Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Συλλέκτες γατών κατηγορούνται για δεύτερη φορά!


Ένα ζευγάρι από την Μοντάνα που εμπλέκεται στη μεγαλύτερη περίπτωση συλλογής ζώων στην ιστορία του Idaho καταδικάστηκε ξανά για συλλογή ζώων!......
Kατηγορήθηκαν επίσημα την Πέμπτη, αφού οι αρχές βρήκαν στο σπίτι τους τον περασμένο μήνα περισσότερες από 100 γάτες να ζουν σε δύο τροχόσπιτα, μέσα σε βρώμικα κλουβιά και μαζί με ακαθαρσίες και ούρα.

Ο Edwin και η Cheryl Criswell κατηγορούνται για ιδιαίτερα άσχημη κακοποίηση ζώων. Η αστυνομία κατάσχεσε τις γάτες στις 22/12 και το ζευγάρι φυλακίστηκε την Παρασκευή. Η μέγιστη ποινή είναι 2 χρόνια φυλάκιηση και πρόστιμο 2.500 δολλαρίων.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Criswell κατηγορούνται για κακοποίηση ζώων.

Το Σεπτέμβριο του 2006 είχαν καταδικαστεί για την μεγαλύτερη περίπτωση συλλογής ζώων στο Idaho.
Τότε, περισσότερες από 430 γάτες είχαν κατασχεθεί από την κατοικίδια τους και οι μισές θανατώθηκαν αφού έπασχαν από ανίατες ασθένειες και υπέφεραν.
Τότε είχαν πληρώσει πρόστιμο 1000 δολλαρίων και είχαν καταδικαστεί σε κατοικον περιορισμό, χωρίς όμως επιτηρηση, για 2 χρόνια ενώ τους απαγορεύτηκε να έχουν περισσότερα από 20 κατοικίδια.

Το ζευγάρι θεωρούσε τους ευαυτούς τους φιλόζωους και όχι συλλέκτες και έλεγε ότι τα ζώα τους έχουν την καλύτερη φροντίδα. Μετακόμισαν και ζούσαν με τις 40 γάτες τους σε 3 τροχόσπιτα που νοίκιαζαν.

Video from Adespoto.tv.


Στις αρχές του 2010 οι γείτονες άρχισαν να παραπονιούνται στην αστυνομία και άρχισε η παρακολούθηση της υπόθεσης για πολλούς μήνες. Ωστόσο, τα ζώα είχαν πάντα τροφή και νερό και έτσι δεν μπορούσε να γίνει κατάσχεση, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας τον Φεβρουάριο.

Στην πρόσφατη περίπτωση, τον Δεκέμβριο, το ζευγάρι ζήτησε βοήθεια από τις αρχές γιατί τα τροχόσπιτά τους είχαν κολλήσει στο χιόνι και δεν μπορούσαν να μπουν να ταϊσουν τις γάτες τους. Έτσι η αστυνομία πήγε και απαίτησε να ανοίξουν τα τροχόσπιτα. Είδαν τότε την βρώμα στην οποία ζούσαν οι γάτες, χωρίς θέρμανση και τελικά ξεκίνησε η κατάσχεση.

Κατασχέθηκαν 116 γάτες, ανάμεσα τους και δύο γέννες με γατάκια. Μόνο 9 απ τις γάτες κρίθηκαν υγιείς από τον κτηνίατρο που τις εξέτασε και οι άλλες είχαν πολλά προβλήματα, όπως μερική τύφλωση, σοβαρά προβλήματα με τα δόντια τους και αναπνευστικές μολύνσεις.Καμία γάτα δεν ήταν στειρωμένη.

Μάλιστα οι εθελοντές έπρεπε να φορέσουν ειδικές στολές για να μπορέσουν να μπουν στα τροχόσπια και να σώσουν τις γάτες αφού η μυρωδιά ήταν αφόρητη.

65 εθελοντές καθημερινά, για πολλές ώρες,ακόμα και την ημέρα των Χριστουγέννων, καθάρισαν και έσωσαν τις γάτες.

Το ζευγάρι ακόμα νομίζει ότι έχουν μόνο 40 γάτες και ότι δεν είναι βρώμικες, αφού και οι ίδιοι ζουν σε ανάλογες συνθήκες. Δεν θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα και πιστεύουν ότι πραγματικά φρόντιζαν τις γάτες τους πολύ καλά...

H φιλοζωϊκή οργάνωση που φροντίζει τις γάτες ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί ευθανασία για καμία ενώ υπενθυμίζει ότι η συλλογή ζώων είναι ψυχολογική ασθένεια - εμμονή και δύσκολα ο συλλέκτης καταλαβαίνει το πρόβλημά του.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια