Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Γαλλία : Αφήνει κληρονομιά ένα "παλάτι" στα ζώα


Ο Μπιλ Γκέιτς της είχε ζητήσει να συμπληρώσει μόνη της το ποσό που ήθελε για να του το πουλήσει, αλλά αυτή προτίμησε να παραχωρήσει το μέγαρο με την πιο ιστορική πρόσοψη της Νίκαιας σε ίδρυμα για ζώα!......
Δέν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύουμε στο adespoto.gr ιστορίες με κληρονόμους σκυλιά.Σύχνα βλέπουμε τεράστιες περουσίες να μεταβιβάζονται σε οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

Ο λόγος για την 87χρονη Ζαν Ογκιέ, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Negresco» που δεσπόζει στην Promenade des Anglais της γαλλικής πόλης, η πρόσοψη του οποίου έχει ανακηρυχτεί ιστορικό μνημείο.
Η Ογκιέ εξηγεί ότι ενώ υπάρχουν πολλές οργανώσεις για τη μάχη κατά της ανθρώπινης μιζέριας, υπάρχουν ελάχιστες για τα ζώα. «Για εμένα, που υπήρξα μοναχοπαίδι, τα δυο σκυλιά μου είναι ταυτόχρονα αδερφός μου, αδερφή μου και καλύτερός μου φίλος», δηλώνει χαρακτηριστικά στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match».

Ετσι, η κυρία πρόεδρος και γενική διευθύντρια του «Negresco» δημιούργησε ένα ίδρυμα στο οποίο θα περιέλθουν μετά τον θάνατό της όλα της τα περιουσιακά στοιχεία (εκτός από το ξενοδοχείο «Negresco», είναι μία βίλα στην Γκρας, δύο διαμερίσματα σε κεντρικότατη λεωφόρο των Παρισίων, χώροι στάθμευσης στο κέντρο της Νίκαιας και πολλά άλλα). Επίσης, δημιούργησε όλες εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας ώστε το ξενοδοχείο και οι εκατόν πενήντα εργαζόμενοί του να μην κινδυνέψουν από μια ενδεχόμενη εξαγορά από μεγάλο όμιλο. Ενιωσε ότι έπρεπε να το κάνει, καθώς ήταν πολλές οι πιέσεις να το πουλήσει, με πιο εντυπωσιακή αυτή του ιδρυτή της Microsoft, που της έστειλε λευκή επιταγή στην οποία της ζήτησε να συμπληρώσει απλά το ποσό που θέλει.

Η Ογκιέ θέλει πάση θυσία να παραμείνει αναλλοίωτος ο χαρακτήρας του ξενοδοχείου, όπου τα ζώα έχουν περιποίηση VIP. Το «Negresco» είναι το μόνο ξενοδοχείο σε όλη τη Γαλλία όπου τα ζώα έχουν αντίστοιχα πολυτελή σκεπάσματα με εκείνα των ανθρώπων, ενώ υπάρχει και υπηρεσία φύλαξης για τα τετράποδα. Επίσης, οι πελάτες μπορούν να πάρουν μαζί τα κατοικίδιά τους στο λόμπι και σε όλους τους άλλους χώρους του ξενοδοχείου.

Το «Negresco» όμως, που ανήκει από το 1957 στην οικογένεια Ογκιέ, ξεχωρίζει και για την ιδιαίτερη αισθητική του που προσέλκυσε πολλές μεγάλες προσωπικότητες. Το ιδιαίτερα καλαίσθητο πάντρεμα του κλασικού με το μοντέρνο απόλαυσαν κατά τη διαμονή τους θρύλοι όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό και ο Σαλβατόρ Νταλί.


Πηγή: Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια