Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon 10 σκυλιά που άλλαξαν τον κόσμο!


50 χρόνια κλέινουν το Σάββατο απ όταν η Λάικα, το γλυκό αδέσποτο σκυλάκι, πάρθηκε από τους δρόμους της Μόσχας και έγινε το πρώτο ζωντανό πλάσμα που πήγε στο διάστημα.......
Όμως η βιασύνη των Σοβιετικών να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ τους έκανε να μη φροντίσουν για την επιστροφή της Λάικα, η οποία πέθανε πριν καν προσγειωθεί κάπου ο δορυφόρος που την μετέφερε. Η Λάικα είναι ένα μόνο από τα σκυλιά που άφησαν κληρονομιά και ιστορία πίσω τους.

Στην 1η και 2η θέση βρίσκονται η Strelka και η Belka, που πέταξαν και αυτές με το Σπούτνικ 5 το 1960, σε μια ολοήμερη αποστολή και ήταν οι πρώτες σκυλίτσες που επέστρεψαν ζωντανές.

Στην 3η θέση, ο Περίτας, ο σκύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήταν αυτός που δάγκωσε τον ελέφαντα εναντίον του Αλέξανδρου, όταν πολεμούσε τα στρατεύματα της Περσίας και του Δαρίου του 3ου.

Στην 4η θέση, ο Τσάρλι, σκύλος του προέδρου Κένεντι. Ήταν μαζί με τον πρόεδρο στην αίθουσα διαχείρισης της κρίσης των πυραύλων του 1962, στην αγκαλιά του, για να τον ηρεμεί.

Στην 5η θέση, ο Jofi, ο πρώτος σκύλος θεραπείας, που ανήκει στον Φρόιντ. Τον είχε μαζί του στις συναντήσεις με τους ασθενείς του, αφού πίστευε ότι τους χαλαρώνει. Οι σημειώσεις του Φρόιντ για τις αλληπιδράσεις σκύλου-ασθενών, από τα ημερολόγια του, είναι η βάση της σημερινής θεραπείας υποβοηθούμενες με ζώα.

Στην 6η θέση,ο Urian, ο σκύλος του Καρδινάλιου που τόλμησε να δαγκώσει τον Πάπα Clement VII, όταν πήγε να ζητήσει διαζύγιο από την Κατερίνα του Αραγκον. Το διαζύγιο ακυρώθηκε...

Στην 7η θέση, ένας σκύλος Νέας Γης που έσωσε το Ναπολέοντα, το 1815. Όσο ήταν στην εξορία, έπεσε από μια βάρκα και ο σκύλος ενός ψαρά έπεσε στη θάλασσα και τον έβγαλε μέχρι την ακτή.

Στην 8η θέση, ο Checkers του προέδρου Νίξον, ήταν ένα δώρο από φίλο του, το 1952.

Στην 9η θέση, ο Peps, το σκυλάκι του Βάγκνερ, το οποίο καθόταν σε δική του πολυθρόνα όσο ο ιδιοκτήτης του έπαιζε τα κομμάτια του και ανάλογα με τις αντιδράσεις του σκύλου, έκανε διάφορες διορθώσεις για να βελτιώσει τα κομμάτια του.

Στην 10η θέση, ο Donnchadh. Ανήκε στον αντίπαλο του Εδουάρδου του πρώτου (Αγγλία, 1306) και τον χρησιμοποίησαν για να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του. Αν και τους οδήγησε στον ιδιοκτήτη του, μετά τον υπερασπίστηκε και επιτέθηκε στον Εδουάρδο.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια