Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon Παιδικές αλλεργίες και κατοικίδια


Ένα ποσοστό ύψους 15% από όσους έχουν αλλεργίες υπολογίζεται ότι είναι αλλεργίες που προκαλούνται από κατοικίδια ζώα.

Πριν πάρετε ένα ζώο πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε εσείς ή τα παιδιά σας ιστορικό αλλεργιών. Αλλιώς τα συμπτώματα θα χειροτερέυσουν και θα αναγκαστείτε να αποχωριστείτε το τετράποδο σας.

Μπορείτε να ελέγξετε αν το παιδί σας έχει αλλεργία στα ζώα από πριν. Επισκεφθείτε ένα φίλο σας που έχει σκύλο ή γάτα ή κάποιο καταφύγιο αδέσποτων και αφήστε το παιδί να τα χαϊδέψει και να έρθει σε επαφή μαζί τους.Αν τα μάτια του αρχίσουν να δακρύζουν, αν φτερνίζεται και αν τρέχει η μύτη του τότε έχει αλλεργία. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το παιδί μπορεί να παρουσιάζει αλλεργία μόνο προς σκυλιά και όχι προς γάτες ή το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε και τον παιδίατρο σας.

Σε ελαφριές περιπτώσεις αλλεργίας, μπορείτε να συμβιώσετε με κοντότριχα ζώα, να μην επιτρέπετε στο ζώο να κοιμάται στο κρεβάτι σας και να ξεσκονίζετε τακτικά ρούχα, κουβέρτες και χαλιά. Επίσης, το συχνό μπάνιο του σκύλου και το πλύσιμο των χεριών σας μειώνουν τα...αψού!

Η αλλεργία δεν είναι πάντα απαγορευτική. Αρκεί να ξέρετε από πριν τι έχετε και αν μπορείτε να έχετε ζώο. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα αναπτύσσουν καλύτερα αντισώματα.

Ερευνες έδειξαν ότι η συνύπαρξη με το κατοικίδιο της οικογένειας, σε ηλικία βρέφους τριών μηνών, μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι των αλλεργιών στα ακάρεα της σκόνης και την γύρη των λουλουδιών αργότερα, αλλά και δεν φαίνεται να επηρεάζει την εκδήλωση του άσθματος μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών.

Επίσης, δεν εντοπίστηκε συσχετισμός μεταξύ διάγνωσης άσθματος τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής του παιδιού και της γάτας ή του σκύλου εντός του σπιτιού. Ομοίως, η απομάκρυνση του κατοικίδιου από το σπίτι δεν είχε καμιά επιρροή στην εκδήλωση του άσθματος μεταξύ των παιδιών χωρίς προηγούμενα ασθματικά συμπτώματα.


Πηγή:
Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια