Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Bρογχικό άσθμα της γάτας


Το βασικό και πολλές φορές μοναδικό σύμπτωμα που εμφανίζει η γάτα μας είναι βήχας, διαφορετικής έντασης κατά περίπτωση πού σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί αν οδηγήσει σε έντονη δύσπνοια.......
Μια από τις συχνότερες νοσολογικές οντότητες του αναπνευστικού συστήματος στη γάτα και ίσως η συχνότερη σε εμφάνιση, είναι το βρογχικό άσθμα.
Αν και τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπιας μορφής, η χρονιότητα που αυτά εμφανίζουν οδηγούν τους ιδιοκτήτες σε αναζήτηση θεραπείας, γεγονός που πρέπει να γίνεται για να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις.

Αν και η νόσος προσβάλει διάφορες ηλικίες, κυρίως εμφανίζεται για πρώτη φορά σε νεαρά ενήλικα άτομα.
Προδιάθεση ως προς το φύλο δεν υπάρχει, ενώ ως προς τη φυλή φαίνεται να υπάρχει μια μικρή προδιάθεση σε γάτες της φυλής Σιάμ χωρίς ωστόσο να υπολείπονται και άτομα άλλων φυλών σε συχνότητα εμφάνισης. Το βασικό και πολλές φορές μοναδικό σύμπτωμα που εμφανίζει η γάτα μας είναι βήχας, διαφορετικής έντασης κατά περίπτωση πού σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί αν οδηγήσει σε έντονη δύσπνοια.
Ένα δευτερεύον σύμπτωμα που μπορεί να παρατηρηθεί όχι όμως με μεγάλη συχνότητα είναι συριγμός κατά την αναπνοή. Μεταξύ των επεισοδίων η γάτα είναι απόλυτα φυσιολογική χωρίς γενικά συμπτώματα όπως ανορεξία, απώλεια βάρους ή κάτι άλλο.

Η διάγνωση του βρογχικού άσθματος στη γάτα είναι σχετικά εύκολη. Ωστόσο μερικές απλές εξετάσεις όπως η απλή ακτινογραφία θώρακος και η κυτταρολογική εξέταση βρογχικού εκκρίματος είναι απαραίτητη για τον αποκλεισμό άλλων παθολογικών καταστάσεων που μπορούν να έχουν παρόμοια εμφάνιση.

Η αιτιολογία του βρογχικού άσθματος της γάτας βρίσκεται σε αλλεργιογόνες ουσίες του περιβάλλοντος που διαταράσσουν τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Έτσι σε κάθε περιστατικό βρογχικού άσθματος, εκτός από αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια για τον εντοπισμό των ουσιών που δρουν ως αλλεργιογόνα και την απομάκρυνση από το περιβάλλον του ζώου.
Ως τέτοιες ουσίες αναφέρονται ο καπνός του τσιγάρου, η σκόνη από το τζάκι, τα αποσμητικά χώρου, η αρωματισμένη άμμος υγιεινής και πολλά άλλα. Η πιθανή εύρεση του υπεύθυνου παράγοντα μπορεί να καταστήσει την φαρμακευτική αγωγή μη απαραίτητη.
Δεν είναι λίγες ωστόσο οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να βρεθεί το αίτιο που τις προκαλεί. Για αυτά τα ζώα η συμπτωματική αντιμετώπιση είναι η μόνη διέξοδος.

Τα κορτικοστεροειδή και τα βρογχοδιασταλτικά φάρμακα, μόνα ή σε συνδυασμό δίνουν συνήθως στα περισσότερα ζώα την ποιότητα ζωής που του αξίζει και εμείς επιθυμούμε.

Video from Adespoto.tv.




Πηγή: Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια