Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon Δυναμική νομοθεσία κατά των Puppy Mills από τον Obama


Eνα μεγάλο βήμα έγινε χθες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που πρότεινε την PUPS Act.

Η Puppy Uniform Protection Statute αποτελεί προσπάθεια πάταξης της κακοποίησης και της μαζικής αναπαραγωγής ζώων. Ο νόμος αυτός θα κλείσει το κενό που υπήρχε στην νομοθεσία για τα ζώα, που επέτρεπε ως τώρα μεγάλα εκτροφεία να πωλούν κουτάβια online, χωρίς έλεγχο αλλά και κατευθείαν σε πελάτες. (Οπως γίνεται και στη χώρα μας, αν σας θυμίζει κάτι!!!)
Η νομοθετική ρύθμιση ήρθε σαν αποτέλεσμα της αποτυχίας των αρχών, παρά των ερευνών και των αποκαλύψεων puppy mills από το 2000 ως το 2008, να σώσουν όλα τα ζώα καθώς λόγω γραφειοκρατίας άλλα πέθαναν περιμένοντας ενώ άλλα ''φυγαδεύτηκαν'' από τους παράνομους εκτροφείς.

Η Humane Society of the United States δήλωσε ότι για χρόνια τα puppy mills παραβίαζανν το νόμο για την σωστή φροντίδα των ζώων χωρίς να φοβούνται για ποινές ή διώξεις.(Οπως και στη χώρα μας, ναι ναι ναι!!Παρά τις προσπάθειες φιλοζωϊκών σωματείων, τα pet shops και οι ''εκτροφείς'' πουλάνε αβέρτα ζώα.)

Πλέον, εκπρόσωποι της διαχείρισης της κυβέρνησης Obama ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόζονται αυστηρότερα οι υπάρχοντες νόμοι για την ευζωϊα των ζώων ενώ αρμόδιες αρχές, επιθεωρητές και υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης επιδεικνύουν φοβερή θέληση να βοηθήσουν τα ζώα.

Αντε και στα δικά μας στην Ελλάδα! Μόνο με νόμο και απαγόρευση θα προστατευτούν τα ζώα. Πότε θα το καταλάβουμε?


Πηγή:
Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια