Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon ''Μεταχειρισμένα'' ζώα: τα καλύτερα κατοικίδια! ή Γιατί να υιοθετήσεις!


Όταν ο Jack και η Debi αποφάσισαν να πάρουν ένα γατάκι, είχαν στο μυαλό τους ένα ζωηρό, παιχνιδιάρικο ζώο. Αυτό όμως άλλαξε όταν συνάντησαν την Minna, στο καταφύγιο αδέσποτων.......
Η μικρή τιγρέ γατούλα ήταν ήσυχη, χαδιάρα και ζητούσε συνέχεια αγκαλιές. Όταν την πήραν αγκαλιά, μπήκε κάτω από τις μπλούζες τους και κούρνιασε. Φαινόταν ότι τους είχε ανάγκη.

Σήμερα, 13 χρόνια μετά την υιοθεσία της Minna, το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο με την επιλογή που έκαναν και ποτέ δεν μετάνιωσαν.

Ο Steven Aikes, ένας αναλυτής της συμπεριφοράς των ζώων εξηγεί γιατί...

Η υιοθεσία ενός ζώου από καταφύγιο ή σωματείο σημαίνει ότι βοηθάμε ένα ζώο, που είναι ήδη εκεί και χρειάζεται την αγάπη και την προστασία ενός ιδιοκτήτη.

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ!

Όταν υιοθετείς ένα ζώο, υπάρχει φυσικά το όφελος για το ίδιο. Έχει πια ένα σπίτι. Αλλά υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα από την υιοθεσία όπως:

Η κοινωνικοποίηση. Τα ζώα στα καταφύγια δεν έχουν πάντα την δυνατότητα να παίζουν. Πολλά από αυτά είχαν ιδιοκτήτες που τα εγκατέλειψαν. Έτσι όταν νιώθουν ξανά ασφάλεια μαζί σας, είναι χαρούμενα και προσφέρουν και στο σπίτι σας χαρά και ευτυχία.

Οι συμβουλές. Τα καταφύγια και εθελοντές προσφέρουν συμβουλές για την συμβίωση σας με το ζώο, αφού γνωρίζουν ήδη τη συμπεριφορά του και τις συνήθειες του, επειδή τα φροντίζουν καθημερινά. Έτσι, σας καθοδηγούν και σας βοηθούν και δεν χρειάζεται να νιώθετε άγχος.

Χαμηλότερο κόστος. Η υιοθεσία ενός ζώου, κοστίζει λιγότερο από την αγορά. Τα περισσότερα ζώα είναι ήδη στειρωμένα και πληρώνετε κάποιο ποσό για το microchip του ζώου ή μια δωρεά στο καταφύγιο. Έτσι δεν ενισχύετε το εμπόριο των ζώων από τα pet shops.

Φυσικά, δεν είναι όλα πάντα ρόδινα. Ένα ζώο σε καταφύγιο, που ζει σε κλουβί, μπορεί να έχει περισσότερο άγχος ή να έχει αποκτήσει ''κακές'' συνήθειες, ή να μην ξέρουν για παράδειγμα να περπατάνε με λουρί. Τίποτα όμως από αυτά δεν είναι άλυτο, αφού αν ασχοληθείτε το ζωάκι σας θα μάθει ότι θέλετε.


Η άποψη ότι τα ζώα στα καταφύγια ''έχουν κάτι'', είναι λάθος. Οι υπεύθυνοι μπορούν να σας πουν για κάθε ζώο ποιό είναι υγιές, ποιό έχει ειδικές ανάγκες, ποιό έχει περάσει κάποια ασθένεια. Επειδή εγκαταλήφθηκαν, δεν σημαίνει ότι έχουν κάποιο πρόβλημα. Συνήθως το πρόβλημα το έχουν οι..άνθρωποι που τα παρατούν.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ...

*Μην βιαστείτε. Κάντε έρευνα, μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε για το ζώο που σας ενδιαφέρει, επισκεφθείτε πολλά καταφύγια και σωματεία, δείτε πολλά ζώα, δείτε τα sites των σωματείων.

*Κάντε ερωτήσεις. Μην διστάσετε, μην νομίζετε ότι ρωτάτε κάτι χαζό.Μάθετε τα πάντα για τη συμπεριφορά του ζώου, αν τα πάει καλά με άλλα, αν δεν τα πάει καλά με κάποιο άλλο ζώο, τι γνωρίζει κλπ.

*Περάστε χρόνο μαζί του. Πολλοί ειδικοί λένε ότι η υιοθεσία είναι σαν ένα..ρομαντικό ραντεβού! Δεν μπορείτε να γνωρίσετε την αδερφή ψυχή σας σε ένα δευτερόλεπτο και το επόμενο να είστε σπίτι μαζί. Επισκεφθείτε το ζώο που σας ενδιαφέρει, περάστε χρόνο μαζί του στο καταφύγιο, χαϊδέψτε το,βγάλτε το βόλτα. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και μια γρήγορη, επιπόλαιη υιοθεσία δεν είναι πάντα σωστή.

*Ζητήστε βοήθεια. Τόσο εσείς όσο και το ζωό, χρειάζεστε χρόνο για να μάθετε ο ένας τον άλλο. Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα προσαρμογής, ζητήστε συμβουλές από το καταφύγιο ή από εκπαιδευτή. Οι εθελοντές είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν και θα απαντήσουν κάθε σας απορία προκειμένου να είστε ευτυχισμένοι και μαζί με σας και το ζωάκι που κάποτε έσωσαν.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια