Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τι προσπαθεί να μας πει ο σκύλος μας;


Η Tracie Laliberte, μια ειδική στους σκύλους, προσπαθεί να διαβάζει το μυαλό των σκύλων και συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες σε σεμινάρια πώς να καταλαβαίνουν τη συμπεριφορά των ζώων τους. Η ίδια ...γρυλίζει, σταματά, γαυγίζει και κουνά τα χέρια της σαν ναι πατούσες!......
Όταν ένα σκυλί γαυγίζει διακεκομένα και γρυλίζοντας, σημαίνει ότι ίσως υπάρχει κάποιος κίνδυνος εκεί έξω. Ειδοποιεί έτσι τον αρχηγό της αγέλης, δηλαδή εσάς, να το ελέγξετε.

Όταν τα σκυλιά γαυγίζουν συνεχώς και επαναλαμβανόμενα, με μικρά διαλείμματα 3 δευτερολέπτων, τότε είναι από μοναξιά και βαρεμάρα. Προσπαθεί να μας φωνάξει και να τον λύσουμε.

Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να επικοινωνούν με τα σκυλιά τους για να μην απογοητεύονται όταν δεν καταλαβαίνουν την συμπεριφορά τους. Είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να επικοινωνεί με το σκύλο του. Μπορεί έτσι να καταλάβει αν αρχίζει να δείχνει επιθετικότητα ή αν φοβάται, αν έχει αυτοπεποίθηση κλπ. Επίσης, πρέπει οι άνθρωποι να μάθουν να χειρίζονται τα σκυλιά τους και όχι να τους τραβολογάνε.

Ο στόχος της Laliberte είναι να εξηγήσει τι σημαίνει η γλώσσα του σώματος και οι ήχοι των σκύλων.
Προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι σημαίνουν οι διαφορετικοί ήχοι και οι διαφορετικές στάσεις του σώματος τους.

Για παράδειγμα, όταν ένας σκύλος ''τινάζει'' ένα παιχνίδι του, μερικοί θεωρούν ότι αυτό είναι επιθετικότητα. Λάθος. Το σκυλί απλά είναι χαρούμενο και παίζει.

Όταν ένας σκύλος σε φιλάει, δεν είναι στοργή αλλά σου δείχνει την υποταγή του. Στην φύση, τα άγρια σκυλιά γλύφουν το πρόσωπο της μητέρας τους για να δείξουν ότι εκείνη είναι κυρίαρχη.

Η συμπεριφορά του σκύλου χωρίζεται σε 3 βασικές κατηγορίες: η προσπάθεια για να πιάσει τη λεία του, η προσπάθεια να είναι μέλος της αγέλης και η προσπάθεια για αυτοάμυνα.

Οι άνθρωποι και ειδικά τα παιδιά πρέπει να μάθουν να πλησιάζουν τα σκυλιά με ηρεμία, χωρίς να απειλούν το σκύλο.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget