Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon Υιοθεσίες έναντι αντίτιμου: η μόνη λύση για τη σωτηρία των σωματείων


Η υιοθεσία ενός τετράποδου είναι πλέον πιο ακριβή στις πολιτείες των ΗΠΑ.

Το Συμβούλιο αποφάσισε να αυξήσει το αντίτιμο των υιοθεσιών για τα κουτάβια από 50 σε 75 δολλάρια και για τα γατάκια από 20 στα 50 δολλάρια. Έτσι οι φιλοζωϊκές οργανώσεις θα αυξήσουν τα έσοδα τους κατά 11200 δολλάρια.

Εκπρόσωποι δήλωσαν:
'Έίναι η πρώτη αύξηση που κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Αν κάποιος θέλει πραγματικά ένα ζώο αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο. Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε το έργο των υιοθεσιών.'' Σε άλλες πολιτείες, το αντίτιμο κυμαίνεται από 120 δολλάρια για σκυλιά και 100 δολλάρια για γάτες ως και 150 ή 200 αντίστοιχα, ανάλογα μάλιστα με το πόσο μεγάλα είναι σε ηλικία, είτε η υιοθεσία γίνεται από κρατικά καταφύγια, είτε από σωματεία.

Στις περισσότερες μάλιστα πολιτείες είναι υποχρεωτική η υιοθεσία ζώων από 6 μηνών και πάνω, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα εγκατάλειψης λόγω ''ατυχημάτων'' που αφορούν στην τουαλέτα και τις ακαθαρσίες των ζώων. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι διατεθιμένοι να σφουγγαρίζουν ολημερίς όταν το μικρό κουτάβι τους λερώνει παντού και έτσι η λύση που έβρισκαν ήταν να τα πετούν στο δρόμο.

Πλέον όμως ζώα προς υιοθεσία δίνονται μόνο αφού γίνουν 6 μηνών ώστε να ελέγχουν τις ανάγκες τους (σκυλιά) ή να έχουν ήδη μάθει στην άμμο (γάτες) αλλά και για να έχουν ήδη στειρωθεί και να μην προβούν οι ιδιοκτήτες τους σε ζευγάρωμα.

Αλλοι εναντιώνονται στις παραπάνω τακτικές και υποστηρίζουν ότι τα αντίτιμα στις υιοθεσίες θα φέρουν μείωση.

Ομως τα σωματεία δηλώνουν πώς με την οικονομική κρίση η μόνη ελπίδα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι να είναι υποχρεωτική η καταβολή δωρεάς όταν κάποιος υιοθετεί ζώο ώστε να έχουν έσοδα και να συνεχίζουν την περίθαλψη των αδέσποτων.

Μήπως και στη χώρα μας όλα τα φιλοζωϊκά σωματεία θα έπρεπε να θεσπίσουν ένα κοινό ποσό ως ελάχιστη δωρεά ώστε όταν κάποιος υιοθετεί ζώο να αναλαμβάνει σοβαρά τις υποχρεώσεις του και παράλληλα να εξασφαλίζονται κάποια έσοδα; Δύσκολο βέβαια να ελέγξεις πού ακριβώς θα πάνε τα χρήματα αυτά όταν δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός. Υπενθυμίζουμε ότι στις ΗΠΑ τα σωματεία είναι επίσημοι οργανισμοί με υπαλλήλους που αμοίβονται ενώ στη χώρα μας άλλοι κάνουν τη δουλειά κι άλλοι...την πάπια.


Πηγή:
Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια