Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Περί υιοθεσιών στο εξωτερικό, και πάλι


Πολλοί φιλόζωοι το τελευταίο καιρό εντυπωσιάζονται από το ''ενδιαφέρον'' και τις ερωτήσεις του κ. Πλεύρη στη Βουλή για τα ζώα.......
Πολλοί όμως αγνοούν ότι τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Πλεύρης και άλλοι υπέρμαχοι της απαγόρευσης υιοθεσιών στο εξωτερικό δεν υπάρχουν! Επικαλούνται τις δωρεές υιοθεσίας (adoption fees) και τις χαρακτηρίζουν αυθαίρετα ως τιμές πώλησης - εξαγωγής των αδέσποτων από ελληνικά σωματεία ή φωτογραφίες πειραματόζωων και ζώων που τρώνε στη Κίνα, ως τα σκυλιά και τις γάτες που στέλνουν με υπευθυνότητα σε συνεργαζόμενα σωματεία του εξωτερικού ορισμένα από τα ελληνικά σωματεία. Μάλιστα, οι περισσότερες υιοθεσίες δεν είναι απλώς σκύλων και γατών, ,αλλά ζώων με ειδικές ανάγκες, όπως ανάπηρα, τυφλά, με ακράτεια που στην Ελλάδα θα ήταν καταδικασμένα είτε σε ευθανασία είτε να μείνουν παντοτινά σε κλουβί, αφού σπάνια βρίσκονται άτομα για υιοθεσία μιας τέτοιας δύσκολης περίπτωσης.

Προσοχή λοιπόν γιατί φαίνεται ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την αληθινή αγάπη των φιλόζωων για τα αδέσποτα, που εύκολα πιστεύουν τους ισχυρισμούς τους.Χιλιάδες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε σε site σωματείων και προφίλ ατόμων στο facebook με τα ζώα που υιοθετήθηκαν σε Γερμανία, Δανία και άλλες χώρες και ζουν ευτυχισμένα σε ελεγμένες οικογένειες. Πειράματα υπάρχουν και θα υπάρχουν, όπως και οι γούνες, και τα σφαγεία και όλα τα αηδιαστικά για κάθε φιλόζωο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι έλληνες εθελοντές είναι παράνομοι...εξαγωγείς όπως θέλουν να τους λένε μερικοί και μερικές.

Δημοσιεύουμε ενδιαφέρουσα επιστολή της κ. Σιώκου προς τον κ. Πλεύρη, ο οποίος μάλιστα είναι πρόθυμος να μάθει και από τους αληθινούς φιλόζωους πώς έχουν τα πράγματα όπως απάντησε, που του θέτει ακριβώς τους παραπάνω προβληματισμούς και τον ενημερώνει για τα όχι και τόσο ακριβή στοιχεία των ''καταγγελοντων''.


Αξιοτιμε Κυριε Πλεύρη

Έλαβα το κάτωθι μήνυμα με την πρόσφατη επερώτηση σας στην Βουλή.

Θα σας παρακαλούσα να μου διευκρινίσετε το πραγματικό αίτιον της επερώτησης σας γιατί μπορεί να εκληφθεί ότι υποστηρίζετε κάποιους αναχρονιστικούς και εμπαθείς "φιλόζωους" που αντί να ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας για την προστασία της Ελληνικής πανίδας, άγριας και ήμερης, επιδίδονται σε συνεχή πόλεμο τόσα χρόνια κατά των νομοταγών και πραγματικών φιλόζωων πολιτών που ξοδεύουν κόπο, χρόνο και ατέλειωτο προσωπικό τους χρήμα ,προκειμένου να διασώσουν κάποια αναξιοπαθή πλάσματα που κινδυνεύουν καθημερινά στους Ελληνικούς αφιλόξενους δρόμους.

Βεβαίως γνωρίζετε ότι η φιλοζωική παιδεία στα Βόρεια Ευρωπαϊκά Κράτη καμιά σχέση δεν έχει με την Ελληνική ανύπαρκτη παιδεία που μάλιστα προτρέπει τα παιδιά στην βία και στην αδιαφορία έναντι στα ζώα. Πρόσφατα περιστατικά σε σχολεία όπου κακοποίησαν κουτάβι μέχρι θανάτου, αλλά και δάσκαλος που απαγόρευσε στους μαθητές να ταΐζουν τα αδέσποτα σκυλιά έξω από το σχολείο, είναι κάποια παραδείγματα το πώς γαλουχούνται οι μελλοντικοί μας πολίτες.
Επειδή λοιπόν στην Ελλάδα δεν δύνανται να υιοθετηθούν τα χιλιάδες εγκαταλειμμένα αδέσποτα ζώα η και αν υιοθετηθούν καταλήγουν πάλι στους δρόμους, μερικοί φιλόζωοι που επιθυμούν την ευημερία και την μακροζωϊα των αδέσποτων που έχουν διασώσει, βρίσκουν υπέροχες οικογένειες στο εξωτερικό και τα στέλνουν με διαφανείς διαδικασίες , μικροτσίπ και διαβατήρια, πληρώνοντας μάλιστα το πανάκριβο αεροπορικό τους εισιτήριο . (16ε το κιλό!)
Ασφαλώς η προσβλητική "καμπάνια" των αντιθέτων ότι μερίδα φιλόζωων Ελλήνων πολιτών στέλνει "για πειράματα" τα αδέσποτα ζώα, πρέπει να πάρει ένα τέλος, διότι ενώ οι καταγγέλλοντες δεν έχουν ποτέ δημοσιεύσει σχετικά στοιχεία , εκτοξεύουν γενικά και αόριστα συκοφαντίες και ψεύδη για την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Θα πρέπει λοιπόν να πάρετε και εσείς και το κόμμα σας που ως τώρα έχετε δείξει θετικά ψήγματα φιλοζωικής πολιτικής, μια τελική θέση και να υποστηρίξετε τους εθελοντές που αγωνίζονται να εκπληρώσουν ένα έργο το οποίο ανήκει αναμφισβήτητα στην Πολιτεία αλλά εκείνη, ως συνήθως αδιαφορεί και εθελοτυφλεί.

Πρέπει να γίνει μια έρευνα σε βάθος για να αποκαλυφθούν τα αίτια αυτής της πολεμικής. Πιθανόν να υπάρχουν καλά κρυμμένα συμφέροντα και απολαβές κάτω από τις εθνικιστικές εξάρσεις των αντιδρώντων "φιλόζωων". Ποιος λοιπόν ωφελείται από την ύπαρξη των αδέσποτων ζώων στους δρόμους και προβάλει εμπόδια για την υιοθεσία τους στο εξωτερικό; Γιατί κάποιοι «φιλόζωοι» έχουν κηρύξει τον εμφύλιο πόλεμο σε άλλους φιλόζωους συμπολίτες τους:
Νομίζω πως αυτή έπρεπε να είμαι η επερώτηση σας προς την Βουλή και να μην παρασύρεστε από τις θολές και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς λογική και υπόβαθρο .

Επίσης σας καλούμε να υποστηρίξετε την προσπάθεια μας για ένα διάλογο με το ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση των σωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην χώρα μας τα ζώα και που μας εξευτελίζουν στα μάτια όλου του πολιτισμένου κόσμου
Ως τώρα το Υπουργείο αδιαφορεί και αναβάλει συνεχώς την επικείμενη συνάντηση του Υπουργού η του Υφυπουργού με ομάδα εκπροσώπων Φιλοζωικών Σωματείων.>>

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας,

Ιωάννα Βουλοδήμου-Σιώκου
Δημοσιογράφος,
Μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Αρχική
ΕΚ 998/03 Περί μη Εμπορικού Χαρακτήρα Διακινήσεως Ζώων Συντροφιάς
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΘΕΜΑ: ΕΚ 998/03 Περί μη εμπορικού χαρακτήρα διακινήσεως ζώων συντροφιάς
Από το 2004 εκκρεμεί η τροποποίηση του Ν. 3170/03 σύμφωνα με τον ΕΚ 998/03 «Περί μη εμπορικού χαρακτήρα διακινήσεως ζώων συντροφιάς κτλ» ώστε να υπάρχουν ποινικές κυρώσεις και ελεγκτικός μηχανισμός για τους παραβαίνοντες την Κοινοτική Νομοθεσία, σύμφωνα με το άρθρο 54 και 55 ΕΚ 882/04. Αντιθέτως στην κυκλοφορήσασα Κτηνιατρική Νομοθεσία της Δ/νσεως Υγείας των ζώων της 7-9-10 οι αρμόδιοι παραπέμπουν στο άρθρο 12 και 13 του Ν. 3170/03 για ποινικές κυρώσεις, που δεν υπάρχουν. Ταυτόχρονα στην εν λόγω Κτηνιατρική Νομοθεσία, μη αποσαφηνίζοντας ότι στον Ν. 3170/03 άρθρο 6 επιτρέπεται η διατήρηση δύο ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα ή μονοκατοικία, αναφέρονται σε διακίνηση πέντε κατοικίδιων.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
Έχουν υποπέσει στην αντίληψη του υπουργείου Σας παράνομα κυκλώματα διακίνησης ζώων συντροφιάς και εάν ναι προτίθεται το υπουργείο Σας να εφαρμόσει τον 882/04 ΕΚ επιβάλλοντας ποινικές κυρώσεις για την παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς;
Αθήναι 26.11.2010
Οι ερωτώντες βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β Αθηνών
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια