Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?
Τελευταία Νέα - Recent News
FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I
BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/
Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...
Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I
BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/
Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...
Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010
Κουτάβια Πίσω από τα Κάγκελα: Ωφελούν τους κρατούμενους
2:36 μ.μ. | Από
Καπελλάκης Αλέξανδρος |
Επεξεργασία ανάρτησης
Ένας σκύλος για να γίνει οδηγός τυφλών χρειάζεται χρόνο, προσπάθεια, αγάπη και χρήματα (25.000 δολλάρια).......
Το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας γίνεται από αυτούς που μεγαλώνουν τα κουτάβια, άτομα ή οικογένειες που παίρνουν τα κουτάβια σπίτι τους στην ηλικία των 8 εβδομάδων και περνούν μαζί τους τους επόμενους 16 μήνες, εκπαιδεύοντας τα τόσο στα βασικά (πχ κάτσε, έλα) όσο και στην κοινωνικοποίηση, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόσμο εκεί έξω.
Η κοινωνικοποίηση των σκύλων είναι μάλιστα ο κύριος στόχος όσων μεγαλώνουν τα κουτάβια γιατί τα βοηθά να έχουν αυτοπεποίθηση.
Η αυτοππεποίθηση αποτελεί το πιο σημαντικό κίνητρο για ένα σκύλο ώστε να κάνει τη δουλειά του αλλά δεν κληρονομείται, δεν μπορεί να περάσει από σκύλο σε σκύλο με την εκτροφή. Τα σκυλιά αποκτούν αυτοποεποίθηση όταν είναι γύρω από ανθρώπους που τα ''συστήνουν'' με μια ποικιλία καταστάσεων, με αργό ρυθμό.
Μετά από 12 με 18 μήνες τα σκυλιά αφήνουν την προσωρινή τους οικογένεια, επιστρέφουν στη σχολή απ όπου προέρχονται και περνάνε διάφορα τεστ ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση. Αν περάσουν τα τεστ, συνεχίζουν για 5-6 μήνες ακόμα ειδικήε κπαίδευση, από επαγγελματίες.
Μέχρι εδώ καλά. Στη χώρα μας το δύσκολο αυτό έργο έχει αναλάβει η Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών ΛΑΡΑ.
Ο Dr. Thomas Lane όμως, ένας κτηνίατρος από την Φλόριντα, είχε μια ιδέα: Πίστεψε ότι οι φυλακισμένοι θα μπορούσαν να είναι οι τέλειοι άνθρωποι για να αναθρέφουν τα κουτάβια και ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα σκύλων-οδηγών που εκπαιδεύονται στις...φυλακές!
Οι φυλακισμένοι έχουν απεριόριστο χρόνο να περνούν με τα κουτάβια τους ενώ παράλληλα κάνουν καλό στους ίδιους μαθαίνοντας την ευθύνη που έχει το να μεγαλώνεις ένα σκύλο. Αυτό βοηθά στην επανένταξη τους στην κοινωνία. Μαθαίνουν την υπομονή, πως είναι να είσαι ολοκληρωτικά υπεύθυνος για ένα πλάσμα, πώς να δίνεις αγάπη χωρίς όρους και πως να δουλεύεις ομαδικά, αφού οι κρατούμενοι κάνουν μαθήματα στους σκύλους τους όλοι μαζί.
Η μη κερδοσκοπική οργανωση ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ (Puppies Behind Bars, Inc.) είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση κρατουμένων ώστε να μεγαλώνουν κουτάβια που προορίζονται για οδηγούς τυφλών. Ιδρύθηκε το 1997 στις ΗΠΑ και πλέον συνεργάζεται με έξι μεγάλες φυλακές και 90 κουτάβια.
Από το 2001 εκπαιδεύουν σκύλους και για να εντοπίζουν εκρηκτικά ενώ από το 2006 ασχολούνται και με εκπαίδευση σκύλων που θα συντροφεύουν παιδιά με κινητικά προβλήματα ή τραυματισμένους στρατιώτες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Τα κουτάβια ζουν στα κελιά, μαζί με τους κρατούμενους και παρακολουθούν ομαδικά μαθήματα 1 φορά την εβδομάδα. Δύο ή τρεις φορές, κάποιο σαββατοκύριακο, πηγαίνουν σε σπίτια ώστε να δουν και άλλα πράγματα που δεν μπορούν μέσα στη φυλακή, όπως το κουδούνι του σπιτιού ή το αυτοκίνητο.
Τα κουτάβια παραμένουν στις φυλακές για 16 μήνες και μετά επιστρέφουν στη σχολή όπου αν κριθούν έτοιμα γίνονται οδηγοί ή σκύλοι που εντοπίζουν εκρηκτικά, αλλιώς δωρίζονται σε οικογένειες με τυφλά παιδιά.
Έτσι ωφελούνται τόσο τα κουτάβια όσο και οι κρατούμενοι που αρχίζουν να χαμογελούν, να μιλούν με τους άλλους ανθρώπους ή οι κακοποιημένες γυναίκες αρχίζουν να εμπιστεύονται ξανά...
Οι κρατούμενοι είναι ακόμα άνθρωποι και αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, αξίζουν εμπιστοσύνη. Και γίνονται πράγματι καλύτεροι άνθρωποι με τη βοήθεια των σκύλων.
Σε νούμερα:
1998-2010: 140 σκυλιά χαρίστηκαν σε οικογένειες
1998-2007:83 σκύλοι οδηγοί, 2 σκύλοι θεραπείας, 12 σκύλοι σύντροφοι παιδιών
2001-2010: 279 σκύλοι εντοπισμού εκρηκτικών, 64 σκύλοι υπηρεσίας
ΣΥΝΟΛΟ 440 ΣΚΥΛΙΑ
2010: 14 σκύλοι σε επίσημη εκπαίδευση, 74 σκύλοι σε εκπαίδευση στη φυλακή
Γαυγoκούτι - Shoutbox:
Άλλα ιστολόγια
-
Χαρίζεται κουταβούλα, η Black Swan - ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΗΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ...Πριν από 13 χρόνια
Δείτε και:
Blog Archive
- Αυγούστου (73)
- Ιουλίου (27)
- Φεβρουαρίου (100)
- Ιανουαρίου (193)
- Δεκεμβρίου (194)
- Νοεμβρίου (237)
- Οκτωβρίου (157)
- Ιουνίου (26)
- Μαΐου (66)
- Απριλίου (64)