Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Γκόθαμ: Απαγόρευσαν με νόμο το δέσιμο των σκύλων άνω των 3 ωρών

Το δημοτικό συμβούλιο του Gotham αποφάσισε με νόμο ότι κάθε ιδιόκτητος σκύλος δεν θα πρέπει να μένει δεμένος πάνω από 3 ώρες την ημέρα.......
Η απόφαση που πάρθηκε χθες απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν δεμένα τα σκυλιά τους στις αυλές τους για πολλές ώρες. Ο νόμος απαγορεύει ρητά το δέσιμο των σκύλων για περισσότερες από τρεις συνεχόμενες ώρες, κάθε μέρα.

Το νομοσχέδιο 425 εγκρίθηκε με 47 ψήφους υπέρ και 1 κατά και εκτός από το να απαγορεύει το πολύωρο δέσιμο των σκύλων σε εξωτερικούς χώρους, υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες σκύλων αν δέσουν το σκύλο τους αυτό να είναι για λίγες μόνο ώρες.

Το νομοσχέδιο ήρθε σαν αποτέλεσμα αντιδράσεων για φωτογραφίες από δεκάδες σκυλιά που ζουν δεμένα, με τεράστια κολλάρα και αλυσίδες, σε αυλές της Νέας Υόρκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Δημοτ. Συμβουλίου όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που δένουν τα σκυλιά τους, είτε είναι πιτ μπουλ είτε γιορκσάιρ, θα τιμωρούνται. Το ζώο θα πρέπει να λύνεται μετά τις 3 ώρες, να παίζει και μετά να ξαναδένεται, εφόσον θα έχει επαρκή φροντίδα.

Επίσης, ο νόμος προβλέπει και πώς θα μπορεί να είναι δεμένο ένα σκυλί. Απαγορεύονται βαριές, μεταλλικές αλυσίδες, πνίχτες και σκληρά κολλάρα!

Όποιος μάλιστα παραβιάσει το νόμο θα πληρώσει πρόστιμο 250 δολλαρίων αν το ζώο τραυματιστεί από το δέσιμο. Αν ο ίδιος ιδιοκτήτης σκύλου παραβιάσει ξανά το νόμο μέσα στην ίδια χρονιά, θα πληρώσει πρόστιμο 500 δολλαρίων αλλά και θα φυλακιστεί για 3 μήνες.

Η αλυσίδα είχε φτάσει να ενσωματωθεί στο δέρμα του σκύλου σε ορισμένες από τις φωτογραφίες.

Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει από εθελοντές της φιλοζωϊκής ASPCA.

Το συμβούλιο ενέκρινε επίσης το νόμο 328-A που προβλέπει αύξηση της τιμής της άδειας ιδιοκτησίας σκύλου και υψηλότερα πρόστιμα για όποιον αρνείται να στειρώσει το ζώο του. Συγκεκριμένα, όποιος αρνείται να στειρώσει το ζώο του θα πληρώνει 34 δολλάρια και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν για την ενίσχυση των προγραμμάτων στείρωσης αδέσποτων.


Οι νόμοι στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα και ελπίζουν ότι θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια