Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Σκυλίτσα χειρουργήθηκε γιατί είχε πολύ μεγάλο λαιμό


Όταν η Georgia και ο Charles Clark αγόρασαν ένα μικρό κουτάβι, το Πάσχα, δεν υποπτεύονταν που θα ''έμπλεκαν''.
Το μικρό Dachshund, που το ονόμασαν Lucy, ήταν πανέμορφο, γλυκό και αξιαγάπητο. Έγινε αμέσως η καλύτερη φίλη της 6 χρονης κόρης τους και προσαρμόστηκε αμέσως στην οικογένεια.......
Μετά η Lucy αρρώστησε.

Η σκυλίτσα έβηχε και βογκούσε κάθε φορά που πήγαινε να πιεί νερό ή να φάει. Όσο περνούσε ο καιρός, η Λούσι δεν καλυτέρευε. Έτσι την πήγαν στο κτηνίατρο.

Πήρε πολλά αντιβιοτικά για πιθανή μόλυνση, για αρκετό καιρό και ήταν κάπως καλύτερα.

Μετά από λίγο όμως ξανα άρχισε να βήχει και να υποφέρει.

Ο κτηνίατρος ανακάλυψε ότι η Λούσι έχει ένα σπάνιο πρόβλημα: Έχει πολύ περισσότερους μύες από το κανονικό και σφίγγουν το λαιμό της. Αντί ο λαιμός να ανοίγει και να μπορεί να καταπιεί, κλείνει και δεν αφήνει τίποτα να πάει κάτω. Aυτό προκαλεί σιγά σιγά πνευμονία και το ζώο μπορεί να πεθάνει.

Η ασθένεια-ελάττωμα αυτή λέγεται αντανακλαστική αχαλασία (reflex achalasia).

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι σπάνιο αλλά αποτελεί συχνά αποτέλεσμα κακής εκτροφής. Όταν οι εκτροφείς ή τα παράνομα εκτροφεία που προμηθεύουν pet shops δεν επιλέγουν ελεγμένα σκυλιά, ελεύθερα από προβλήματα, δημιουργούνται κουτάβια που μπορεί να εμφανισουν είτε λογω κληρονομικότητας είτε από τη γέννα τους σοβαρά προβλήματα. Συνηθέστερα είναι η δυσπλασία στα Ροτβάιλερ, τους
Γερμανικούς ποιμενικούς κ.α.

Η Λούσι πήγε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο κτηνιατρικό κέντρο, όπου ένας κτηνίατρος ειδικεύεται στη διατροφή των ζώων και την γαστρεντερολογία.

Τελικά η σκυλίτσα χειρουργήθηκε με laser και είναι πλέον καλά! Είναι το δεύτερο σκυλί στις ΗΠΑ που έκανε τέτοια εγχείρηση.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια