Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τρώγαμε σκυλιά...9.400 χρόνια πριν


9.400 χρόνια πριν οι άνθρωποι δεν είχαν τους σκύλους μόνο για κατοικίδια, φύλακες ή εργάτες αλλά δυστυχώς και ως φαγητό, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.......
Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Maine έκανε μια έρευνα για τις αρχαίες διατροφικές συνήθειες στο νότιοανατολικό Τέξας. Κατά την εξέταση απολιθωμάτων ανθρώπινου ακαθαρσιών, που βρέθηκε σε μια σπηλιά το 1970, βρήκε υπολείμματα από κόκκαλα σκύλου.

Το κόκκαλο που βρέθηκε παρέχει αποδείξεις ότι οι άνθρωποι του Νέου Κόσμου έτρωγαν σκύλους.

Είναι μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, που μας δείχνει πολλά τόσο για την γενετική ιστορία των σκύλων όσο και για τη σχέση τους με τους ανθρώπους στο παρελθόν. Όχι μόνο ήταν σύντροφοι τους, όπως σήμερα, που χρησιμοποιούνταν για προστασία, κυνήγι και άλλα, αλλά ήταν και ...φαγητό.

Το κόκκαλο που βρήκε ο φοιτητής, από αρχαιλογικό χώρο στο Τέξας, διατηρούνταν στο Μουσείο Ζωολογίας του Harvard και μοιάζει να ήταν από έναν σκύλο Ινδίας από το Νέο Μεξικό, με κοντή μουσούδα. Έγινε ανάλυση DNA και το συμπέρασμα ήταν ότι προέρχεται από κατοικίδιο σκύλο και όχι από λύκο ή κογιότ ενώ η ηλικία του επιβεβαιώθηκε με τη μέθοδο της ραδιοακτινοβολίας.

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, τα σκυλιά γινόντουσαν..φαγητό σε περιπτώσεις φτώχειας και απόγνωσης, ακριβώς όπως και σήμερα σύμφωνα με το adespoto.gr, ή σε γιορτές.

Η έρευνα θα δημοσιευθεί στο American Journal of Physical Anthropology και σε άλλα επιστημονικά περιοδικά.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget