Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ορθοπεδικά χειρουργεία σε σκύλους και γάτες: Τα θαύματα της επιστήμης


Toν Νοέμβριο του 2006 η κτηνίατρος Dr. Melvyn Pond πραγματοποίησε μια ολική αντικατάσταση ισχίου (γοφού) σε έναν τετράποδο ασθενή που απείχε χρόνια από ασκήσεις και διαγωνισμούς. Σήμερα, το μικρό Pug μπορεί και διαγωνίζεται ξανά, και με τα τέσσερα πόδια!......
Η 9 ετών Lily συμμετέχει ακάθεκτη σε διαγωνισμούς ευκινησίας (agility). Τρέχει, πηδά και σκαρφαλώνει όπως όταν ήταν κουτάβι!

Η Pond, από το New Haven, είναι μία από τους κτηνιάτρους που μπορεί να κάνει αντικατάσταση γοφών, αγκώνων και γονάτων σε σκυλιά, επιτρέποντας τους να ξανα περπατάνε.

Η αντικατάσταση ισχίου βοήθησε και μεγαλόσωμα σκυλιά να επιστρέψουν στα...hobby τους, όπως η βοήθεια τυφλών ανθρώπων, η διάσωση ανθρώπων, η συνοδεία αστυνομικών αλλά κυρίως τα βοήθησε να ανακουφιστούν από τον πόνο.

Αν και η συγκεκριμένη εγχείρηση γίνεται σε μεγαλόσωμα ζώα από το 1970, η μικροσκοπική εκδοχή της, σε γάτες και μικρόσωμα σκυλιά ξεκίνησε τα τελευταία 5 χρόνια.

Η ιδιοκτήτρια της Lily είδε έκπληκτη τη σκυλίτσα της να ξαναπερπατά λίγο μετά την επέμβαση!

Η κτηνίατρος Dr. Pamela Schwartz ειδικεύεται σε ορθοπεδικά χειρουργεία σε κλινική ζώων στο Μανχάταν.
Λέει ότι οι ιδιοκτήτες ζώων κάνουν τα πάντα για το ζώο τους, σαν να ναι μικρό παιδι΄. Σύμφωνα με στατιστικές, σημειώθηκε αύξηση 5.4%, δηλαδή 45.5 δις δολλάρια το 2009 στο εμπόριο ειδών για ζώα.

Η εγχείρηση της Lily κόστισε περίπου 5.000 δολλάρια, χωρίς την αποκατάσταση με φυσιοθεραπεία. Είναι 1 από τα περίπου 200 σκυλιά στο κόσμο που έκαναν αυτή την επέμβαση.

Η εταιρεία BioMedtrix από το 2005 παράγει ειδικά για ζώα ορθοπεδικά εμφυτεύματα και όλα τα χειρουργικά εργαλεία που χρειάζονται για τις επεμβάσεις αυτές.

Η κτηνιατρική ορθοπεδική είναι σχετικά νέα επιστήμη. Το κοινό δεν γνωρίζει πολλά για τις επεμβάσεις αυτές και όταν χτυπά σοβαρά το ζώο τους ανακαλύπτουν ότι υπάρχει ελπίδα...

Και στην χώρα μας υπάρχουν κτηνίατροι εξειδικευμένοι σε ορθοπεδικά χειρουργεία, προσφέροντας λύσεις και όχι ευθανασία σε σοβαρά τραυματισμένα ζώα.

Video from Adespoto.tv.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια