Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Δήμος Βόλου: Εμπαιγμός των φιλόζωων - Στην τύχη του το πάρκο στο Πεδίο του Άρεως

Δήμος Βόλου: Εμπαιγμός των φιλόζωων - Στην τύχη του το πάρκο στο Πεδίο του ΆρεωςΕπιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ «ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ» στον Δήμαρχο Βόλου κ Σκοτεινιώτη. Διαβάστε την επιστολήαποκλειστικά στο adespoto.gr.

Βόλος, 22/8/2011

......
Κύριε Δήμαρχε,

Πριν από 2 μήνες , μετά από ένα περιστατικό τραυματισμού σκύλου μέσα στο Σαββατοκύριακο, ζητήσαμε από τον κ Παντσά να μας δοθεί ένας χώρος όπου θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε σαν προσωρινό Πρώτων Βοηθειών.

Με τι ανακούφιση δεχθήκαμε την πρόταση να μας δοθεί ο χώρος στο Πεδίο του Άρεως! Με πόσο ενθουσιασμό πήγαμε και τι όνειρα κάναμε να μεταμορφώσουμε ένα εγκαταλειμμένο πάρκο σε κέντρο υποστήριξης των αδέσποτων!

Δεν ζητήσαμε ιδιαίτερα πράγματα. Δεν ζητήσαμε χρήματα, πληρώσαμε από δικά μας έσοδα καθαριστικά, πήγαμε εθελοντικά να καθαρίσουμε κλουβιά και τον περιβάλλοντα σ αυτά χώρο.

Τα μόνα που ζητήσαμε ήταν και θα έπρεπε να είναι τα αυτονόητα για ένα πάρκο στην είσοδο της πόλης…

-να πάρουν τα σκουπίδια (Υπηρεσία Καθαριότητος), 20 σάκοι με απορρίμματα, σπασμένα κλουβιά, χόρτα, κλαδιά,
-να κλαδευτούν οι θάμνοι (Υπηρεσία Πρασίνου) γιατί φοβόμασταν πυρκαγιά μια και το πράσινο δεν υπάρχει πλέον είναι όλα κατάξερα,
-να ψεκαστεί η ελώδης περιοχή (Περιφέρεια) γιατί δύο από τα μέλη μας καθώς και η πρόεδρος μας μολύνθηκαν από τσιμπήματα κουνουπιών, άρα δεν θα μπορούσαμε να βάλλουμε σκύλους τραυματισμένους η άρρωστους και
-να μας υποδείξουν από που θα παίρνουμε νερό και ηλεκτρικό για να ψεκάσουμε τα κλουβιά εμείς προσωπικά.

Και όλα αυτά γιατί πιστεύαμε πως πολύ σύντομα το καταφύγιο της Κάπουρνας δεν θα επαρκούσε, όπως αν θυμάστε προεκλογικά σας το είχαμε τονίσει και σας είχαμε ζητήσει να δημιουργηθούν κι άλλα μικρά ευέλικτα καταφύγια. Και δυστυχώς οι προβλέψεις μας πολύ σύντομα βγήκαν αληθινές!

Κινήσαμε το θέμα του ψεκασμού προσωπικά, πήγαμε στην Περιφέρεια, στο Υγειονομικό, τηλεφωνήσαμε στην εταιρεία που είχε αναλάβει τον ψεκασμό. Έγιναν μόνο δύο στον μήνα Ιούλιο όταν βέβαια τα αυγά και οι προνύμφες είχαν ήδη γίνει ζωύφια και ο ψεκασμός μάλλον μάταιος κόπος και χρήμα ήταν.

Γι’ αυτό και δεν χρησιμοποιήσαμε τον χώρο παίρνοντας όσα σκυλιά μπορούσαμε στα σπίτια μας για να μην φορτώσουμε όπου αυτό ήταν δυνατό, το καταφύγιο.

Αυτό μέχρι πρόσφατα όταν μας ζητήθηκε από την κα Καλογεροπούλου να βοηθήσουμε στην αποσυμφόρηση του καταφυγίου. Και παρ’ όλο που πιστεύαμε ότι ο κίνδυνος για μας και για τα σκυλιά μόλυνσης από τα κουνούπια συνεχίζει να υφίσταται, είπαμε να πάμε 3 σκυλιά στο Π.Α δοκιμαστικά. Προετοιμαστήκαμε για να τα υποδεχθούμε (βάρδιες, τροφές, παρασιτοκτόνα, σπρέι) και περιμέναμε τον κ Κώστα να φέρει τα σκυλιά.

Τι απογοήτευση!! Φρούδες οι ελπίδες μας κύριε Σκοτεινιώτη ότι κάτι θ’ αλλάξει στο τοπίο ΒΟΛΟΣ. Σήμερα 2 μήνες μετά ο ορίζοντας είναι μαύρος.

Τα σκουπίδια δεν έχουν παρθεί, το πάρκο είναι πιο ξερό και από πριν που ήδη ήταν κατάξερο, η λίμνη έχει λιμνάζοντα νερά γιατί έχει χαλάσει η αντλία, τα καλάμια έχουν θεριέψει οι θάμνοι μάλλον ξερίζωμα θέλουν παρά κλάδεμα τα κουνούπια αυξάνονται και η όψη του πάρκου είναι θλιβερή!

Γιατί κύριε Σκοτεινιώτη τόση απραξία; Για ένα πάρκο που κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ και που θα μπορούσε να είναι κόσμημα; Για ένα πάρκο που θα μπορούσε να είναι το σημείο προβολής του Δήμου;

Και όσον μας αφορά, γιατί μας εμπαίζετε; Προθυμοποιηθήκαμε να βοηθήσουμε , εθελοντές είμαστε δεν σας ζητήσαμε ούτε χρήματα ούτε βοήθεια. Σας ζητήσαμε το αυτονόητο κατά την γνώμη μας. Να αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί και εμείς θα σας βοηθούσαμε όπου και όσο μπορούσαμε. Άντ’ αυτού νιώθουμε μια πλήρη αδιαφορία που την εισπράττουμε σαν προσβολή προς τον Σύλλογο και προς εμάς προσωπικά.

Σας παρακαλούμε να αναλάβετε προσωπικά το θέμα «πάρκο του Πεδίου του Άρεως» και να μας γνωρίσετε τις ενέργειες σας.

ΣύνδεσμοςΓια τον Σύλλογο «ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΣΕΜΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΛΩΡΙΚΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3360:dimos-boloy-empaigmos-ton-filozoon-stin-tyxi-toy-to-parko-sto-pedio-toy-areos&catid=35:generalnews&Itemid=67


Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια