Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κύπρος: Έκκληση να σκεφτείτε καλά πριν πάρετε ένα ζώοΚύπρος: Έκκληση να σκεφτείτε καλά πριν πάρετε ένα ζώο


Εκατοντάδες σκύλοι καταλήγουν στο Καταφύγιο της Λευκωσίας κάθε χρόνο.......
Η διευθύντρια Sharon Beckett απευθύνει έκκληση σε όσους σκέφτονται να πάρουν ένα σκύλο για τα Χριστούγεννα να σκεφτούν πολύ καλά την δουλειά και τα έξοδα που αυτό σημαίνει.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ;

Υπάρχουν έξοδα που πρέπει να γίνουν στο κτηνίατρο. Η τοποθέτηση microchip, τα ετήσια εμβόλια, οι συχνοί αποπαρασιτισμοί (κάθε 3 μήνες),η στείρωση και ό,τι άλλο προκύψει στην υγεία του και χρειαστεί θεραπεία. Επίσης, τροφή, εξοπλισμός (λουράκια, κρεββάτι κλπ),περίφραξη κήπου για να προστατεύσετε το ζώο κλπ.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Πρέπει να σκεφτείτε ότι ένας σκύλος μπορεί να ζήσει έως και 16 ή περισσότερα χρόνια. Δείτε στο μέλλον,
για παράδειγμα όταν θα μεγαλώσουν τα παιδιά σας ή όταν θα αλλάξετε καριέρα ή όταν θα παντρευτείτε και θα θέλετε να κάνετε παιδί, όταν θα μετακομίσετε....Μπορείτε να έχετε το σκύλο πάντα στη ζωή σας;

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΚΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Όλα τα παιδάκια σχεδόν ικετεύουν για ένα κουταβάκι. Είναι φυσικό τα παιδιά να αγαπούν τα μικρά ζωάκια,αλλά τα προβλήματα ξεκινούν όταν οι γονείς υποχωρούν και παίρνουν ένα ζώο χωρίς να καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της δέσμευσης. Έχετε χρόνο να εκπαιδεύσετε το σκύλο; Να τον καθαρίζετε; Έχετε την υπομονή να αντιμετωπίσετε πιθανόν μασημένα έπιπλα; Έχετε την ενέργεια να τον πηγαίνετε καθημερινά βόλτα, ό,τι καιρό και αν έχει; Μπορεί τα παιδιά και οι έφηβοι να υπόσχονται ότι θα τα κάνουν όλα, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι οι γονείς τελικά επωμίζονται τα περισσότερα.

ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ;

Εάν υπάρχει περίπτωση να μετακομίσετε σε άλλη χώρα θα πρέπει να σκεφτείτε το κόστος και τη διαδικασία της μεταφοράς του ζώου, μαζί σας. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείπετε τα ζώα σας σε καταφύγια επειδή ''δεν μπορείτε'' να τα πάρετε στο νέο σας σπίτι. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οικογένειες για ενήλικα σκυλιά και τα καταδικάζετε.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Θα πρέπει πάντα να αφήνετε το σκύλο ή τη γάτα σας σε ένα υπεύθυνο άτομο όταν θέλετε να λείψετε για ένα σαββατοκύριακο ή για κάποιες μέρες. Φίλοι ή συγγενείς είναι μια καλή επιλογή, αν ο σκύλος τους εμπιστεύεται και είναι φιλικός μαζί τους. Τα σκυλιά θα νιώθουν στεναχωρημένα μακριά σας και μπορεί να προσπαθήσουν να το σκάσουν γι αυτό σιγουρευτείτε ότι οι άνθρωποι που θα τον προσέχουν ξέρουν να τον χειρίζονται. Πολλά σκυλιά καταλήγουν σε καταφύγιο ή ακόμα χειρότερα στο δρόμο, τις ημέρες των γιορτών επειδή χάνονται.

Αν δεν έχετε κάποιον να τον κρατήσει, η πανσιόν ζώων θα είναι ένα ακόμα έξοδο που πρέπει να υπολογίσετε. Πάντα επισκεφθείτε το χώρο πριν αφήσετε το ζώο εκεί. Δείτε αν είναι καθαρά τα κλουβιά και αν τα ζώα εκεί φαίνονται καλά. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να κλείσετε νωρίς ένα δωμάτιο για το ζώο.

ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Αν τελικά αποκτήσετε ζώο, θυμηθείτε: Είναι μια συνεχής ευθύνη.

Η εκπαίδευση του σκύλου θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή.

Κάθε φορά που θα φεύγετε από το σπίτι θα πρέπει να σκέφτεστε το ζώο. Αν λείψετε πολύ, θα πρέπει να είναι σε ασφαλές και άνετο μέρος.

Δημιουργήστε πρόγραμμα και αποφαίστε πού θα μένει ο σκύλος όταν θα λείπετε.

Η προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Προετοιμάστε το σπίτι σας και την οικογένεια για το νέο μέλος. Πάρτε άδεια από τη δουλειά σας, συνηθίστε στην ιδέα ότι η καθημερινότητά σας θα αλλάξει.

Διαλέξτε σκύλο ανάλογα με την καθημερινότητά σας. Αν είστε δραστήριος, πάρτε ένα σκυλί που θέλει πολλές βότλες.Αν όμως ζείτε σε διαμέρισμα, μην επιλέξετε σκύλο που θέλει πολύ χώρο και άσκηση.

ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Ετοιμαστείτε να δεθείτε με το ζώο σας.Όσο περισσότερο προσπαθείτε, τόσο πιο πολύ θα σας ανταμείψει.Πρέπει να του προσφέρετε απλόχερη αγάπη, χωρίς όρους. Θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια