Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Καλλιθέα: Δικάζεται ο βασανιστής του κουταβιού στις 10/1


Στην Καλλιθέα την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης εις βάρος ανυπεράσπιστου κουταβιού από τον ιδιοκτήτη του!......
Το απόγευμα της Κυριακής το adespotologio ενημερώθηκε ότι κάποιος κύριος περιέλουζε με καυστικές ουσίες ένα σκυλάκι στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας, μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής ο κύριος αυτός συνελήφθη.

Καθώς το σκυλάκι έχριζε άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και η κατάσταση έδειχνε κρίσιμη για την επιβίωσή του, και με συμφωνία της αστυνομίας παραδόθηκε σε μέλος του σωματείου μας, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθεί στον κτηνίατρο.
Το σκυλάκι, κουτάβι, περίπου 5-6 μηνών, φέρει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Η κτηνίατρος που το εξέτασε ανέφερε στην γνωμάτευσή της, που θα παραδοθεί στην αστυνομική αρχή και θα δοθεί επίσης στην δημοσιότητα, ότι το ζωάκι φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στην πλάτη, τον αυχένα, τα πόδια, τη βουβωνική χώρα, καθώς και θολότητα στον αριστερό οφθαλμό. Στο σώμα του υπήρχαν υπολείμματα από λιωμένο κερί, ενώ σε κάποια σημεία παρουσίαζε έντονη σήψη. Οι βλάβες δεν έχουν προκληθεί όλες ταυτόχρονα.


Από την δικιά μας εμπειρία με την φροντίδα αδεσπότων ζώων θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η κλινική εικόνα του ζώου δείχνει ότι έχει υποστεί πρωτοφανή για εμάς και απάνθρωπη βαναυσότητα, η οποία μάλιστα ήταν συστηματική και όχι μεμονωμένο περιστατικό.
Πιστεύουμε ότι αν το σκυλάκι επιστρέψει στα χέρια του κυρίου απειλείται άμεσα η σωματική του ακεραιότητα και ζητήσαμε από τις αρχές, να μην επιστραφεί στον ιδιοκτήτη αλλά να παραμείνει στην φροντίδα μας προσωρινά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, βάσει του νόμου 3170, Άρθρο 12, παράγραφος 4.
Ζητάμε επίσης να απαγορευτεί στον κύριο αυτό να αποκτήσει οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο αλλά και για την τιμωρία του με το μέγιστο της ποινής που ορίζει ο νόμος.

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου διοργανώθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Μανόλο, από φιλόζωους μέσω Facebook, που ξεκίνησε στην Καλλιθέα, Δημοσθένους 196, στις 18:00. Ο δράστης ( Π.T.), κάτοικος Καλλιθέας, παρότι αρχικά φάνηκε άνετος, ειρωνικός και ψύχραιμος γυρνώντας από ψώνια στο σπίτι του, όταν ήρθε αντιμέτωπος με το γιουχάρισμα διαμαρτυρόμενων και γειτόνων, με επιθέσεις εναντίον του με ομπρέλες και με ντομάτες και αυγά που πετούσαν από μπαλκόνια φάνηκε να αλλάζει στάση! Τελικά φυγαδεύτηκε από δύο αστυνομικούς για να μπει στο σπίτι του!


Ο Μανόλο που κακοποιήθηκε βάναυσα και τελικά διασώθηκε με την δυναμική επέμβαση των γειτόνων και φιλοξενείται σε σπίτι εθελοντή. Είναι γλυκός και αξιαγάπητος, παρόλο τον πόνο και τον φόβο του και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει.

Την Δευτέρα, 10/1/2011 δικάζεται ο βασανιστής της Καλλιθέας, , β' αυτόφωρο μονομελές, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, στο κτήριο 2. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι άκρως επικίνδυνος και με την ίδια ευκολία που έριχνε καυστικό υγρό σε ένα ανυπεράσπιστο ζώο, έτσι είναι πιθανόν να πράξει με κάποιον άνθρωπο. Θα είναι η γυναίκα σου και το παιδί σου. Γιατί με ισοδύναμούς του απ΄ότι φαίνεται δεν έχει τα κότσια να τα βάζει.

Υπάνθρωποι που κακοποιούν ζώα ή ανθρώπους, θα έρχονται πάντα αντιμέτωποι με τους φιλόζωους που νοιάζονται για αυτά τα πλάσματα. Να το θυμάστε.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια