδέουν την εγκυμοσύνη και τη γάτα ως δύο ασυμβίβαστα πράγματα και μάλιστα με κίνδυνο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι τα φιλοζωϊκά σωματεία έχουν ζήσει δυστυχώς τόσα χρόνια τις εγκαταλείψεις γατιών όταν οι ιδιοκτήτριες τους μένουν έγκυες. Χωρίς σωστή ενημέρωση από τους γυναικολόγους τους αλλά και με τις χρόνιες, παραδοσιακές φοβίες του λαού μας και τη φράση ''Μην χαϊδέψεις τη γάτα, δεν θα μπορείς να κάνεις παιδιά'', η κατάσταση διαιωνίζεται, με αποτέλεσμα τα ζώα να εγκαταλείπονται στο δρόμο μετά από χρόνια συμβίωσης.

Ευτυχώς φωτεινές εξαιρέσεις σε αυτές τις στενόμυαλες αντιλήψεις είναι ορισμένες μαμάδες που έμαθαν, ρώτησαν διάβασαν για το τοξόπλασμα και δεν έδιωξαν τη γάτα από το σπίτι τους αλλά αντίθετα τα παιδιά τους μεγαλώνουν μαζί με τα ζώα, χτίζοντας έναν γερό οργανισμό.

Το παραλήρημα Σκορδά-Λιάγκα βεβαίως συνεχίστηκε και σε δεύτερη εκπομπή, με καλεσμένη την πολύ φιλόζωη και επίσης έγγυο Μαριάννα Τουμασάτου. Η ηθοποιός περιέγραφε πως φροντίζει και στειρώνει αδέσποτα και πώς της δηλητηριάσαν περίπου 10 σκυλιά που φρόντιζε στη γειτονιά της αλλά το ζευγάρι των παρουσιαστών αρκέστηκε να λέει ότι αυτά είναι υπερβολικά και απλά ρώτησε αν τώρα με την εγκυμοσύνη θα ...συνεχίζει να έχει τα 4 της σκυλιά μέσα στο σπίτι!

Φυσικά με την απάντηση που πήραν ''Και βέβαια'' από την Μαριάννα, δεν τόλμησαν να συνεχίσουν τις φοβικές τους αντιλήψεις για τα ζώα.



Δυστυχώς, οι δηλώσεις για το γάτο τους κυκλοφορούν τόσο στο περιοδικό People όσο και στο site gossip-tv.gr και πιθανότατα σε πολλά ακόμα, μεταδίδοντας το λανθασμένο μήνυμα ότι η γάτα είναι ούτως ή άλλως μολυσμένη με τοξόπλασμα και κάθε εγγυος κινδυνεύει.

Θυμίζουμε ότι το τοξόπλασμα υπάρχει και στο ωμό κρέας και στα λαχανικά που δεν πλένονται καλά.

Διαμαρτυρηθείτε για τις λανθασμένες ειδήσεις που αναπαράγονται στα:

ΜΕGA CHANNEL
http://www.megatv.com/article.asp?catid=14670
ή με σχόλιο στο ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ
http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=17079
τηλ. 2106646111-5

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PEOPLE
210 - 2705235


SITE Gossiptv
210-3503140,
info@gossip-tv.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια