Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η σταθερή καθημερινότητα κρατά τις γάτες μας υγιείς


Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Ohio το σταθερό περιβάλλον και η ρουτίνα είναι σημαντκά για να είναι οι γάτες μας υγιείς.......
Ο Tony Buffignton, καθηγητής κτηνιατρικών επιστημών και η Judi Stella, υποψήφια διδάκτορας προληπτικής κτηνιατρικής πραγματοποίησαν αυτή την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Veterinary Medical Association την 1η Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι γάτες αρρωσταίνουν όταν σημειώνονται αναπάντεχες αλλαγές στο περιβάλον τους.

Οι αλλαγές στο περιβάλλον της γάτας όπως η αλλαγή των ωρών ταϊσματος και παιχνιδιού, η αλλαγή του ατόμου που τις ταϊζει ή που καθαρίζει την λεκάνη της άμμου και αλλαγές σε άλλες καθημερινές συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν άγχος στις γάτες. Με τη σειρά του το άγχος εκδηλώνεται με εμετό, διάρροια, απώλεια τριχώματος και μείωση όρεξης.

Η Stella επικεντρώθηκε στα ζώα που ζουν στα καταφύγια αδέσποτων, ώστε να γίνουν γρήγορα υγιή και να υιοθετηθούν. Ανέλαβε το 2006, 12 υγιείς και 20 άρρωστες γάτες που είχαν κυστίτιδα. Δημιούργησε για αυτές μια ρουτίνα και ένα σταθερό περιβάλλον, που ευχαριστούσε κάθε γάτα (παιχνίδι, χάδια, άνετα κλουβιά, κρεββατάκια κλπ). Οι ασθένειες των άρρωστων γατιών έφυγαν και οι γάτες συμπεριφερόντουσαν και φαινόντουσαν πιο υγιείς εφόσον είχαν μια σταθερή καθημερινότητα.

Οι Buffington & Stella αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα τυχαία, όταν οι δύο γάτες της Stella αρρώστησαν όσο εκείνη έλειψε για ολιγοήμερες διακοπές. Παρότι ήταν υγιείς, γύρισε και τις βρήκε να κάνουν εμετό και να μην έχουν όρεξη να φάνε.

Η έρευνα της Stella κράτησε 77 εβδομάδες. Παρατήρησε ότι οι 32 γάτες που ανέλαβε ήταν πιο ήρεμες όταν δεν τους καθάριζε τα κλουβιά ο συνήθης εθελοντής ενώ όταν τους άλλαξε την ώρα ταϊσματος, μερικές σταμάτησαν να τρώνε. Οι γάτες αγχωνόντουσαν όταν δεν τις φρόντιζε η Stella αλλά κάποιος άλλος εθελοντής.

''Αυτές οι αρρωστημένες συμπεριφορές είναι πολύ κοινές στα θηλαστικά. Ακόμα και οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν εμετό όταν αγχωθούν, για παράδειγμα πριν τις εξετάσεις στο σχολείο!'', λέει ο Buffington.

Ακόμα και η μεταφορά στο κτηνίατρο, τις αγχώνει γι αυτό κάνουν εμετό ή μοιάζουν φοβισμένες και ταλαιπωρημένες.

Αν και τα συμπτώματα αυτά εκδηλώνονται μόνο από άγχος και δεν είναι πιθανό το άγχος και το στρες να δημιουργήσουν πραγματικές ασθένειες, τίποτα δεν είναι απίθανο στις γάτες.

Καινούρια παιχνίδια, αλλαγή φαγητού ή έντονοι ήχοι θα πρέπει να παρουσιάζονται σταδιακά, σε μια εβδομάδα, στις γάτες για να τα μάθουν και να μάθουν να ασχολούνται με αυτά. Νέα τροφή θα πρέπει να τοποθετείται δίπλα στην παλιά, ώστε να διαλέξει η γάτα ποιά θέλει.

Όταν φεύγουμε για διακοπές θα πρέπει τις γάτες μας να τις ταϊζει ένα όσο το δυνατόν πιο κοντινό μας πρόσωπο, που να τις γνωρίζει και να τον γνωρίζουν και να τηρεί τις ώρες ταϊσματος.

Οι ιδιοκτήτες ζώων πρέπει να καθιερώσουν μια ρουτίνα και να δημιουργήσουν ένα πλούσιο περιβάλλον για τα ζώα τους. Είναι η καλύτερη εφαρμογή της προληπτικής ιατρικής.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια