Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ευλόγησον Κύριε...το σκυλάκι μου!


Περίπου 100 φιλόζωοι με τα ζώα τους πήγαν στην εκκλησία Immaculada Concepción την Δευτέρα για να ευλογήσει τα τετράποδά τους ο παπάς Don Manuel Martínez Rocamora.......
Τα περισσότερα ήταν σκυλιά, ντυμένα με ζεστά παλτουδάκια και συγκεντρώθηκαν στις 5:30 το απόγευμα.

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, στις 17 Ιανουαρίου, για να γιορταστεί η ημέρα του αγίου Antón Abad, προστάτη τον ζώων, για τους Ισπανούς.

Η ευλογία έγινε στην Αγγλία και ανάμεσα στους φιλόζωους ήταν και Γερμανοί, με τα ζώα τους, εκτός από τους Ισπανούς.

Και στην Ελλάδα όμως καταφέρανε κάποιοι φιλόζωοι να πάρουν ευλογία και για τα δικά τους ζώα! Σύμφωνα με δημοσίευμα στα ΝΕΑ:

Στις 14 Ιανουαρίου, εχουν περάσει περίπου τρεις ώρες από το τέλος της κυριακάτικης θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ιερέας όμως βρίσκεται ακόμη εκεί, στέκεται στην είσοδο της εκκλησίας και αρχίζει να διαβάζει μία ευχή...

Δίπλα στα πόδια του είναι δύο γατάκια σε ειδικά κλουβιά. Και λίγο παραπέρα, στα σκαλιά, δύο - τρία σκυλιά. Όσο για το προαύλιο, είναι γεμάτο κουτάβια, λυκόσκυλα, κανίς. Όλα βέβαια συνοδεύονται από τα αφεντικά τους.

Η εικόνα τόσων ζώων συγκεντρωμένων σε ένα προαύλιο εκκλησίας προκαλεί εντύπωση αλλά δεν είναι τυχαία. Το ιερό κείμενο που διαβάζει ο ιερέας απευθύνεται... σε κατοικίδια. Κι αυτό διότι και τα ζώα έχουν τον προστάτη άγιό τους, τον Άγιο Μόδεστο. Η Εκκλησία τον εορτάζει στις 16 Δεκεμβρίου. Έτσι στις 20 Δεκεμβρίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας οργάνωσε μία ομαδική ευλογία των κατοικίδιων της περιοχής σε συνεργασία με τον ιερέα της περιοχής.

«Είναι γνωστό ότι ο Άγιος Μόδεστος είναι ο προστάτης των ζώων. Έτσι, συνεννοηθήκαμε με τον πατέρα Αλέξανδρο προκειμένου να διαβάσει την ευχή. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια ομαδική ευχή», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Κική Καραθανάση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως συμπληρώνει, ο σύλλογος είχε φέρει στην ευλογία και σκυλάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιό του.

Ο λόγος προφανής: να έχουν καλύτερη τύχη, όπως να τα υιοθετήσει κάποια οικογένεια.

Ο πατέρας Αλέξανδρος, κρατώντας στα χέρια του ένα κουτάβι, ανέφερε ότι «ο Άγιος Μόδεστος βοηθούσε τα ζώα και τα γιάτρευε σε μία εποχή που ο άνθρωπος τα είχε μεγάλη ανάγκη. Από τότε έχει επικρατήσει να διαβάζεται η ευχή κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τη Δημιουργία πρέπει να σέβεται και τα ζώα». Μάλιστα μετά την ευλογία τόνισε απευθυνόμενος προς τους φίλους των ζώων ότι με τις πράξεις τους ακολουθούν τα βήματα του Οικουμενικού- ή αλλιώς πράσινου- Πατριάρχη του κ. Βαρθολομαίου που αγωνίζεται για το περιβάλλον. «Περιβάλλον όμως είναι και οι φίλοι και σύντροφοι του ανθρώπου, τα ζώα».

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια