Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Καροτσάκια...σκύλων: Νέα μόδα ή χρήσιμη επιλογή;


Τα
καροτσάκια σκύλων (pet strollers) όπως τα καροτσάκια μωρών κερδίζουν όλο και περισσότερου τους φιλόζωους στο εξωτερικό.......
Οι παρακάτω 10 λόγοι μας παροτρύνουν να τα χρησιμοποιήσουμε, ωστόσο υπάρχει και αντίλογος.Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου ο σκύλος πήδηξε από το καρότσι και το σκασε για να κυνηγήσει κάποια γάτα ή άλλο σκύλο.
Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που το καρότσι αναποδογύρισε από έναν ζωηρό σκύλο προκαλώντας περισσότερο πανικό και μπελά παρά ευκολία. Στην Ελλάδα πάντως μάλλον θεωρείται υπερβολή και ''ανθρωποποίηση''-ντάντεμα του ζώου μας.
Στην τελική, ποιά η χαρά και απόλαυση της βόλτας αν ο σκύλος δεν μπορεί να τρέξει και να αθληθεί;

1. Εύχρηστα για τους ηλικιωμένους
Για όσους θέλουν να περπατήσουν αλλά δεν μπορούν να συγκρατήσουν το σκύλο με το λουρί όταν τους τραβά πολύ.

2. Ηλικιωμένα σκυλιά - Σκυλιά με κινητικά προβλήματα
Τα σκυλιά που πάσχουν από κάποιο κινητικό πρόβλημα ή μεγάλωσαν και κουράζονται εύκολα, δεν χρειάζεται να μένουν στο σπίτι και να χάνουν την επαφή με τον έξω κόσμο. Τα καροτσάκια σκύλων τους προσφέρουν τη δυνατότητα να μοιράζονται δραστηριότητες με τους ιδιοκτήτες τους.

3. Τζόγκινγ, Μαραθώνιοι, μεγάλες βόλτες
Για τους πολύ δραστήριους και όσους αγαπάνε την άθληση και για τα σκυλιά τους που δεν μπορούν πάντα να ακολουθήσουν το γρήγορο ρυθμό τους. Όταν κουραστούν να περπατάνε μπορείτε να τα βάλετε στο καρότσι και να συνεχίσετε την άσκησή σας.

4. Κάτοχοι πολλών σκύλων
Όταν έχεις πάνω από 1 σκύλο και μάλιστα μεγαλόσωμους, τα καρότσια μπορούν να προσφέρουν ασφαλέστερες βόλτες, χωρίς λουριά που μπλέκονται και τράβηγμα προς..όλες τις κατευθύνσεις.

5. Επίσκεψη στον κτηνίατρο
Αν το σκυλί σας τραυματιστεί ή αν ο ιδιοκτήτης έχει κάποια κινητική δυσκολία, τα καρότσια προσφέρουν ένα πρακτικό τρόπο μεταφοράς στο κτηνίατρο.Eπίσης, είναι καλή επιλογή για κουτάβια που δεν ξέρουν ακόμα να περπατάνε με λουρί ή κουράζονται εύκολα.

6. Ταξίδι με ασφάλεια και ηρεμία
Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή πλοίο, το ταξίδι μπορεί να γίνει ευκολότερο αν ο σκύλος είναι στο καρότι. Επίσης, η μεταφορά από το όχημα προς το ξενοδοχείο, όταν έχετε βαλίτσες και πολλά πράγματα στο μυαλό σας, γίνεται ευκολότερα
με το καρότσι.

7. Προστασία ποδιών σκύλου
Σε καυτούς δρόμους ή σε χιόνια, οι πατούσες του σκύλου κινδυνεύουν με εγκαύματα ή τραυματισμούς. Όταν χρειάζεται μπορείτε να βάζετε το σκύλο στο καρότσι.

8. Ασανσέρ
Αν μένετε σε πολυκατοικία και έχετε ασανσέρ, πολλές φορές μπορεί να αντιμετωπίσατε το φόβο του σκύλου να μπει σε αυτό το περίεργο...κουτί που τον πάει πάνω-κάτω! Με το καρότσι, δεν φοβάται τόσο και μπαίνει εύκολα στο ασανσέρ.

9. Εκδρομές
Αν πάτε για πικνικ ή κάποια εκδρομή κάπου όπου θα έχει πολύ κόσμο ο σκύλος δεν μπορεί να είναι ελεύθερος. αντί λοιπόν να τον δέσετε με λουρί, μπορεί να είναι στο καρότσι του, αναπαυτικά.

10. Προστασία από άλλα σκυλιά
Αν έχετε μικρά σκυλάκια, αν φοβάστε λυμένα σκυλιά και δεν ξέρετε πώς να τα διαχειριστείτε, μπορείτε να βάλετε το σκυλάκι στο καρότσι και να περάσετε με ασφάλεια απ το σημείο που..φοβάστε.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια