Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ημερίδα για την Κακοποίηση και Θανάτωση των Ζώων Συντροφιάς

Image

Στις 13 Φεβρουαρίου 2011, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα την Κακοποίηση και Θανάτωση των Ζώων Συντροφιάς.

......
Στο Αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α., παρευρέθηκαν όλα τα φιλοζωικά σωματεία, οι φιλόζωοι και οι αστυνομικοί οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με την οδηγία που εστάλη προς όλα τα αστυνομικά τμήματα ώστε να εξετάζουν τις καταγγελίες κακοποίησης αλλά και τον Νόμο 3170/2003.

Κατά την Ημερίδα, αναλύθηκαν τα είδη της κακοποίησης των ζώων και παρουσιάστηκε το προφίλ των δολοφόνων των ζώων. Σημαντική ήταν η αναφορά στο ιστορικό αυτών, σύμφωνα με το οποίο πολλοί από όσους έχουν δολοφονήσει ανθρώπους, στο παρελθόν έχουν δολοφονήσει και ζώα.


Ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής, Δημήτρης Τόντης, ανέλυσε την Κτηνιατροδικαστική και Παθολογοανατομική προσέγγιση της κακοποίησης και θανάτωσης των ζώων συντροφιάς, αναλύοντας την σε Ενεργητική, Παθητική, Κακομεταχείριση, Εμπορικής Εκμετάλλευσης και Ψυχική.

Ο Κτηνίατρος και Αστυνόμος Β’, Απόστολος Περιστέρης, ανέλυσε τον ρόλο της Αστυνομίας σε περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς, κάνοντας επιπλέον μια ανασκόπηση και αναλύοντας το προφίλ των δολοφόνων. Σημαντική πληροφορία ήταν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ποινή για κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση, μπορεί να φτάσει και σε ισόβια κάθειρξη.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Μάνια Στεφανίδου-Λουτσίδου, μίλησε για τη θανάτωση των ζώων συντροφιάς σαν αποτέλεσμα των δηλητηριάσεων. Σύμφωνα με τα δεδομένα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ευθύνεται για την ελλιπή ενημέρωση και την αμέλεια κατά τη χρήση και την τοξικότητα, η οποία μολύνει και επηρεάζει ιδιαίτερα, εκτός από τα ζώα συντροφιάς, και τα ύδατα, όπου καταλήγουν όλα τα φάρμακα, επηρεάζοντας όλους τους οργανισμούς. Τα φύκια υπεραναπτύσσονται, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν πολύ οξυγόνο. Οι υπόλοιποι θαλάσσιοι οργανισμοί δεν προσλαμβάνουν την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου και πεθαίνουν.

Σύμφωνα με την κυρία Λουτσίδου, θα πρέπει να δημιουργηθούν πυρήνες ενημέρωσης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σχετικά με τη χρήση των φαρμάκων, ώστε να αποφευχθεί η κατάληξη μολυσμένων τροφών στο πιάτο του καταναλωτή.

Τα περισσότερα φάρμακα ανιχνεύονται σε:

- Εντομοκτόνα
- Μυκητοκτόνα
- Ζιζανιοκτόνα
- Ποντικοκτόνα
- Νηματοκτόνα
- Ακαρεοκτόνα

Φυσικά τα φάρμακα αυτά έχουν σώσει τον άνθρωπο από πολλές ασθένειες, αλλά είναι περισσότερο από απαραίτητη η σωστή χρήση τους.

Οι θανατηφόρες δηλητηριάσεις, ανιχνεύονται με τοξικολογική εξέταση των σπλάχνων των νεκρών ζώων, της τροφής τους, του νερού τους και των δολωμάτων.

Τα εργαστήρια που ασχολούνται με την ανίχνευση τοξικολογικών ουσιών, είναι το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο Βιοχημείας και Τοξικολογίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τα δείγματα, ανιχνεύτηκαν 524 θετικά και 40 αρνητικά δείγματα σκύλων, 158 θετικά και 16 αρνητικά δείγματα γάτας και 132 θετικά και 30 αρνητικά δολώματα.

Η πρόληψη για τον έλεγχο των δηλητηριάσεων είναι:

- Η σωστή χρήση των παρασιτοκτόνων
- Η ενημέρωση των αγροτών από τους γεωπόνους
- Η ελεγχόμενη διάθεση των παρασιτοκτόνων από ειδικά καταστήματα
- Η ενημέρωση από την πολιτεία για τα θέματα της φιλοζωίας

Η Ημερίδα αυτή ήταν μια ιδιαίτερα θετική κίνηση από την Αστυνομία για το φιλοζωικό κίνημα. Ελπίζουμε πως θα είναι η αρχή για να διαφοροποιηθούν τα πράγματα στη χώρα μας και να μπορέσουν οι φιλόζωοι να συνεργαστούν με τις αρχές, για ένα καλύτερο μέλλον των ζώων.

Pets.gr
info@pets.gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια