Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon Συνάντηση φιλόζωων για βοήθεια από την ΕΛ.ΑΣ.


Στις 26 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 82 φιλοζωικών Συλλόγων της χώρας, με θέμα τη συμβολή και τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο θέμα της τήρησης των νόμων που αφορούν στην προστασία των ζώων.

Στη συνάντηση, εκ μέρους του υπουργείου παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γρηγόρης Τασούλας, και η υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του γραφείου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κ. Βόγλη, ενώ εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής, η κ. Ευγενία Ματαράγκα από το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων και η κ. Αναστασία Μπομπολάκη από τον Φιλοζωικό Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ενημέρωση προς τα στελέχη του υπουργείου για τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης των ζώων αλλά και για την έκταση της βαρβαρότητας, καθώς κακοποιήσεις ζώων συμβαίνουν σε ολόκληρη την χώρα. Τονίστηκε, επίσης, ότι τα αστυνομικά όργανα αγνοούν την ύπαρξη των νόμων που προστατεύουν τα ζώα. Η αδιαφορία και η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί τους πολίτες και τα φιλοζωικά σωματεία, όταν αυτοί απευθύνονται στην Αστυνομία για σχετικά θέματα, είναι άλλη μια πτυχή του προβλήματος.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων τόνισαν την αναγκαιότητα η Ελληνική Αστυνομία να συμβάλλει στον περιορισμό της κακοποίησης των ζώων, καθώς είναι υποχρεωμένη αυτεπάγγελτα να διώκει εκείνους που κακοποιούν τα ζώα. Τα στελέχη του υπουργείου φάνηκε να συμφωνούν με τις απόψεις των φιλοζωικών συλλόγων και αποφασίστηκε να γίνει:

- Σύσκεψη – ενημέρωση της ιεραρχίας της ΕΛ. ΑΣ. εκ μέρους του υπουργείου και στην συνέχεια έκδοση σχετικής εγκυκλίου για όλες τις βαθμίδες της ΕΛ. ΑΣ.

- Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της χώρας εκ μέρους του Υπουργείου.

Ταυτόχρονα αντιμετωπίστηκε θετικά η πρόταση για την εισαγωγή σχετικού μαθήματος στις Σχολές Αστυνομικών, η οποία, όπως ειπώθηκε, θα συζητηθεί περαιτέρω.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συναντήσεις και η συνεργασία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Πηγή
Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια